Last news in Fakti

28 Април, 2023 09:00 31 448 64

Има ли смисъл от още по-големи телевизори?

  • samsung-
  • телевизори-
  • 8k-
  • 4k-
  • neo qled

Или какво ново в новите телевизори Samsung Neo QLED 2023

Има ли смисъл от още по-големи телевизори? - 1

По-големите телевизори бързо се превръщат в норма, а едно от последните доказателства за това идва от компанията Samsung. Корейците правят проучване по темата, според което средният потребител (в световен мащаб) избира 65-инчов вариант на телевизор пред тези с по-малки размери, като тенденцията е екраните да стават все по-големи. Поглеждайки към новите модели на Samsung и по-конкретно към гамата Neo QLED за 2023 г., ясно можем да видим, че тя следва тенденцията.

Ярки, огромни панели, които са оборудвани с най-новите технологии и функции за интелигентно свързване, за да помогнат за предоставянето на „възможно най-доброто изживяване за домашно забавление“ е това, което Samsung обещава с новите си телевизори. Но има ли смисъл от големи 8K телевизори?

Добавянето на 8K, заедно с някои така необходими софтуерни надстройки, правят тези телевизори доста убедителна опция. От висок клас 8K до 4K телевизори, Samsung предлага огромно разнообразие от екрани, които ще отговорят на вашите нужди, независимо от бюджета ви.

Гамата телевизори Neo QLED за 2023 г. включва шест нови модела, като три от тях са с 8K модул, докато други три поддържат 4K резолюция. Важно е да отбележим, че всички нови модели се възползват от патентованата технология Quantum Mini LED на компанията, способна да захранва до 33 милиона пиксела при матрицата на 8К моделите и да доставя милиард цвята.

Има ли смисъл от още по-големи телевизори?

А за безпроблемната работа при гледане от различни платформи, Neo QLED моделите телевизори на Samsung от тази година се захранват от усъвършенстван Neural Quantum Processor, който използва 14-битова обработка и AI мащабиране, за да надгражда автоматично съдържанието, което гледате, до 4K или 8K резолюция (в зависимост от модела, който използвате).

С помощта на новото Auto HDR Remastering, както 4K, така и 8K телевизорите могат автоматично да прилагат HDR ефекти в реално време, сцена по сцена, които спомагат за постигането на изключителни нива на контраст. Освен това, екраните са снабдени с технология против отблясъци и с т.нар. ултра ъгъл на гледане - ясно 8K или 4K съдържание при почти всякакъв ъгъл или светлина, създавайки ярки цветове на екрана. Но това е само върхът на айсберга. Ето и още малко подробности за новите телевизори на Samsung за 2023 година.

Samsung Neo QLED 8K (QN900C)

Снабден с най-новото и най-доброто, Samsung Neo QLED 8K TV (QN900C) е водещият модел в тазгодишната гама. Телевизорът може да се похвали със супер елегантен, първокласен Infinity дизайн, който е почти без рамка и може лесно да се впише във всякаква среда.

Той получава цялата си сила чрез ултрамощния процесор Neural Quantum 8K и Quantum Mini LED, и разполага с базираната на изкуствен интелект обработка за увеличаване на съдържанието до 8K резолюция. Вместо една невронна мрежа, анализираща данните, процесорът използва данни, генерирани от 64 невронни мрежи, за да подсили всеки визуален детайл от съдържанието. 8K панелът поддържа 144Hz честота на опресняване и използва Quantum Matrix Technology Pro, която разграничава много нива на светлина, така че обектите в тъмните зони се изобразяват изключително ясно.

Има ли смисъл от още по-големи телевизори?

По отношение на аудиото и звука, телевизорът разполага с четири вградени високоговорителя, работещи нагоре, и два субуфера, които поддържат Dolby Atmos, Object Tracking Sound Pro, Adaptive sound и Q-Symphony. Samsung QN900C има Real Game Enhancer, който елиминира всякакъв вид забавяне или "замъгляване" на движението, както и HDR 10+. Други вградени функции включват Xbox Game Pass, Game Bar, Ultrawide Game View и Freesync Premium Pro.

