Last news in Fakti

10 Юли, 2023 17:20 2 463 8

Audi може да използва платформа от конкурентна марка за новите си ел. коли

  • audi-
  • a6-
  • q6-
  • e-tron-
  • платформа-
  • китай

Според вътрешни източници, компанията води преговори с няколко бранда

Audi може да използва платформа от конкурентна марка за новите си ел. коли - 1

Audi обмисля да закупи платформа за електромобил от един от китайските си конкуренти, споделят запознати с плановете на компанията пред Automobilsoche. Предполагаемата причина за това е фактът, че платформата Scalable Systems Platform (SSP) на Volkswagen Group се забавя, а Audi не може да си позволи да чака.

Позовавайки се на "фирмени кръгове", германското издание съобщава, че Audi иска да бъде по-бърза в разработването на електрически превозни средства, поради което сега обмисля да закупи платформа от китайски конкурент. Въпросът може да бъде обсъден на извънредно заседание на надзорния съвет на Audi тази седмица, вероятно на 11 юли, като се твърди, че главният изпълнителен директор на Volkswagen Group Оливер Блуме вече е одобрил проекта.

Според неназовани от Automobilwoche източници, Audi вече води преговори с няколко производители. Германската премиум марка се нуждае силно от платформа за електрически автомобили, за да пусне нови модели в Китай, тъй като платформата SSP се бави.

Новият електрически флагман на Volkswagen Project Trinity, който ще бъде първият модел, базиран на SSP, се очаква да бъде пуснат на пазара едва през 2029 г. или дори 2030 г. - което означава, че първият модел на Audi, базиран на SSP ще бъде представен малко по-късно. Според първоначалния график на Volkswagen Group Project Trinity трябваше да дебютира през 2026 г.

Тъй като Audi трябва да продължи да представя нови електрически автомобили, за да остане актуална на силно конкурентния китайски пазар, се съобщава, че е взето решение за закупуване на външна платформа за електрически автомобили.

Понастоящем Audi предлага два модела в Китай, базирани на MEB - Q4 e-tron и Q5 e-tron, като последният е ребрандиран Volkswagen ID.6 X. И двата модела се произвеждат в завода в Антинг. Audi и техният партньор в съвместното предприятие FAW изграждат завод за електрически превозни средства в Китай в който от края на 2024 г. ще се произвеждат модели, базирани на електрическата платформа Premium Platform Electric (PPE). Моделите, базирани на тази платформа, включват Audi A6 e-tron и Q6 e-tron.

Въпреки че PPE носи допълнителни новости в сравнение с MEB, като например 800-волтова архитектура, Audi се нуждае от платформата SSP, за да направи следващия голям скок свързан с автономното шофиране, нов софтуер и други. В доклада не се споменава с кои китайски производители на автомобили Audi води преговори в момента, но има няколко силни кандидати, включително Geely и Foxconn.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 долу САЩ

    10 1 Отговор
    до 15 г всички немски коли ще са само марка без развойна дейност, стари но излъскани перли в короната на американски фонд. Немската авто индустрия приключи

    Коментиран от #6

  • 2 Тоалетна хартия

    8 0 Отговор
    АууууДииии.....китайче на цена х10!!!
  • 3 Разбрах !

    9 1 Отговор
    Китайска кола с емблема на алуди и дойче цена-китайска цена умножена по три.
  • 4 Котаа

    7 1 Отговор
    Поне да ги направят на базата на Тесла. А те с китайци ако го направят аудито, голяма излагация ще бъде..

    Коментиран от #5

  • 5 в момента

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Котаа":

    китайците са най добри или ти живееш в някакъв паралелен свят ?

    Коментиран от #7

  • 6 сектант

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "долу САЩ":

    а румънската сега започва!
  • 7 Бум бам

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "в момента":

    Най - добри в кое?
    В правенето на бюджетни автомобили с прилично качество , ДА.
    Ауди според теб в тази ниша ли цели да се позиционира ?!
  • 8 Разум

    4 0 Отговор
    За какво ще си харчат парите в това размирно време?! Направо Фолксваген да продадат Ауди на китайците - като Волво!