Last news in Fakti

28 Юни, 2023 09:54 1 819 3

Измислиха универсален монокок от въглеродни влакна за автомобили

  • монокок-
  • dash-cae-
  • карбон-
  • въглеродни влакна

TR01 струва само 30 хиляди паунда

Измислиха универсален монокок от въглеродни влакна за автомобили - 1

Британската инженерна компания Dash-CAE разработи лек монокок от въглеродни влакна, който може да се използва, както за пътнически, така и за състезателни автомобили. Освен това няма ограничения за формата на каросерията, както и за вида на силовия тракт.

Проектът TR01 представлява най-общо казано въглеродно-пластмасова "вана", при разработването на която е използван опитът, натрупан по време на създаването на автомобили от Формула 1.

Измислиха универсален монокок от въглеродни влакна за автомобили

Монококът тежи по-малко от 50 кг, а дизайнът му отговаря напълно на EuroNCAP и американските федерални стандарти за безопасност на моторните превозни средства. Максималната устойчивост на усукване на монокока е 35 000 Nm/градус.

TR01 струва само 30 хиляди паунда. Това ще позволи да се предлага както на големи, така и на нишови OEM производители. Разработката на Dash-CAE значително ще съкрати процеса на проектиране и пускане на нови модели на пазара.

Измислиха универсален монокок от въглеродни влакна за автомобили


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кифла с бяло сладко

    4 1 Отговор
    Какъв кок? Моно ли? Че стереокок има ли въобще
  • 2 Гост

    4 0 Отговор
    Тоз монокок 30к паунда? Няма ли да им са напукат петите на тия? За тоя леХен толкоз пара....
  • 3 Аууууу

    3 0 Отговор
    Колко добра оферта на момокок. Вече само от тия ще си купувам монококове.