Last news in Fakti

24 Юли, 2023 14:00 1 552 5

Потвърдено: Автопилотът на Tesla ще се появи и на други автомобили

  • tesla-
  • автопилот

Към момента не са ясни марките с които преговаря Мъск

Потвърдено: Автопилотът на Tesla ще се появи и на други автомобили - 1

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск потвърди официално, че автомобилният производител води дискусии с големи производители за използване на своя автопилот. И докато до преди няколко дни се говореше за един производител, сега Мъск каза, че става дума за няколко големи производителя на автомобили.

Става дума за усъвършенстваната система за самостоятелно шофиране ( FSD ) на Tesla, която може да автоматизира задачите за шофиране по магистрали и градски улици. Ако други автомобилни производители използват технологията FSD, те ще трябва да използват както софтуера, така и хардуера на Tesla.

През третото тримесечие на тази година компанията също така ще одобри пренасянето на софтуера FSD към нови превозни средства на марката. Засега собствениците на Tesla, които са похарчили $15 000 за FSD, бяха обвързани с една кола, тъй като софтуерът остава на нея без да може да се пренесе на нова.

Според официални данни, изнесени от Tesla, по пътищата в света вече се движат около 400 000 превозни средства Tesla са оборудвани с FSD. Целта на автомобилния производител е да увеличи броя на безпилотните автомобили.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тесла 🔨

    5 1 Отговор
    Този автопилот може ли да се справи по БГ пътищата ?

    Коментиран от #5

  • 2 Човек с памет

    7 3 Отговор
    Същата система, която вече уби няколкостотин души ?

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    4 1 Отговор
    Очакваме увеличаване на катастрофите и убитите хора.
  • 5 Мммммммм

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Тесла 🔨":

    Че то има ли пътища в БГ?