Last news in Fakti

30 Август, 2023 12:01 48 431 102

Руски експерт обясни дали си струва да се плаща повече за маркови гуми

  • гуми

Според Тимур Шарипов разликата между премиум и по-евтините гуми е незначителна

Руски експерт обясни дали си струва да се плаща повече за маркови гуми - 1

Изправени пред нарастващите разходи за поддръжка на автомобили, руските шофьори търсят начини да спестят пари. И ако например спестяването на гориво е проблематично, тогава минимизирането на разходите за други автомобилни консумативи, включително гуми, е съвсем реалистично за руснаците.

Според Тимур Шарипов, изпълнителен директор на търговската къща Kama , резултатите от многобройни тестове показват, че разликата между премиум и по-евтините гуми е незначителна. „Осезаемите разлики започват в екстремни ситуации, в които 90% от потребителите не управляват колата си, например на пистата“, подчертава експертът.

Той също така отбелязва, че производителите на премиум гуми са въоръжени с най-модерните разработки, както и с по-модерни и екологични материали. Но в същото време оборудването за гуми, както и суровините за производство, са приблизително еднакви за всички. Съответно, „ако потребителят е купувал по-скъпа марка, а сега по икономически причини търси по-достъпни гуми, той може да не се страхува от рязък спад в характеристиките на автомобила си“, обобщава Шарипов .


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 98 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Учуден

    100 64 Отговор
    Може ли да пишете такива глупости?По логиката на в тази статия излиза,че и сиренето от 12лв.кг и 30лв.кг е еднакво но скъпото е за балъци...

    Коментиран от #12, #13, #64, #78

  • 2 Кракра

    116 90 Отговор
    "PyZки" и "Експерт" са несъвместими понятия, освен ако не иде реч за пиене на водка.

    Коментиран от #5

  • 3 ХаХаХа

    75 49 Отговор
    Ама каквото и да пишете,хората ще продължават да купуват качествени западни гуми и коли. Нали виждате сами,че в Русия предпочитат качествените западни продукти
  • 4 факти само истински

    71 30 Отговор
    това са истински глупости !с какво качесрво гуми си карате колата е от изключително значение за вашата безопасност, някои от световните производители дават гаранции до 24 месец ВЕЧЕ на гуми.другото си е лично ваша порнография

    Коментиран от #76

  • 5 Алкаш с калаш

    62 31 Отговор

    До коментар #2 от "Кракра":

    Ами то след повечко водка с какви гуми си и дали си бос или обут има ли значение ?
  • 6 Лерой

    65 24 Отговор
    Попадал съм на Китайски и Корейски губи, които са абсолютна пластмаса. Пързалят се като дъска върху асфалта. Разбира се има и такива, които стават. Но имам за пример Мишелинки, които са на много години, почти 15, седяли са в гараж и гумата става, със запазени качества е. Докато Барум на 6 години съхраняван при същите условия започва да се чупи, настъпва разпад на структурата на гумата.

    Коментиран от #57

  • 7 Гошо

    39 36 Отговор
    Смотаняци. Като не могат какво да кажат ???
  • 8 2788

    49 22 Отговор
    В Бг всички (дори бусове и камиони) карат с "премиум" марки, ДОТ максимум до 4г. и възможно най- екологични, понеже са в ЕС и не пестят.
  • 9 Унуфри

    36 8 Отговор
    Как не друго се чувства кога върти и дрифти с мишилини гудиъри бричстоуни фаирстоути демонстрира стандарт гледа лошо натиска повече педала привлича внимание а че не си обслужва колата навреме яде козуначени кифли и Валери гевреци няма значение
  • 10 Тоо

    30 17 Отговор
    Като искаш да се напиеш ,дали със самагон или с водка ,ефекта е на другия ден
  • 11 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    107 30 Отговор
    Не съм експерт !
    С нови Корморан за 80 лв/бр нямах проблем при 10см неразринат сняг в Рила!
    С нови Мишелин Алпин за 140 лв/бр буксувах на 2 см сняг във Варна ❗
    Нищо лично ❗

    Коментиран от #14, #17

  • 12 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    33 3 Отговор

    До коментар #1 от "Учуден":

    Нямаш идея колко си прав !
    / когато попаднеш на търгаш/
  • 13 ТеслАта

    81 19 Отговор

    До коментар #1 от "Учуден":

    Аз съм сигурен, че на теб и на 99% от хората ако им дам да опитат сирене от 12лв/кг, от 30лв/кг, от 50лв/кг няма да направите разлика. Това е имал предвид този Руски производител на гуми( не че не си е направил самореклама). Както качественото сирене се оценява само от ценители, така и гумуте в 90% от експлоатацията на колата нямат значение.А всеки купува според възможностите и индивидуалните си предпочитания.