Както при всеки телевизор от най-висок клас, излизащ през 2023 г., Samsung Neo QLED 8K получава кутия Slim One Connect, която позволява безжична връзка, прибирайки всички разхвърляни кабели в полза на изчистения и привлекателен външен вид. До миналата година най-големият размер, в който се предлагаше този смарт телевизор беше 85 инча.

През 2023 година Samsung ще предложи на своите потребители зашеметяващия размер от 98 инча в 8К резолюция. Разбира се,по-малките разновидности са с размери 75 и 65-инча. Който и да изберете (естествено нашите предпочитания са към най-големия), няма да сбъркате.

Samsung Neo QLED 4K (QN95C)

Отново няма да сбъркате, ако се спрете и на 4K сегмента. Според нас, телевизорът Neo QLED 4K Smart TV (QN95C) е най-доброто 4K предложение на пазара за 2023 година, като основният ни довод е свързан с новия 4K Neural Quantum процесор.

Има ли смисъл от още по-големи телевизори?

Дизайнът е различен от този на 8K телевизорите, като тук нямаме характерния Infinity дизайн, но пък тези 4K телевизори разполагат с Neo Slim дизайн, който се отличава със сравнително забележими черни рамки около дисплея, които също изглеждат много стилно.

Но да се върнем към основното предимство на новите 4K телевизори на Samsung. 4K Neural Quantum Processor осигурява оптимално изживяване, докато Neo Quantum HDR+ помага за осигуряването на звезден контраст и яркост. При аудиото получавате два насочени нагоре високоговорителя (вместо четири) и два субуфера с Dolby Atmos, Object Tracking Sound+ и Adaptive Sound+ и Q-Symphony.

Все пак трябва да знаете, че технологиите Neo Quantum HDR+, Wireless True Dolby Atmos и Wide Viewing Angle присъстват само в модели над 55 инча. Освен това, в размерите над 55 инча ще откриете и най-доброто анти-рефлектно покритие, налично само в 9-ти серии 4К и 8К Neo QLED & OLED, което ще оценят хората с ярки всекидневни с големи прозорци, например.

Поради тези, а и поради още куп причини, за най-важните от които ви разказахме сега, си струва да изберете възможно най-голям размер на екрана с възможно най-висока резолюция. Новите Neo QLED 2023 телевизори на Samsung със сигурност са желано високотехнологично допълнение към всеки модерен дом.

Има ли смисъл от още по-големи телевизори?


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 33 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факт

    97 6 Отговор
    10К инчов тв, а къщата ще я построя около него. Мечта.
  • 2 Дедо

    97 16 Отговор
    Изобщо няма смисъл от телевизори. Дайте тези пари за пътуване!
  • 3 Петър

    200 10 Отговор
    Има ли смисъл от още по-големи телевизори? Естествено,че няма смисъл,няма смисъл и от автомобили с 300-400 конски сили, няма смисъл и от телефони от по 5000 лева, маратонки от 1000 лева и още от куп глупости няма смисъл.

    Коментиран от #8

  • 4 Име

    37 73 Отговор
    Наистина тези телевизори са мечта. Самсунг е най-доброто откъм телевизори и телефони

    Коментиран от #13

  • 5 КОТарАК

    30 11 Отговор
    има-ако не си с цайси
  • 6 абе ,ФАКТИ

    92 7 Отговор
    Тази "новина" защо няма задължителният надпис РЕКЛАМА ?!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Госあ

    64 17 Отговор

    До коментар #3 от "Петър":

    Така работи скапания капитализъм 💁

    Коментиран от #10

  • 9 Ерго

    71 4 Отговор
    Презадоволен народ колкото щете. Вече не знаят какво да искат.
  • 10 Петър

    42 6 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    Няма смисъл и от пица с кристали,нали?
  • 11 Сивата котка

    54 6 Отговор
    Колкото по голем тиливизор, толкоз по светло бъдеще се вижда на него.
  • 12 Аймакс

    75 4 Отговор
    Ако не може да мине през вратата, няма да могат да ви го откраднат.

