Last news in Fakti

29 Юли, 2023 11:00 5 911 10

Триколесен скутер, от който не можете да паднете (ВИДЕО)

  • електрически скутер-
  • триколка

Иновацията се нарича XOTO

Триколесен скутер, от който не можете да паднете (ВИДЕО) - 1

Базираният в Калифорния стартъп XOTO представи много интересен електрически скутер, който може да достигне максимална скорост от 72 км/ч. Основната му характеристика е наличието на система с три колела, което го прави изключително стабилен дори в остри завои.

Скутерът има 3 kW безчетков мотор в главината на предното колело. Чифт сменяеми батерии осигуряват общ капацитет от 4.3 kWh, което е достатъчно за изминаване на разстояние от 145 км при умерена скорост.

Батериите могат да се свалят за зареждане, което ще бъде полезно за обитателите на апартаменти, които нямат достъп до зареждане на улицата или в гаража. Но да се върмен към най-интересната система в този скутер.

XOTO разполага с патентована система за накланяне от 45 градуса, която съчетава стабилността на три колела с плавното завиване на двуколесно. Механизмът осигурява по-голяма стабилност в завоя дори при ниска скорост, докато водачът може да се наведе в пълна степен, независимо от нивото на умения.

Що се отнася до цената, XOTO излеза малко по-скъп от повечето електрически скутери с подобни характеристики - производителят иска за него $7 499. Повече за интересната иновация на три колела, вижте във видеото.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джуган

    18 3 Отговор
    Много по-стабилна конфигурация е две колела отпред и една широка гума отзад. Един приятел има такава триколка и е чук, лошото е че е невъзможно да избегнеш дупките по нашите скапани пътища
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    21 2 Отговор
    Нема такоз нящо,
    дето Ганьо нимой да падни ут негу
    😉😉😉😉

    Коментиран от #3

  • 3 Механик

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Абе той Байдън май и той е ганьовец. Гледам, че нещо честичко да пада.
  • 4 Фильовски

    3 0 Отговор
    Може , ако има нещо на пътя.
  • 5 Ония с Фордо

    6 0 Отговор
    Нищо ново такива системи има много отдавна, че и по-добри . Toyota I-Road .
  • 6 факуса

    6 1 Отговор
    какъв стартъп,това са си пладнешки обирчджий,8000 за триколка
  • 7 Ай стига бе

    11 0 Отговор
    "Триколесен скутер, от който не можете да паднете "..Айде бе, вярно ли не можем да паднем? Не подценявайте нашите способности! Та ние падаме от масата, че има 4 крака и не се движи, та от тая триколка ли няма да паднем?
  • 8 Уфффффф

    8 0 Отговор
    Егати видеото. Снимано през нощта за да не се вижда нищо. Такова видео си го заврете в з .... , и там е толкова тъмно!
  • 9 паси

    4 0 Отговор
    Денят не им стигнал ,че снимали през нощта нищо не се вижда това е да си иди....от.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.