    Коментиран от #37

  • 14 Байчо

    44 8 Отговор

    До коментар #11 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Ако има лед под снега ,само шипове.Което във Варна нормално

    Коментиран от #16

  • 15 ДЪРТ

    21 40 Отговор
    руснаците са експерти в областа на оръжията там са не надминати Драгунов 7,62, БИ -10-22 КАЛИБЪР ,АК-47 -7,62 ,УДАВ КАТЮША всичките са без аналози в класовете си както и в ракето строенето ,понеже и САЩ копуват двигатели да изстрелват своите ракети в космоса но експерти в гумите и други области НЕ!

    Коментиран от #19, #22

  • 16 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    27 10 Отговор

    До коментар #14 от "Байчо":

    Къде видя да пиша лед 🤔
    Или мислиш , че не познавам леда❗
    Карал съм и на "черен лед" , но там е друга бира!
  • 17 Гошо

    48 24 Отговор

    До коментар #11 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    А на мокро забелязал ли си какво става с Корморан? Гледайте класациите и тест на гуми преди да си купите.
    Няма база за сравнение между бюджетните гуми и премиум марките, от опит го казвам.

    Коментиран от #58

  • 18 китайската

    19 26 Отговор
    гума рикен е висококачествена бюджетна гума!
  • 19 Гошо

    45 56 Отговор

    До коментар #15 от "ДЪРТ":

    Във всяко отношение са на светлинни години от развитите държави. Купуват дронове от Иран и ползват чипове от стари перални. А за стойността на живота на руския войник няма да говорим.

    Коментиран от #38, #39, #48, #59

  • 20 радко бе

    28 9 Отговор
    пак интрига спретна руска да не е свършила войната та се хвана с руски експерти по гумите миличък?
  • 21 Хи хи хи

    24 33 Отговор
    Руснак и експерт две противоположности, като им зная гумите,,АЛТАЙШИНА" е мъка шофьорска, по добре дървени колела пред тия гуми!
  • 22 А бе, кОпуват е друго нещо,

    19 22 Отговор

    До коментар #15 от "ДЪРТ":

    ама руската пропаганда за оръжието те е впечатлило, защото тя е точно за такива, като теб, всъщност пропагандата е насочена към определен кръг хора със съмнително образование!

    Коментиран от #24

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Фен на БМВ

    20 31 Отговор

    До коментар #22 от "А бе, кОпуват е друго нещо,":

    Имам Бмв, което върви доста прилично с 4 зимни гуми, спокойно спирах и тръгвах на заснежен наклон без да пробоксува и то със среден клас гуми. Обаче имам случай с нови китайски гуми, колата е с предно предаване, карам с 30км/ч на заснежен път и като ми тръгна тая кола наляво-надясно. Все едно съм искал да поднесе. Та да го таковам тоя експерт.

    Коментиран от #94

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Дичо

    9 5 Отговор
    За нокиан какви са ви отзивите?!

    Коментиран от #29, #32

  • 28 Българин

    24 24 Отговор
    Пияни ватняка може да кара и на джанта ха ха ха
  • 29 Мое мнение

    23 4 Отговор

    До коментар #27 от "Дичо":

    Имам Нокиан и зимни, и летни. Това е супер гума, особено зимните. Колата е като залепена за пътя. Никакво поднасяне, никакво боксуване. Имат си надписи върху грайфера които с карането се изтриват. И когато погледнеш гумата виждаш цифрата колко милиметра ти е грайфера
  • 30 Путинче

    38 15 Отговор
    😂 Тоя е "експерт" по пропаганда а не по гуми. От личен опит дори без екстремно каране гумите са мноого важни. И не говоря за Марков и а за нисък и среден клас. С чисто нови Дебика щях да се пребия на мокро и ги изхвърли и върнах старите 6-7 годишни Ласа. Старите държаха много по добре от новите с които колата стана като шейна. От средния клас Фулда Спорт държаха като залепени за пътя обаче много бързо се износваха. С Ханкук износването е пъти по малко но сцеплението не е същото особено в завой с по висока скорост се усеща разликата. Така че тия приказки за това че гумата имала значение само при екстремно каране са за глупости. Най малкото с хубава гума спираш по бързо, държите по стабилно в завой или на дъжд/сняг. Реално гумата е единствената връзка на колата с пътя и затова трябва да е читава.
  • 31 Кочо Мучо

    18 10 Отговор
    За мен не си струва защото аз карам само с руски гуми
  • 32 ???