    Коментиран от #59

  • 13 Хохохо

    38 36 Отговор

    До коментар #4 от "Име":

    Никога повече Самсунг, най големите боклуци.
  • 14 Опа

    63 6 Отговор
    Много хора вече въобще не гледат телевизия. А тази реклама за потребление не трябва да се появява в сайта за новини.

    Коментиран от #25

  • 15 Най-добрият телевизор е

    88 3 Отговор
    този който прескача рекламите.Който измисли такъв няма да може да смогне да задоволи световният пазар.В момента си давате парите за да гледате глупави реклами против волята ви.За това сегашните телевизори трябва да се подаряват от тв.оператори и рекламодатели.
  • 16 Фрея

    29 8 Отговор
    Тези с телевизорите вкъщи са ми малко "фрийк", като онези, които още имат грамофони и плочи. Даже тези с грамофоните са по-добре, че поне не са зомбирани от тях. Скоро за първи път в живота си слушах магнетофон - едно с ролки от времето на Бийтълс.

    Коментиран от #58

  • 17 Платена статия

    77 3 Отговор
    Реклами реклами... Телевизия за зомбита, ергени, брадъри, подобна тъпотия за допълнително затъпяване, тикток, котки кучета да зяпаш часове наред...това е отрова за мозъка..
  • 18 без имена

    10 17 Отговор
    има разбира се . голям телевизор като панорамен прозорец. създаване на виртуална реалност.
  • 19 Хехх

    13 38 Отговор
    Само "възраждането" си купуват още телевизори.
  • 20 Господ

    31 10 Отговор
    трябва да ни изтреби най-накрая. Минахме границата вече.

    Коментиран от #26

  • 21 русенец 2

    24 5 Отговор
    забравихте на дядо си операта това е тв нищо не виждаш

    Коментиран от #23

  • 22 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 4 Отговор
    Красота Мечта
  • 23 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 4 Отговор

    До коментар #21 от "русенец 2":

    Вярно и е Факт
  • 24 Алекс

    60 8 Отговор
    Миналата година бяхме с жената на гости в Беларус,конкретно Минск.
    Е напълни ми се душата никакви рекламни билбордове и реклами най вече в тяхната държавна телевизия!!
    А такива сайтове които бълват подобни простотии не съществуват!!
    За една седмица психически си починахме, връщаме се обратно и пак от всякъде те заливат с помия.....

    Коментиран от #28

  • 25 0808

    35 3 Отговор

    До коментар #14 от "Опа":

    .. от 20 години не гледам телевизия..
  • 26 и това ще стане

    54 3 Отговор

    До коментар #20 от "Господ":

    Заради тази лудост на консуматорското общество, превърнахме живота си в безумна надпревара. Хукнали сме към нещо, което се нарича все "по-висок клас" на всичко материално - телефони, телевизори, плейстейшъни, цялата техника от бита, коли, и какво ли още не. Направо сме роби на безумни приложения, които изискват почти професионални умения, за да се справям с тях.
    Загърбихме простичкия, удобен и достъпен свят на технологиите. Сега сме роби, които трябва да работят денонощно, за да имат последния клас на нещо си и посвещаваме малкото си свободно време, за да се научим да работим с все по-сложните приумици на инженерната мисъл.
  • 27 Механик

    51 6 Отговор
    Преди 10-тина години и аз не знам какъв дявол ме подлъга, та купих 50-инчов телевизор и то не какъв да е, ами 3D. Вероятно, защото много ми хареса 3Д филма "Аватар", който гледах на кино, разбира се.
    Та така. Една камара пари (тогава) ,а сега стои в хола и не е пускан барем от 5-6 години (защото в къщи никой не гледа ТВ-помии, в каквото се обърна съвременната телевизия).
    Та толкова по въпроса за големите телевизори.
    п.п.
    Най-интересното е, че човек плаща много пари, за да бъде облъчван.
  • 28 АУУУУУ

