Last news in Fakti

19 Октомври, 2022 12:37 4 274 17

Сравнение на автономността на iPhone 14 pro max с конкурентните Android смартфони (ВИДЕО)

  • батерия-
  • смартфон-
  • издръжливост

Оказва се, че "ябълковите" смартфони са най-издръжливи

Сравнение на автономността на iPhone 14 pro max с конкурентните Android смартфони (ВИДЕО) - 1

PhoneArena сравни новите iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max с други водещи смартфони: Google Pixel 7 Pro, Pixel 7, Pixel 6 Pro и Samsung Galaxy S22 Ultra. Проверката е свързана с автономността на устройствата

В първия тест на смартфоните е възпроизведено типично уеб сърфиране. И двата модела iPhone 14 Pro са с няколко часа пред конкуренцията. Ето и резултатите:

iPhone 14 Pro‌ Max: 19 часа и 5 минути
‌iPhone 14 Pro‌: 16 часа и 18 минути
Pixel 7 Pro: 14 часа и 19 минути
Pixel 7: 13 часа и 56 минути
Galaxy S22 Ultra: 13 часа и 17 минути
Pixel 6 Pro: 13 часа и 13 минути.

Във втория тест всички смартфони трябва да възпроизвеждат едно и също видео от YouTube, докато не се изключат. В този случай всеки телефон има 100 процента ниво на яркост. iPhone 14 Pro Max успя отново да поведе, а Pixel 7 Pro изпревари iPhone 14 Pro. Най-добрият iPhone 14 издържа 11 часа възпроизвеждане, докато Pixel 7 Pro издържа 9 часа и 39 минути. Базовият iPhone 14 Pro издържа около 9 часа и 14 минути. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    7 2 Отговор
    Защо постоянно пишете за тия Пиксели като реално не се продават в България?
  • 2 Колев

    16 4 Отговор
    Платена статия. Невярна.

    Коментиран от #5, #7

  • 3 сектант

    4 22 Отговор
    който разбира от коли взима дъстър и от телефони взима айфон. това е.
  • 4 Станко

    23 6 Отговор
    За тия пари, за които се продава остава и батерия да няма. Старите им фенове помнят за батериите и процесора, който намаляваше честотата на процесора на половина. За парите, които се продава, ще си взема 55 инча телевизор, флагмана на Моторола (примерно) , една батерия 5000МАч, че ще остане и за геймърски компютър на детето. Пълен смях са тия ябълки, които струват над 4000 лева.

    Коментиран от #8

  • 5 Иван

    6 15 Отговор

    До коментар #2 от "Колев":

    Apple милиони ръсят да плащат на българския PhoneArena, да знаеш. Изключително много искат да манипулират българския селяк с 50 ст. в джоба.
  • 6 хаха

    2 12 Отговор
    Ау, каква изненада! Ама как, то не е верно, не може, Андроид е номер 1, ще кажат комунистите. И после: ама ние не сме комунисти, ама то не е било точно комунизъм, това е грешно.

    Коментиран от #12

  • 7 дали

    2 7 Отговор

    До коментар #2 от "Колев":

    Апъл никога не е плащал за статии, камо ли в България :)) Това го правят жълтурите от Хуавей - нон стоп платени статия тук и в Дира
  • 8 този пък

    1 10 Отговор

    До коментар #4 от "Станко":

    Процессора намаляваше честотата, когато телефонът беше на 5-6 години и батерията му е скапана, за да не се изключи телефонът веднъж от нищото, без предупреждение, както правят Андроидите!! Защото за Апъл е по-важно винаги да работа, дори и малко по-бавно, но да работи!

    Коментиран от #9

  • 9 Станко

    14 0 Отговор

    До коментар #8 от "този пък":

    Каква загриженост от корпорацията за клиентите си. Вие ползвателите на ифоня нямате ли акъл да разберете, кога батерията ви е за смяна, че трябва Те да ви намаляват честотата на процесора и то скрито, без да знаете. Моята я следя с приложение и е износена 25 процента и смятам да я сменям скоро, но не смятам че Самсунг трябва да ми намалят честотата с 50 процента от загриженост към мен. Явно ползвателите на ифоня са технически неграмотни и не ги разбират тези неща.