    13 0 Отговор

    До коментар #27 от "Дичо":

    Нокиан са много добри гуми, особено зимните..
    Аз съм с Нокиан Оутпост а/т и съм доволен..
  • 33 ЩЕ ПАДНА ОТ СМЯХ

    29 11 Отговор
    Тези младежи, наречени руски експерти, както обикновено плямпат глупости! Живял съм високо в планината цели десет години….достатъчно за да установя, че разликата между хубавите и евтини зимни гуми е каквато е разликата между мерцедес имосквич!!!
  • 34 Гост

    20 16 Отговор
    Тези не разбраха ли,че къщичката от карти се срути? Даже индийците са по-добри от тях.
  • 35 Да бе

    6 18 Отговор
    дори евтините са по-хубави. купувайте само евтини, че да освободите света от присъствието си. поне веднъж наистина да сте освободители
  • 36 Йо Несбьо

    23 7 Отговор
    На теория е така, а на практика с чисто нови "Корморан" летни и БМВ е46 щях да се пребия при първия дъжд. Колата така поднесе, че без малко да ме хвърли в близкото езеро. Шофирах с 30 (в населено място и в завой беше).

    Гумите са един от най-важните моменти за един сериозен шофьор. Можеш да спасиш животи с правилния избор на хубава марка.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Путин, В. В.

    26 7 Отговор

    До коментар #19 от "Гошо":

    Ти, гоше, от коя "медия" се информираш, та толкова си наясно с нещата? Не са ли ти обяснили, че ние, руснаците, победихме Хитлер с пластмасови танкчета и самолетчета, внос от Китай, че от близо 70 години летим в Космоса със стари велосипеди, че ходим облечени в зеблени чували и ядем сурови обелки от картофи?
  • 40 бай Ставри

    12 12 Отговор
    руски експерт"! Достатъчно за да не продължа да чета
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Русоробски фронт

    9 15 Отговор
    Джуджашки простотии.За мен най хубавите гуми са Континентал

    Коментиран от #43

  • 43 Путин, В. В.

    23 7 Отговор

    До коментар #42 от "Русоробски фронт":

    Най-хубавите гуми, братчето ми, са тези, които са ти по джоба! А ти дори кола нямаш!
  • 44 Ван

    17 10 Отговор
    Тука експерта се ора, по-добре 400 лв. за читава гума, отколкото 100лв. за евтина версия, хубава гума=поддържан автомобил и спасени животи.
  • 45 Малко информация

    33 1 Отговор
    За сведение на "стандартните ползватели", т.е. хора, които нито имат познания, нито пък се интересуват от обстойната информация относно проектиране, разработка, използване на суровини, тестване на автомобилни гуми смея да твърдя: изискването на ЕС за съдържание на чист каучук(т.е. който се добива от определени видове дървета основно в Китай, Виетнам, Тайланд, Индонезия) е много по-ниско от съдържанието на каучук в гумите предназначени за Азия, Северна Америка, Южна Америка, Австралия, Африка, а нивото на силикати, PVC и други примеси пък е по-високо. Купете си всесезонни гуми от Canada ,USA от Русия, Бразилия, Австралия и Аржентина, покарайте ги зимата в България и направете извод. Гумите с по-високо съдържание на естествен каучук са с доста по-добро сцепление при различни пътни условия в сравнение с гуми с по-ниско съдържание на каучук. За тежкотоварната техника е още по-фрапираща констатацията.Факт! Може, би не е толкова празно от смисъл твърдението на автора.

    Коментиран от #85

  • 46 Гошката

    12 6 Отговор
    Ниският клас на уж Премиум марките си е направо китайки с 30-40 % марж,че и повече,само използват имиджа на върховите серии .
    Мишлин Примаси е едно,Мишлин Пилот е друго,ама не с малка разлика,а огромна,само където Примасито е с пъти по-скъпо от китайката ,която е със сходните качества- който разбрал-разбрал.
  • 47 Целта на статията е ясна!

    19 5 Отговор
    Отново АнтиРуска насоченост,дори и тук...!
    А именно-
    Видите ли колко са зле тия руснаци,та какви глупости пишат...!
    Всеки има глава на раменете си и сам си преценява каква марка гуми,може да си позволи,балансирайки между двата основни фактора-
    Цена/Качество...!