    20 47 Отговор

    До коментар #24 от "Алекс":

    АЗАЩО НЕ ОСТАНА В БЕЛАРУСКИ РАЙ.......ЗАЩО СЕ ВЪРНА В СКАПАНАТА ЕВРОПА КОЯТО ПОЧТИ СЕ Е РАЗПАДНАЛА И Е ОБХВАНАТА ОТ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА В ПОДКРЕПА НА РУСИЯ 😱😱😱🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #47

  • 29 Маркет

    39 3 Отговор
    Телевизорите са много интересен продукт. Почти винаги се купуват на лизинг. Парадоксът е, че хората, които нямат пари, искат скъпи телевизори, а тези, които имат пари, не гледат телевизия и нямат телевизор. Тях и пистовите мотори винаги ги дават за пример в маркетинга, като продукти, които говорят изключително много за притежателят си.
  • 30 Накрая

    32 2 Отговор
    Пуста мода ще накара хората да тичат около телевизора напред-назад за да изгледат някой филм.
    "Вселената и човешката глупост са безкрайни,първото не е сигурно"
  • 31 Айдеее

    5 7 Отговор

    До коментар #7 от "Америка сее смърт":

    Айде Чл. 407 от НК ,де !

    Коментиран от #39

  • 32 Антон

    21 2 Отговор
    НЕ НЕ РЕКЛАМИТЕ!!!
  • 33 Нов

    10 10 Отговор
    За рекламите има вече решение. Амазон- стик и плащате на някой разбирател да ви го захрани. Платихме 70 евро стик +150 евро за година и има 10 000 филма. Всякакъв спорт вкл. Футбол, всякакви сериали, предавания и шоута. И много малко реклами. На китайски излизат реклами на футбола в почивката. Но са приятни за гледане (няма татуирани май мунни, няма агресивни реклами, няма умствено изостанали да въздишат след vw т-рок). Предавания, които преди гледах с почти 50% от времето в реклами, сега гледам на чисто без реклами. В ютюб излиза по някоя кратка реклама в началото и после си гледаш

    Коментиран от #41

  • 34 До коментар #33

    20 6 Отговор
    Трябва да си доста богат че да харчиш пари на вятъра за нещо от което няма никаква полза....
    Аз със къде по малко си водя внуците на куклен театър и с жена ми ходихме на няколко театрални представления!
  • 35 Е46ца

    10 27 Отговор
    Разбира се че има колкото по-голям по-добре,аз минах през повечето 50,55,65 сега съм с 75 , но мисле че е време за 85 , но дай боже и пари за 95.Едно време всеки 2ри повтаряще 55 е много голям няма смисъл , а сега вече никой не купува толкова малък.
  • 36 хаберих

    13 4 Отговор
    Всички пана по стадионите,по които текат рекламите и снимки с текстове, са телевизори.
  • 37 Има смисъл

    27 2 Отговор
    Голям смисъл, особено в гарсониера луь 55 м2 по нотариален акт, реално 36 м2 :-D
  • 38 Кольо,

    18 1 Отговор
    До коментар 35,
    Ако си по паралия но едва ли,по добре е да ти построят кино че да се нагледаш на голям екран....
    И типично по хамерикански с пуканки с палмово масло и водниста кола...
  • 39 777

    11 2 Отговор

    До коментар #31 от "Айдеее":

    нали знаеш къде да си го завреш члена
  • 40 И моят така

    19 3 Отговор
    Почти без рамка. Наложи се веднъж да го сваля от стената и отиде екрана, щото като няма рамка съм го хванал за дисплея. Е па колко да съм то натиснал, натиснал съм го, за да него изпусна. Отиде на боклука тоя шит, като ремонт няма. Сега съм си взел с рамка
  • 41 редник

    23 2 Отговор

    До коментар #33 от "Нов":

    "За рекламите има вече решение."

