Last news in Fakti

23 Юни, 2023 13:07 1 883 6

Suzuki ще произвежда летящи коли

  • suzuki-
  • skydrive-
  • летящи коли-
  • evtol

Компанията ще използва един от заводите си, за да помага на SkyDrive

Suzuki ще произвежда летящи коли - 1

Suzuki се договори с компанията SkyDrive за съвместно производство на летящи коли от типа eVTOL. Очаква се производството на летателните машини да започне през следващата пролет, заявиха от SkyDrive в изявление пред медиите. Двете компании подписаха споразумение през март миналата година за обединяване на усилията си в областта на научните изследвания, разработването и маркетинга на летящи автомобили.

За целта на производството, SkyDrive ще създаде ново дъщерно дружество за производство на този тип превозни средства, а Suzuki ще помогне с подготовката за производството, включително с осигуряването на работни кадри, заяви автомобилният производител.

Със седалище в град Тойота в централна Япония, сред основните акционери на SkyDrive са търговската къща Itochu, технологичната компания NEC и подразделение на енергийната компания Eneos Holdings.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майнатаун

    4 0 Отговор
    Извинете, но в Майнатаун, майнадрайвърите отдавна карат такива коли!
  • 2 Фхлойв

    3 0 Отговор
    Врачка каза, че магистралите ще буренясат!
  • 3 Гост

    4 0 Отговор
    Те от тия на гуми дето са не се научиха да правят та летящи.
  • 4 Г-ца каприз

    2 0 Отговор
    Само видеото сте забравили да препубликувате от 23.03.2022г. 🤣🤣🤣🤣
  • 5 Механик

    3 0 Отговор
    Сводка за пътние произшествия през 23.06.2030 година:
    ".......Надрусан, татуиран третополов е самокатастрофирал с колата си през нощта на 22-ри срещу 23-ти. При катастрофата е пострадала терасата и кухнята на апартамент намиращ се на улица "Мари Хуана", бл.25, ет.15, ап.43. Третополовия се е отъравал с дребни наранявания, а собственика на апартамента, само с лека уплаха."
  • 6 СЗО

    2 0 Отговор
    Да дойдат у София, да видят летящи коли по бул. Черни Връх