    Коментиран от #53, #86

  • 48 Хххх

    22 5 Отговор

    До коментар #19 от "Гошо":

    Абсолютно съм съгласен . Ето например оня ден ден една ракета се въртяла в кръг над Киев 2 часа защо чипът за центрофугата на пералнята не се изключвал .

    Коментиран от #50

  • 49 Нов

    14 3 Отговор
    Качеството на гумите е животоспасяващо на мокър, хлъзгав път със завои и наклон. Никога няма да си сложа пластмасови евтини гуми. При първия дъждец по хълмовете, където живея, няма да спре.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Пилот

    15 16 Отговор
    С “Мишелин” съм изминал над 540 000 километра! Дали да вярвам на думите на руския експерт, или на фактите…

    Коментиран от #74, #84

  • 52 Има една поговорка

    12 2 Отговор
    Икономията е майка на мизерията

    Коментиран от #54

  • 53 ДА,ТАКА Е!

    7 2 Отговор

    До коментар #47 от "Целта на статията е ясна!":

    И виждаме колко от коментиращите се хващат на тази въдичка и се възмущават и подиграват на... ,,руският експерт"...!

    Коментиран от #55

  • 54 НЛО

    4 0 Отговор

    До коментар #52 от "Има една поговорка":

    Има и една песен на НЛО - Рекламна песничка...
  • 55 Мишелов

    5 2 Отговор

    До коментар #53 от "ДА,ТАКА Е!":

    Виждаме и също, че нито един от "феновете" на гумите Мишелов не може да им напише правилно името (освен мен, разбира се) !
  • 56 БСП за България и Радев

    5 6 Отговор
    Така е! Редовно карам с Барумки, които още от соц време си бяха топ качество на светлинни години от капиталистическите марки. Супер доволен съм
  • 57 БСП за България и Радев

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "Лерой":

    Пълна измама. Имам Барумки от 86-та и не са мръднали. Просто не са за моята кола. Имах ги оригинални от 120L

    Коментиран от #90

  • 58 Некой си

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "Гошо":

    Гошооо класацията е за такива като теб!! Който плати повече той пИчели. Справка АУТОБИЛД. Печели винаги VW или Шкода.....

    Коментиран от #62

  • 59 Некой си

    12 7 Отговор

    До коментар #19 от "Гошо":

    И се бият с лопати. Ма в Бахмут с тез лопати що укри избиха....

    Коментиран от #60

  • 60 Пирожкин

    3 3 Отговор

    До коментар #59 от "Некой си":

    А те жертви никакви ли не дадоха? И кой сега последно владее баш Бахмут?
  • 61 Андре

    2 5 Отговор
    Аз съм с гуми "SAVA" пък нито на сняг нито на дъжд съм имал проблеми

    Коментиран от #67

  • 62 Корморана

    3 0 Отговор

    До коментар #58 от "Некой си":

    Сложи си от въпросната марка или клонинга им - Рикен и ще сподолеш отзиви дали няма значение. Ако имаш книжка де, шофьорска. Жълтата е ясна.
  • 63 Байо

    6 2 Отговор
    Абсолютно вярно казано.Същото е и със скъпите джипове,имат много допълнителни екстри които в повечето случаи не се използват,но пък оскъпяват колата и потдръжката и .

    Коментиран от #66

  • 64 Мечока

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Учуден":

    Въпрос на вкус,но когато зимата не караш колата дали си струва да и сложиш скъпи маркови зимни гуми само защото е модерно,или пък когато шофираш максимум със 120 ,дали ти трябват гуми които са издръжливи до 250

    Коментиран от #71

  • 65 Джуган

    10 3 Отговор
    Тъй като не живея в Смолян се отказах от гротеската зимни-летни. Купувам всесезонни от реномирани марки и си сФиркам. Мichelin, Goodyear, Bridgestone, Toyo, напоследък и Kumho са добри от опит. Може да има и други, но нямам впечатления от тях.

    Коментиран от #91

  • 66 Буха ха

    9 0 Отговор

    До коментар #63 от "Байо":

    Наистина е жалко че скъпите джипове имам много екстри, но разни собственици мутри и силиконки не знаят кое какво е и затъват в две педи сняг
  • 67 Теслата

    7 1 Отговор

    До коментар #61 от "Андре":

    Не е от гумите, а от задкормилното устройство ;)
  • 68 Баща ми !

