Last news in Fakti

29 Септември, 2023 13:11 5 146 5

Honda разработи нов бензинов „осмак“, но не бързайте да се радвате

  • honda-
  • бензин-
  • осмак-
  • бензинов осмак

Двигателят е само за лодки

Honda разработи нов бензинов „осмак“, но не бързайте да се радвате - 1

В дните в които повечето двигатели са с четири или шест цилиндъра, Honda представи новоразработен бензинов мотор с обем от 5.0 литра и цели осем цилиндъра. За съжаление на всички автомобилни фенове, обаче, двигателят не е разработен за коли и освен ако не видим някой много целеустремен фен, то вероятно никога няма да видим подобен двигател в автомобил.

Новият BF350 е създаден специално за лодки и обещава добро представяне, плавно подаване на мощност и "отличен разход на гориво. Атмосферният двигател генерира 350 к.с. на вала на витлото, докато работи с 86-октанов безоловен бензин. Той използва и известната система на Honda VTEC, Boosted Low Speed Torque (BLAST), която намалява времето за запалване при пълно натискане на педала на газта.

Разработени са и няколко технологии за подобряване на горивната ефективност. Например, технологията за контрол на "Lean Burn" регулира сместа въздух/гориво в зависимост от скоростта и натоварването, а програмираното впръскване на гориво доставя точното количество гориво и въздух във всеки цилиндър. Технологията за намаляване на триенето на Honda добавя йонно покритие към буталните пръстени и също допринася за по-добрата ефективност.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васко

    8 0 Отговор
    Ние ще си караме косачките :)
  • 2 Тмнпмнп

    22 1 Отговор
    Мда, явно еко нормите важат само за сушата. В морето нещата са различни. Различни откъм еко норми, но най-вече различни откъм пари и възможности да имаш лодка, която да има нужда от такъв двигател.

    С две думи, да го д.ат бедните (както винаги), и да се гърчат с даунсайзинг и електрификация!
  • 3 Хубаво

    1 1 Отговор
    Хубаво ама да бяха споменали за какво им е бензинов двигател за такава мощност. Дизелягата си е по - удобен за морски изпълнения и по - надежден. Освен това е и по - икономичен. Бензиновите двигатели за лодки са си по - удобни за малки мощности.
    А лично си харесвам вграден редови 6-так за морски двигател. Надежден, тих и с ниски вибрации. Лесно се поддържа и ремонтира, щото и такъв момент има.
  • 4 това е положението

    0 2 Отговор
    жалко тъкмо да ги харесам а то кво било пак си остават клас кухнески уред…
  • 5 пипон

    0 1 Отговор
    Аааа в морето не замърсяват,а колите в колите поставен да.Интересно.Защо не сложат там електрическа гега,а бензинов осмак?