Last news in Fakti

21 Ноември, 2022 14:41 2 691 5

Nvidia обяви причината за стопяването на захранващия конектор

  • nvidia-
  • видеокарта-
  • rtx 4090-
  • проблем

Става въпрос за видеокартите RTX 4090

Nvidia обяви причината за стопяването на захранващия конектор - 1

Преди официалното изявление на компанията, специализираният YouTube канал GamersNexus стигна до извода, че видеокартите RTX 4090 се топят поради недобро включване на захранващия кабел. След няколко седмици разследвания, Nvidia потвърди тази причина. В публикацията си Nvidia казва, че все още проучва докладите, но констатациите подсказват, че недобре включеният конектор е често срещан проблем. Публикацията на Nvidia включва снимка на това как изглежда конекторът, когато не е напълно включен.

Флагманската карта на Nvidia използва така наречения 12VHPWR конектор за захранване, нов стандарт, който не се поддържа от повечето захранвания, вече инсталирани в персонални компютри. Поради тази причина в обхвата на доставката е включен адаптер. В ранните доклади потребителите обвиниха адаптера, като някои казаха, че разтопеният кабел също е повредил техния графичен процесор, струващ $1 599.

Nvidia обяви причината за стопяването на захранващия конектор

Разбира се, Nvidia не казва директно, че това е потребителска грешка, но се подразбира в съобщението. Това също изглежда като много удобно обяснение, тъй като хората предполагат от почти месец, че проблемът е причинен от нещо по-сложно, като лошо запояване или кабели, които са твърде малки, за да се справят надеждно с огромното количество енергия, преминаващо през тях.

GamersNexus стигна до същото заключение като Nvidia по-рано тази седмица. Експертите провериха повредените адаптери, изпратени от потребители, направиха обширни тестове и подадоха доклад за проблема. Според тях има износени линии по конекторите, което означава, че не са били вкарани докрай в буксата.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    6 0 Отговор
    Колко ли такива играчки са накупени с народна пара по време на управлението на Баце?
  • 2 редник

    10 0 Отговор
    Странен проблем - трудно ли е да има едно "езиче", което да щраква и да застопорява кабела само когато е вкаран докрай?...
  • 3 Българин

    8 0 Отговор
    Техники за хиляди лева , а се прецакват от тънки кабелчета и лоши връзки.Срамота, специалистите да вземат няколко урока по електротехника, схемотехника и си припомнят елементарните неща в тази област.
  • 4 Българин

    3 0 Отговор
    Техники за хиляди лева , а се прецакват от тънки кабелчета и лоши връзки.Срамота, специалистите да вземат няколко урока по електротехника, схемотехника и си припомнят елементарните неща в тази област.
  • 5 бай Гъдю

    0 0 Отговор
    Мда, някои куплунзи при включване "избутват" пинчетата в приемния куплунг и кантакта е само "челен допир", което не би трябвало да се случва, но ... случва се! Помага се с физическа намеса с тънка отвертка, ако има възможност. Щракването на "закопчалка" не е гаранция! ... Неведоми са пътищата на тока и радио-вълните!... :)