Last news in Fakti

12 Декември, 2022 11:50 1 817 2

Настолен часовник във формата на кола, струващ колкото луксозна нова кола

  • tiffany & co.-
  • часовник-
  • кола

За цената на миниатюрна кола можете да си купите пълноценна нова кола и далеч от най-бюджетната

Настолен часовник във формата на кола, струващ колкото луксозна нова кола - 1

Известната компания за бижута Tiffany & Co. не се свързва пряко с автомобилите, което не попречи на американската компания да представи нов аксесоар в навечерието на коледните и новогодишни празници - настолен часовник, стилизиран като класически състезателен автомобил. Традиционно за продуктите на Tiffany & Co. цената е впечатляваща - за цената на миниатюрна кола можете да си купите пълноценна нова кола и далеч от най-бюджетната.

Колекцията Time for Speed ​​е предназначена , казват бижутерите, да отдаде почит на швейцарското часовникарство и състезателните трофеи, създадени от Tiffany & Co. Вдъхновен от състезателните коли от 50-те години на миналия век, всеки часовник е изработен от алуминий, боядисан с автомобилен емайл Tiffany Blue, а колелата със спици от полирана неръждаема стомана са обути с гуми от истински каучук.

Настолен часовник във формата на кола, струващ колкото луксозна нова кола

Решетката е украсена с монограмно лого на Tiffany & Co., докато стъкленият купол над седалката на водача имитира състезателна каска, която показва сложния часовников механизъм и колелото за баланс. От лявата страна на автомобила отвор от полирана неръждаема стомана показва часовете и минутите на стъпки от пет минути. „Състезателното“ число „5“ намеква за известния адрес на водещия магазин на Tiffany & Co. на Пето авеню в Манхатън.

Часът на часовника може да се настрои чрез завъртане на волана с три спици обратно на часовниковата стрелка, докато механизмът за навиване се активира чрез дърпане на колата назад върху равна повърхност - подобно на това както се навиват детските играчки. Тези часовници тежат 4.6 килограма, а цената на двете модификации се различава многократно.

"Базовата" модификация на автомобила-часовник ще струва на купувача 40 000 долара, докато флагманската версия ще струва 215 000 долара. Разликата в цената се обяснява с покритието, тъй като по-скъпата версия е украсена със скъпоценни камъни – в центъра на всяко колело е поставен по един диамант с брилянтна шлифовка, а няколко реда диаманти украсяват безела на часовника и гравираната плоча. Посочва се още, че часовникът ще бъде пуснат в ограничен тираж, но броят екземплярите от серията, планирани за производство, не е назован.

Настолен часовник във формата на кола, струващ колкото луксозна нова кола


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гласове от зайчарника в Банкя

    3 1 Отговор
    Чуваме Бацо да мрънка "Тия Тифани, що не направят такъв настолен саатник с форма на Тойота Тиквоя"?
    Пак мечтае за коледни подаръци!
  • 2 Ле ле верно ли

    1 0 Отговор
    Тоест 40 000 или още по - скъпия вариант 215 000 долара за часовник , който дори не показва времето с точност , а през 5 минути . И освен това е от невероятно ценни и скъпи материали : неръждаема стомана и колелета били от истински каучук ти да видиш ! Прилича на китайските часовници в магазинчетата по 1 лев , с тая разлика разбира се , че те показват часа точно , а не през 5 минути.