Last news in Fakti

19 Януари, 2023 10:21 1 310 4

Nvidia Broadcast ще насочи погледа ви към камерата, дори ако гледате на другата страна (ВИДЕО)

  • eye contact-
  • nvidia

Функцията е за „създатели на съдържание, които искат да се снимат, докато четат своите бележки или скрипт

Nvidia Broadcast ще насочи погледа ви към камерата, дори ако гледате на другата страна (ВИДЕО) - 1

Софтуерът на Nvidia вече може да създаде впечатлението, че гледате в обектива, дори ако погледът ви наистина е насочен към съвсем друго място. Задвижваната от изкуствен интелект функция „Eye Contact“, добавена в актуализацията на Nvidia Broadcast, ще замени очите ви със "симулирани", обърнати към камерата.

Компанията пише, че функцията е за „създатели на съдържание, които искат да се снимат, докато четат своите бележки или скрипт, без да се налага да гледат директно в камерата“. Според Nvidia, Eye Contact ще се опита да съпостави цвета на вашите симулирани очи с цвета на вашите истински очи.

The Verge тества функцията и излезе със следната присъда: „Като гледам резултатите... Мисля, че прави нещата да изглеждат малко неправилни. Това отчасти се дължи на анимираното движение на очите… понякога се получава, че все едно очите ви се движат със свръхчовешка скорост.“. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    1 0 Отговор
    Целта далеч не е за гледане в обектива, а да си крият очите. На праткика АИ няма да може да припознае личността с такава функция, но не изключвам възможноста и от хора да се пазят. Технологийте напредват и най-вероятно всичко ще се сканира и записва за окото на човека т.е. Не подпис или прътов отпечатък а с лице(по точно очи). Във Китайското метро това е факт

    Коментиран от #2

  • 2 Aлфа Bълкът

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Преди 15г имаше сайтове в които си избираш символ от таблица и започваш да мислиш за него и изкуствения интелект го познаваше.
    Още тогава можеха да разберат през камерата в коя
    точка на екрана гледаш, а сега е пълно с такива приложения, които те сканират и играеш само с мимики и движение на главата.
    Най-добрият начин за защита са отразителни очила и лепенка върху камерата като не я ползваш.
  • 3 Иван С

    0 0 Отговор
    А ще може ли едното око насам, а другото натам? Така ще коригираме някои политици които още се чудят с Русия ли са, със Европа ли са? или с дупето към САЩ или Китай?
  • 4 Агент Муун

    0 0 Отговор
    извънземните са тук/около нас , просто няма как освен с технологиите да се реализират материално , а и не могат да се припособят тук на тази планета, затова действат чрез нашият вид, засега