Last news in Fakti

20 Август, 2023 11:30 3 079 3

Honda и Acura също се обръщат към Tesla

  • honda-
  • nacs-
  • acura-
  • tesla

Двете марки ще използват NACS

Honda и Acura също се обръщат към Tesla - 1

Honda и нейната луксозна марка Acura ще използват стандарта за зареждане North American Charging Standard (NACS) на Tesla в Северна Америка. Президентът и главен изпълнителен директор Нория Кайхара потвърди в интервю на за Motor1.com,като каза че компанията ще се присъедини към използващите NACS: "Това е доста важно. Ние също трябва да окажем натиск върху NACS. Това е ясно."

Кога първите изцяло електрически модели на Honda и Acura ще получат входове за зареждане NACS все още не е ясно, но японската компания отбелязва, че това зависи от General Motors, тъй като първите два изцяло електрически модела на Honda и Acura са базирани на платформата Ultium на GM и ще се произвеждат в заводите на GM. "Може би през 2025 или 2026 г.", отбелязва Кайхара. "За ZDX... явно зависим от GM. Така че щом те преминат към NACS, това ще последва и за ZDX."

GM също подписа договор за преминаване от CCS1 към NACS от 2025 г., така че има голяма вероятност Honda/Acura да са готови за NACS през 2025 или 2026 г. Първоначално обаче, първите електрически автомобили - като Honda Prologue и наскоро представената Acura ZDX - ще бъдат оборудвани с комбинираната система за зареждане (CCS1).

Honda работи и върху собствена платформа за бъдещи електрически модели, които ще последват първите два модела, базирани на Ultium. Можем да предположим, че що се отнася до Северна Америка, тези модели ще поддържат NACS още от самото начало.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Самсунг

    5 4 Отговор
    Всеки електрокар Тесла, нещо като всеки телефон Нокия. Бухаха

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Койчо

    2 2 Отговор
    Хайде и тези на аудиенция при краля на електромобилите. Подвиха коляно , целунаха ръка и помолиха да използват зарядната мрежа...
    Още едно признание към това което бе постигната от Тесла за последните 10 години