Last news in Fakti

12 Декември, 2022 17:15 7 531 9

Rivian отвори първия си център в Европа на 400 км от София

  • rivian-
  • софия-
  • сърбия

Съоръжението заработи в Белград

Rivian отвори първия си център в Европа на 400 км от София - 1

Американската компания Rivian отвори първия си технически център в Европа, който се намира само на 400 километра от София. Съоръжението, което бе открито през изминалите дни се намира в Белград, Сърбия и по план трябва да бъде работно място на около 1200 инженери, които да работят за компанията. Първите 200 от тях ще бъдат привлечени съвсем скоро, докато останалите 1000 ще бъдат наети в бъдеще.

Сръбският президент коментира отварянето на центъра като начин по който сърбите затвърждават присъствието си на автомобилната световна карта. Той допълни, че Rivian е най-иновативния стартъп за електромобили и се радва, че именно там е отворено първото подобно съоръжение в Европа.

Единственият завод на марката към момента се намира в Илинойс и поне към момента изпитва затруднения с производството на автомобили, тъй като както вече ви споменахме, фабриката бе нападната от дървеници.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    13 0 Отговор
    Дървеници?Да не правят дървени коли.ха ха ха
  • 2 ША ИМА РИВАНЕ С ДВА РЕДА СЪЛЗИ

    7 4 Отговор
    С. ТИЯ ПЛАСТМАСОВИ ЕЛ ИГРУШКИ...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ценов

    34 1 Отговор
    На 400 километра от „софия“! Срам ги е да напишат Белград,защото сърбите за десетина години привлякоха толкова инвестиции,колкото крадльовците ни не успяха за 30 и кусор! Не съд,л нч по списък,има няма трийсетина хиляди и ще си дойдат поне 300 000!

    Коментиран от #7

  • 5 ПП измама

    17 2 Отговор
    „Електромобилите вече ще бъдат реалност и ще се произвеждат в Ловеч. Много съм доволен, че освен агресивните срокове, които си бяхме поставили в самото начало, се движим по-бързо, отколкото се очакваше”, каза Кирил Петков 05.08.21
  • 6 Гост

    5 7 Отговор
    Нормално - в Сърбия стандарта на живот е по нисък, респективно разходите за труд са по ниски
  • 7 Хаха

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "ценов":

    Когато имаш фирма в Сърбия и се опитваш да.развиваш.бизнес там тогава ще говориш колко е добре в Сърбия. Данъчното им законодателство е като в БГ около 2000 година, корупция, скъпи горива, скъпи магистрали, голям кеф в да знаеш
  • 8 ББ от Банкя

    5 0 Отговор
    Еее че то ей къде е, останаха неколко пачки дето неможах да натъпча у чекмеджето, че зеем си купим един хърватски тролей, че тия американски тойоти ми омръзнаха. Па моем и да земем още един за моя ординарец Габровски
  • 9 Хъхъ

    2 0 Отговор
    Но не и в Бългсрия нали ?
    В пропадналата Сърбия, но не и в БГ заради ГЕРБ-ДПС-БСП,Радев,Гешев и Борисов …