    Да - вече близо 20 години - нарича се торент-тракери!
    Хиляди филми и сериали без "грам" реклами... 😄
  • 42 65 инча

    35 1 Отговор
    и накрая Ани и Юксел, Ергенът, на Кафе и прочие халтура и редки бози! Не, мерси!
  • 43 Този

    23 6 Отговор
    Боклука се познава по рекламата. Колкото по агресивна бъде тя, толкова по скапан продукт получаваш. Качественият продукт нужда от реклама няма...Реклама са ти доволните клиенти, а аз такива със Самсунг не познавам, едвам и гаранционните срокове си покриват...

    Коментиран от #44

  • 44 Патурко

    21 5 Отговор

    До коментар #43 от "Този":

    Откраднаха технологията от LG и промениха само наименованието с Q! Иначе вземете си LG OLED и забравете всякакви грижи и ремонти! Личен опит!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 БРАВО

    13 0 Отговор
    Сега на тези нищо интересно не гледаме, а на огромните какво ли ще има за гледане
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ха ха

    17 1 Отговор
    Абе, и най-якият телевизор не може да победи малкият хладилник...
  • 49 Гост

    15 4 Отговор
    Какво точно може да се гледа на 4К и 8К? Няма програми, почти няма филми
  • 50 ха, ха, ха

    19 1 Отговор
    Че някои още ли гледат телевизия? Явно затова си избират такива депутати.
  • 51 1122

    7 2 Отговор
    Защо,хубаво е като е голям телевизора,вижда се като истински пейзаж,все едно гледаш през прозореца.За телевизора дума няма НО: за много мощните коли съм твърдо ПРОТИВ! ЗАЩО? ЗАЩОТО ТАКАВА КОЛА Е ОПАСНА,АКО ПОПАДНЕ В РЪЦЕТЕ НА ЧОВЕК КОЙТО НЯМА ЗДРАВА ВРЪЗКА С МОЗЪКА СИ!
  • 52 Да беее

    8 1 Отговор
    Аз викам да направят един супер-голям, който да инсталират на луната, и да си го гледаме докато се разхождаме в парка !
  • 53 Бай Ганя

    4 6 Отговор
    Оха, като се опна пред моя теуевизор, като си опъна смрадливите краци и като си пуснем едни засукани голи какички... Я на това викам кеф, жена ми не треа у тоз живот...

    Коментиран от #64

  • 54 ИВАН

    9 0 Отговор
    Абе хубаво, ама е важно и какво ще гледаме и дали изобщо ще става за гледане ... или само ще зяпаме и ще се бием в гърдите като маймуни - вижте ни каква техника имаме.
  • 55 Ироничен

    3 1 Отговор
    НЕСЕРИОЗНО Е ТЕЛЕВИЗОРЪТ ДА Е ПО-ГОЛЯМ ОТ МАСАТА.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Винкело

    4 0 Отговор
    И като се замисли човек, че целия този технически напредък е заради едните Ергенита, направо му се реве...
  • 58 Аудиофил

    7 3 Отговор

    До коментар #16 от "Фрея":

    Грамофонната плоча е удоволствие за слуха!
  • 59 факуса

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Аймакс":

    с тва обедняване дет се задава и да го откраднат нема на кой да го продадат
  • 60 Айше

    4 0 Отговор
    Къщата 50 квадрата Асан зел телевизор 100 квадрата анаааа
  • 61 моди бате що стана?

    1 0 Отговор
    защо вадиш глупави пасквили от преди 5 дена?
  • 62 Друго си е

    3 1 Отговор
    75" ТВ в 50 квадрата в Манастирски ливади, нали?
  • 63 Логично

    1 0 Отговор
    Тия са извратени.Искат да гледат магарешки манивели и дулапи на ентастепен.
  • 64 виртуално робство

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "Бай Ганя":

    На това "му се вика" виртуален живот! Бачкаш по 12-13 часа на ден и другото време живееш пред телевизора......