Last news in Fakti

18 Ноември, 2013 12:28 7 338 3

Mercedes-Benz показа виртуална суперкола

  • mercedes-benz-
  • amg-
  • vision gran turismo-
  • gran turismo 6

AMG Vision Gran Turismo не съществува в реалността, но съвсем скоро ще може да се кара с пълна газ в симулатора Gran Turismo 6, който излиза в началото на декември. Суперавтомобилът е разработен от Mercedes-Benz специално за новото издание на култовата игра.



Според описанието в основата на колата лежи алуминиева рама, "облечена" с панели от въглеродни нишки. 1384-килограмовият AMG Vision Gran Turismo има 5.5-литров осмак с два турбокомпресора. Двигателят развива 585 к.с. и 799 Нм. В действителността такъв двигател се монтира на суперседана S63 AMG.



Според дизайнерите контурите на каросерията, грамадната радиаторна решетка със звезда в средата и вратите тип "крила на чайка" са знак на почит към състезателното купе 300SL, дебютирало на "Льо Ман" през 1952 г.



Салонът на AMG Vision Gran Turismo напомня за болид от Формула 1 с червени спортни седалки и волан с пера за смяна на предавките. Спирачките са керамични, а ауспухната система има осем накрайника.



Засега от Mercedes-Benz не планират създаването на реална версия на виртуалния суперкар. Немците обаче ще покажат макет на колата в реални размери на 19 ноември в Калифорния.

Тази година симулаторът Gran Turismo отбелязва 15-годишен юбилей. Свои виртуални модели за шестото издание на играта са подготвили също  BMW, Honda, Peugeot, Aston Martin и Bertone.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 3 Отговор
  • 2 Димитър Стоянов

    1 2 Отговор
    на 1вата снимка само слагаш емблемата на Ауди и все едно R8
  • 3 Nick Nik

    0 2 Отговор
    като правен за игра става, иначе освен реклама на нов модел на класическите джанти петолъчки AMG както обикновенно задълбават с липса на въображение. Тва е некъв странен хибрид между R8 и Sting ray с елементи на Veyron, рендвано на photoshop на i-pon. От тва за да стане читав хиперкар хората BRABUS трябва на петъчната аперативка да се стегнат за полвин час та да го барнат как си треба външно и особено двигателя