Last news in Fakti

14 Февруари, 2023 14:36 1 143 2

ОАЕ планират да пуснат летящо такси през 2026 г.

  • oae-
  • летящо такси

Партньор на Емирствата е компанията Joby Aviation

ОАЕ планират да пуснат летящо такси през 2026 г. - 1

Властите на Обединените арабски емирства обявиха възобновяване на програмата за летящи таксита. Пускането им е планирано за 2026 година. Предполага се, че цената на полет с такъв транспорт ще бъде поне 30% по-висока от цената на обикновено такси.

Очаква се първоначално две площадки за излитане и кацаане на летящи таксита да бъдат оборудвани в близост до най-натовареното международно летище в света, разположено в Дубай

ОАЕ планират да пуснат летящо такси през 2026 г.

Партньор на ОАЕ по този въпрос е Joby Aviation, чийто прототип на летящо такси демонстрира обхват на полет над 240 км без презареждане и максимална скорост от 320 км/ч.

Ще припомним, че по-рано през ноември 2022 година бяха обявени всички планове за пускане на електрически таксита с вертикално излитане и кацане в Абу Даби.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЕАМ ДРЕБНИ ДА ТИ ВЪРНА😤

    2 1 Отговор
    А помпата къдя е,🤔
  • 2 Кофти

    2 1 Отговор
    А летящи камили, кога?