    1 5 Отговор
    Казаха, че мишелина и на 10 години е гума смятай!
  • 69 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 2 Отговор
    На клошарите и с галошите им е ок‼️
  • 70 ГЕРБ=БСП=ДПС

    17 2 Отговор
    Аз пък смятам, че по-хубавите и скъпи гуми си заслужават. Само заради това, че имат по-къс спирачен път. Понякога е въпрос на 1-2 метра дали ще удариш колата пред теб или изкочил внезапно пешеходец. Сметките за тенекеджии и бояджия са много по високи от разликата в цената между хубавите гуми и лошите.
  • 71 ГЕРБ=БСП=ДПС

    9 0 Отговор

    До коментар #64 от "Мечока":

    Доколкото съм запознат скоростните индекси на гумите за леки автомобили започват от 180 км/ч. Така, че дали ще караш със 120 км/ч или със 160 км/ч, ще си купиш едни и същи гуми.
  • 72 Гуме

    6 1 Отговор
    Гроздето е кисело
  • 73 Аз съм купувал

    4 2 Отговор
    Скъпи гуми които са с 150 000 км гаранция и то на пет нови коли, мога да ви кажа че ако вие карате много е добре, но ако карате малко , то знайте след три години гумите са за смяна заради дъжда снега и слънцето.
    Това е за гуми All season
    Тествал съм всички известни марки
    Те са хубави, но не е оправдано.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Кики

    6 1 Отговор
    Карам с гуми Sunfull китайки. Колата върви като шейна в зимните месеци - гумите не се въртят, само се плъзгат по асфалта.

    Коментиран от #102

  • 76 Ежко

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "факти само истински":

    Даването на гаранция, не прави гумата по-качествена,а най-често означава,че са ти я продали далече над себестойността й с маркетингови трикове.Говоря от горчив опит.
  • 77 тцтцтцтцтц

    4 5 Отговор
    Откъде ги вадите тези руски негодяй да коментират неща ,дето са им толкова далече !
  • 78 Ежко

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Учуден":

    То представяш ли си да си купиш сирене от 30 лева,да го тестваш и то да се окаже почти същото като онова от 13 лева?Цената често е формирана повече от реклама и маркетинг,а не от качества или скъпи суровини.....
  • 79 Когато

    3 2 Отговор
    Стойността на човешкият живот е нула, тогава по добре с евтини гуми. За какво да се охарчваш?
  • 80 АУУУУУ

    8 5 Отговор
    ДА БЕ ТАКА Е.....МУЖДУ ЕВТИНАТА И СКЪПАТА ГУМА ИМА 10ТИНА МЕТРА РАЗЛИКА В СПИРАЧНИЯТ ПЪТ........ А КАТО ОСТАРЕЯТ ......РАЗЛИКАТА СТИГА ДО ПОЧТИ 30 МЕТРА.......ДЕТО СЕ КАЗВА ПРИ ЕДНА И СЪЩА СКОРОСТ СПИРАШ ДО ПРЕПЯТСТВИЕТО ИЛИ ГО УДРЯШ С ОКОЛО 40 КМ/ЧАС .......НО ЩОМ ГО КАЗВАТ РУСКИТЕ ЕКСПЕРТИ 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #89

  • 81 Въшлясал ватник

    6 4 Отговор
    Щом е руски, значи не е никакъв експерт! Естествено, че така ще каже, за да може да си продава нискокачествените гуми!
  • 82 Циник

    9 0 Отговор
    Понеже експертът е руски, дайте да го оплюем автоматично. Всеизвестно е, че в БГ автомобилният парк е най-модерен и всички гуми са нови от магазина и се сменят на 30,000 километра.

    А сега сериозно - че хубавите гуми са по-хубави от евтините боклуци, спор няма. Ама по нашите дупки не всеки може да си ги позволи да ги сменя навреме. Аз карам по 25,000 км на година и гледам да карам внимателно, но поне еди път в годината ми се налага да изхвърля чисто нова гума, защото съм влязъл в някоя дупка с остри ръбове, които са специалитет на крадците ог кметствата и от АПИ. Така че, скъпа или евтина, гумата за БГ трябва да е здрава, със силни бордове.

    Ако някаой кара паркетни само из града може да си слага и по-лъскави гуми, които возят по-тихо.
  • 83 Дед

    3 8 Отговор
    Експерт да говори такива глупости е комично!На автомобил със задно бях купил Hankook ,който се оказа голям боклук и въртях задницата при всяко тръгване.Зимата въобще не можеш да се кара.Смених ги с Континентал и всичко си дойде на мястото.Не помръдва.Според мен това си е топ гумата.

    Коментиран от #87, #100

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Амиии

    2 1 Отговор

    До коментар #47 от "Целта на статията е ясна!":

    Глава има всеки, но ум - не.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Мемфис

    4 6 Отговор
    Ушанките както винаги са ЖАЛКИ! Дори не прочетох докрай простотията на въпросният про- стак!
    Само един факт: спирачният път на руска гума е два пъти по дълъг от премиум западна марка!!!

    Коментиран от #99

  • 89 Болярин

    4 4 Отговор

    До коментар #80 от "АУУУУУ":

    Нищо чудно утре тия руски експерти да ни предложат по-надеждни и здрави гуми, ... от водинични камъни ! Малиииии ...
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 ДжОган

    4 3 Отговор

    До коментар #65 от "Джуган":

    Има и други, да! Световнонеизвестни китайски марки със същото качество, на 10-20% от цената!
    И още нещо - повечето БГ-идиoти карат с маркови гуми, само че... втора употреба, по 20 лв парчето...
  • 92 Ивайло

    4 6 Отговор
    Руски експерт!???
    Това не мога да го разбера. В статията никаде не е спомената водка.
  • 93 дса

    3 1 Отговор
    Така е, на Лада-та каквито и гуми да сложиш все тая.
  • 94 Дойчен Кочен

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "Фен на БМВ":

    БМВ - кола? Айде стига смешки!
  • 95 Ихаааа

    2 1 Отговор
    Когато му гръмне гумата на магистралата ще пее друга песен. Боклук гума вече не слагам.
  • 96 Румбо

    3 0 Отговор
    Едно време имаше голяма разлика между маркови и немаркови гуми по всички показатели. Сега май не е точно така,заради търсенето на ниски цени и голямата конкуренция от Изток.
  • 97 Руски експерт?!

    1 2 Отговор
    Изгубихте ме още със заглавието?

    Коментиран от #98

  • 98 Бай той Толстой

    2 0 Отговор

    До коментар #97 от "Руски експерт?!":

    Що така?Липсваш ни много,градски!
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Па съм я бе

    0 1 Отговор

    До коментар #83 от "Дед":

    Големи папуняци са вугарите!!!!
  • 101 Чокумба

    0 0 Отговор
    Тимурката и прав. Моята жИгула е с гуми от кораб вече трета година и се държи отлично и на сняг и на лед и на дрейф
  • 102 Знайко

    1 0 Отговор

    До коментар #75 от "Кики":

    ПОтвърдено многократно!
    Мой познат , собственик на МЛ мерседес реши да си сложи Хилфлай китайски, чисто нови за 86 лв бройката:))))
    ...познай дали таблото му не е като коледна елха?
    Оказва се, че датчиците отчитат , че гумите се пързалят и компа се опитва да го компенсира включвайки системите за тракция, ABS и други.
    Та тюфка се тоя какво да бил правел и аз му викам- дай да върнем старите гуми да видим дали въпроса ще се разреши. Ти луд ли си-чисто нови гуми, да връщам старите......и се разделихме.
    Виждам го след 2 дни и ми се хвали, че върнал старите гуми и сега нищо не му свети и ЩЯЛ ДА СИ КУПУВА ПО–СКЪПИ( истински) ГУМИ „ ЗА ДА НЯМА ПОВЕЧЕ ПРОБЛЕМИ!
    Не слагайте гуми-менте на автомобили с капризна електроника!
    Лично износих един комплект Dayton с много красив грайфер, който се пързаляше на мокро като за световно, а на лед беше абсолютно безпомощен. Износването беше също много скоростно- примерно за 6 месеца грайфера остана на 1 мм.
    Някой по-горе е писал за Нокиан-верно най-добрите гуми за сняг и лед, само да не са произведени в руския завод . Аз си купих 2 за отпред, произведени във Финландия и понеже бях доволен си купих 2 още 2 за отзад , но на гумата пишеше мейд ин раша! ...и така се разделих с Нокиан.
    Произведените там гуми за СУВ, трудно се балансират изисквайки тежести по 55-65 грама, което е 4 пъти повече от нормалното!
    Колегата , който е писал за смеските от които се правят гумите също е прав. Купих 2 бр, Toyo proxis свалени от една а