    Коментиран от #10

  • 10 хайде престани

    0 13 Отговор

    До коментар #9 от "Станко":

    Ти отново не схващаш. Те намалят честотата на процесора, за да няма внезапни изклчювания на телефона, каквито има на Андроид!

    Коментиран от #11, #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 жмуц

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "хаха":

    Самия андроид е по-тежък.. използват се повече и различни процесори и на абсурдно много производители и модели в различен ценови диапазон. Няма как да е по-оптимизирано като цяло ама за сметка на това компенсира с много повече неща за това и го предпочитам пред iphone и ios. Лично аз никога няма да ди взема нисък клас телефон защото там е трагедия. Особено нокия.

    Коментиран от #13

  • 13 Несъгласен

    0 9 Отговор

    До коментар #12 от "жмуц":

    Няма повече неща. Не знам откъде имаш тази заблуда
  • 14 Уно моменто

    16 0 Отговор

    До коментар #10 от "хайде престани":

    Що на мен до сега веднъж не ми е изключвал андроид телефон? Нали си спомняте като ви спипаха мамипулаторите в крачка с намалянето на производителността на пръчките с какъв довод ви излезнаха или трябва да припомням? И пак една мижава глоба от 113 милиона долара им сложиха за Батериягейт-а. Вие сте хора без самоуважение щом подкрепяте тез дето ви правят на маймину. Епъл са прикрито зло представящи се за много загрижени а всъщност е точно обратното. И добре, че има техни потребители далеч от заблудените айшийпове, които дават гласност и си търсят правата! Схващаш си каквото ти се иска ваньо мамин сладък! Иначе откъм икономия процесора и ios са по-оптимизирани на пръчките. Епъл никога не си признават! Те или ще обвинят вас като потребители или ще излезнат с лъжовни доводи. Те не търпят критика градивна или не..за тях сте просто купувачи.

    Коментиран от #16

  • 15 Ханс

    2 4 Отговор
    Всеизвестен факт е, че андроидът яде много батерия и рам, поради слабата оптимизация на операционната система със харудера.
  • 16 бегиии!

    0 9 Отговор

    До коментар #14 от "Уно моменто":

    Никой не е правил нищо скрито. Това беше настройка на батерия от менюто Натройки. Там, по подразбиране, беше включена настройка, когато телефонът остарее, а потребителят е забравил да си смени батерията, да се намалява честот на процесора, в определени моменти, когато той иска да харчи много ток, за да не се икзключи внезапно телефонът и да те направи нещастен. Вие, потребителите на Андроид, най-добре знете за какво говоря. Там никой не се е сетил да ви предпази от внезапни спирания на телефона, а дрои и да се е сетил не се е почуствал длъжен да ви подомогне, защото за толкова пари никой няма да си мръдне пръста за вас. Вие сте един продукт, който налива безмислени пари за пръчки, които ги сменя средно на две години, поради задръстване на сосфтуера с бъгове и скапване на харудера. Телефоните в лагват.

    Коментиран от #17

  • 17 Беги фенче

    10 0 Отговор

    До коментар #16 от "бегиии!":

    Напротив, епъл умишлено и без предупрежденив забавяха айфоните на потребителите и това първо го откри буквално едно дете и даде гласност в един голям форум да се разбере, че нещо понамирисва работата. Епъл си признаха, много потребители си потърсиха правата и последваха глоби. Чак после пуснаха тази функция за, която ти говориш и последваха оправданията им. След дъжд качулка! И аз бях техен потребител тогава за жалост. И ти като твоите любимци се опитваш да шикалкавиш, но срещу фактите всеки е безсилен. Ти от друга страна се опитваш да ги изкривиш , но няма как! И аз харесвах епъл, но за щастие на време разбрах какви са всъщност.