Last news in Fakti

8 Септември, 2023 09:53 1 464 2

Автопроизводители, заподозрени в събиране на ненужна информация за клиенти

  • лични данни-
  • автомобилни производители

84% от автомобилните производители споделят потребителски данни с трети страни

Автопроизводители, заподозрени в събиране на ненужна информация за клиенти - 1

Докладът PNI, изготвен от организацията с нестопанска цел Mozilla Foundation, предизвика смесена реакция на автомобилния пазар. Анализаторите на Mozilla, въз основа на данни от 25 големи автомобилни производители (включително Ford, Toyota, Volkswagen, BMW, Tesla и др.), стигнаха до извода, че компаниите събират ненужна информация за потребителите.

Тази информация е далеч от това, от което се нуждаят, за да подобрят безопасността при шофиране или обслужването на клиентите. По отношение на неприкосновеността на личния живот те са показали най-лош показател, в сравнение например с компании за смартфони или такива, предлагащи системи за интелигентен дом, отбелязва проучването.

Според Mozilla 84% от автомобилните производители споделят своите клиентски данни с трети страни, а някои го правят дори безплатно. Анализаторите са уверени, че автомобилните компании разполагат с медицинска и генетична информация за собствениците на автомобили, данни за това къде отиват, какви песни пеят по време на пътуване, финансова информация и много други.

Според Mozilla, Tesla, Nissan и Hyundai нарушават най-много поверителността на личните данни. Renault, Dacia и BMW показват най-добри резултати сред автомобилните производители, но и те споделят лични данни с трети страни.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кюмюр

    5 0 Отговор
    Иначе ДС били злодеи....
  • 2 Знайко

    3 0 Отговор
    Обърнете внимание....КАКВИ ПЕСНИ ПЕЯТ В КОЛАТА!!!
    Дейвид Уилкок катастрофира след отказ на спирачки, непосредствено след участие в UFO- конференция. Каза , че всички коли след 2017 са оборудвани да препредават информация. Разказвам тази история на един приятел който монтира аларми и аудио системи и сме в гаража му, а той ми вика: ела тука да видиш.
    Вади една музика за кола от която излизат 8 кабела и аз му викам- за какво са останалите 3 кабела,а той ми отговаря- не знам, ти ми кажи!