Last news in Fakti

24 Септември, 2013 12:53 2 218 0

Ново поколение таблети от Microsoft

  • microsoft-
  • таблет-
  • surface 2-
  • surface pro 2-
  • office 2013 rt-
  • windows rt

Microsoft представи два нови таблета, които работят с операционната система Windows RT. И двата модела разполагат с FullHD дисплеи, като наред с това са по-тънки и по-леки от предшествениците си. Топ моделът се нарича Surface Pro 2 и впечатлява с почти двойно увеличение на времето за автономна работа. Освен това Surface Pro 2 впечатлява с доста по-ярки цветове и с увеличена производителност. Последното се дължи на процесора Core i5 Haswell, който е с тактова честота 1.6 гигахерца. В продажба ще бъдат достъпни варианти с 64/128/256/512 гигабайта флаш памет. Базовата цена е $899

Второто анонсирано устройство носи названието Surface 2 (долната снимка). То работи с четириядрен процесор NVIDIA Tegra 4 и в автономен режим издържа с 25% повече от предишния модел. Цената на 32-гигабайтовата модификация е $449, като в тази сума е включен пакет Microsoft Office 2013 RT, електронна поща Outlook и 200 гигабайта "облачно" пространство в SkyDrive. Последното е безплатно в течение на две години. Продажбите на новите устройства стартира на 22 октомври тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА