Last news in Fakti

29 Юни, 2023 10:01 2 074 12

Tesla започна да рекламира колите си: Нужно ли е това?

  • tesla-
  • реклама

Реклами започнаха да се показват в Google

Tesla започна да рекламира колите си: Нужно ли е това? - 1

Малко след като главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск каза, че марката ще „опита с малко реклама и ще види как ще върви“, по време на събрание на акционерите в Giga Texas през май 2023 г., нейните усилия започнаха да се показват в Google Ads. Потребител на Twitter публикува информация, че 18 реклами се показват в Google под псевдонима Tesla Inc. към 28 юни 2023 г. Рекламите изглежда популяризират не само най-продаваните електромобили на Tesla като Model 3 и Model Y , но и нейните слънчеви панели и мрежата Supercharger в САЩ и Обединеното кралство.

Дълго време Мъск вярваше, че Tesla трябва да използва рекламния си бюджет, за да подобри продуктите си. Като се има предвид текущата пазарна капитализация на компанията от над 800 милиарда долара, повече от всеки друг производител на автомобили в света, бизнесът ѝ изглежда не се влияе от липсата на реклама. Без реклами, тези електромобили продължават да се продават като топъл хляб. Като пример ще припомни, че Model Y беше най-продаваният автомобил в света от всяка категория през първото тримесечие на 2023 г.

Въпреки това още миналата година видяхме промяна в подхода на Мъск и той започна да изглежда по-приветлив към рекламите. В едно интервю той каза, че производителите на автомобили са едни от най-големите рекламодатели за традиционните медии, поради което избягват да пишат критични статии за тях. Скорошни данни от Statista показват, че производителите на автомобили са похарчили 17 милиарда долара за дигитална реклама през 2022 г. и се очаква да похарчат колосалните 19 милиарда долара през 2023 г.

На срещата на инвеститорите в Giga Texas Мъск заяви, че много хора все още не са наясно с „удивителните характеристики и функционалности“ на автомобилите на Tesla. Марката наскоро започна да увеличава промоционалните си усилия в своите социални медии, докато първата ѝ реклама се появи от Tesla Asia, където бе използвана техниката на интервю, за да се рекламира Model 3. Във видеото работеща майка на две деца подчертава възможностите за автономно шофиране на Tesla и функциите за безопасност.

Какво мислите за този хода на Tesla? Трябва ли брандът да харчи за реклами, като се има предвид, че вече е толкова популярен и без тях? Можете да споделите мнението си в коментарите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 10 Отговор
    Популярен , популярен , колко да е популярен ❗❗❗
    За десет минути през центъра на Варна я мине една "Популярна" кола , я не ‼️
    На АМ "Хемус" не съм срещал "Популярна" кола ‼️

    Коментиран от #5, #6, #8, #9

  • 2 Гост

    6 6 Отговор
    Не върви нещо стоката и тръгнаха рекламите.
  • 3 Така е

    10 6 Отговор
    Много хора разбират истината за електромобилите. Вълната от наивно-безотговорните, богати купувачи минава. Близки хора направиха тази грешка и не са доволни- покупка на стойност 200х.лв в З.Европа. От запалени привърженици преди, чувам мнения на 180 градуса. Идва момент да се помага на продажбите. И държавните помощи няма да са достатъчни.
  • 4 Далече далече

    6 7 Отговор
    са още от плановете за 20 млн Тесли.Спънаха се още на бройката 2 млн. повече не могат да продадат.
  • 5 Дфен

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    В Пловдив е пълно Варна е малко изостанала.

    Коментиран от #7

  • 6 гост

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    За десет минути през центъра на Варна колко коли за 100 бона минават ??? И то сега сруващи 100 бона , а не преди 10-20 години ! Гаранция не повече от Тесла , макар че ще твърдиш обратното ! И само ти припомням , че В БЪЛГАРИЯ за първото тримесечие Тесла има НАЙ-МНОГО продажби от всички за премиум сегмента , тоест над 100 бона !! Доказано с регистрации в КАТ и официалната статистика !! И то с разлика 2-3 пъти със следващите марки ! Пък ти се чуди колко била популярна !
  • 7 ТОЗ

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Дфен":

    С какво е пълно в Пловдив. С 20 годишни бараки. Тесла виждам през 3 дни. Страшен автопарк- вехтория или боядисани 10г. псевдопремиуми на 300х.км. То и Теслите вехти, вехти, да се чудиш кой етусиаст ги купува.И мрънкат, че парите не стигат. Елколите са под промил.
  • 8 бай Даньо

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    В Калифорния караш ли на магистрала няма на къде да се обърнеш да не видиш Тесла... Дано не се объркваш че съм някакъв Мъск зомби напротив. Щете не щете и в България идват електричните , но след като сме 10 години по назад от света ще почакате още малко да видите това чудо. Мъск лъже като м@нг@л за рекламата. С реклама почна цялата работа на Теслите ( и мъск зомбиниадата) само че по иновативна и модерна. Мъска имаше тролове по социалните медии някой платени други полезни идиоти ( като нашия теслар тук вероятно) които създават "клауд" , подготвят обществото че "ще спасяваме планетата", "зелена революция" , "технологични дисръпшъни" и тем подобни и се почна продаването на мечти ... Мъска спаси маса пари от джобовете да така да кажем да не ме изтрият , неумните . Мъск не е нищо повече от добър маркетингов специалист (като Стийв Джобс) в крайна сметка да не го обърка някой с технически гении. Между другото оригиналния конструктор на Теслата е българския зет JB Straubel , както на Апъл е Стийв Возняк ...
  • 9 Ела в София

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Не знам за Варна ама ела в София да видиш колко такива има. Даже колеги чужденци се чудеха как имало толкова много без въобще да има представителство в България. Еле пък ако Мъск отвори едно тук... другите компании ще се видят в чудо, особено тези с електрически модели. В момента базова модел 3 е по-евтина от електрическо Рено Меган. Да не говорим, че Модел Y ще е най-продаваният автомобил и за второто тримесечие и най-вероятно и следващите ако Мъск запази сегашните цени.
  • 10 Дон Балон

    0 1 Отговор
    Трябва да се рекламират, че китайските електромобили вече ги изядоха в Китай. За България, няма смисъл да се води статистика.
  • 11 НОВИНИТЕ 🚝

    1 0 Отговор
    Model Y е най-продаваното МПС в света от началото на 2023 г. и най-продаваният премиум автомобил в България за същия период, изпреварвайки Ауди, БМВ и Мерцедес. Говорим за кола, която няма представителство у нас ;)

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.