Last news in Fakti

4 Октомври, 2023 18:05 2 538 6

Google представи Pixel 8 и Pixel 8 Pro

  • google-
  • pixel-
  • pixel 8-
  • pixel 8 pro

Смартфоните не изненадват с нищо

Google представи Pixel 8 и Pixel 8 Pro - 1

Дългоочакваният ден дойде и Google най-сетне представи официално Pixel 8 и Pixel 8 Pro, макар вече да познаваме смартфоните в пълната им светлина. Двете устройства пристигат с няколко основни промени, засягащи главно хардуерната част, докато дизайнът остава почти непроменен спрямо предходните модели.

Основната новост е процесорът Tensor G3, произведен по 4nm процес на Samsung. Той има 9-ядрен процесор, включващ едно основно ядро Cortex-X3, четири ядра Cortex-A715 и още четири Cortex-A510. Pixel 8 разполага с 8 GB RAM, докато Pro моделът може да се похвали с 12 GB. И двата телефона Pixel 8 са водо- и прахоустойчиви по стандарта IP68 и разполагат с функция за отключване с пръстов отпечатък или лицево разпознаване.

Pixel 8 Pro има 6,7-инчов QHD+ LTPO 120Hz OLED с яркост от 2400 нита, покрит с Gorilla Glass Victus 2, докато стандартният модел има 6.2-инчов FHD+ дисплей с яркост 2000 нита и честота на опресняване до 120Hz. На гърба е заложено на 50MP основен сензор с оптична стабилизация, 48MPулташирока камера и 48MP сензор с 5-кратен зуум. Предната камера е 10.5MP и при двата модела.Стандартният Pixel залага на същия основен сензор, но използва 12.5MP ултраширока камера.

До камерите има нов сензор за температурата на кожата, който е ексклузивен за Pixel 8 Pro. Сензорът е Melexis MLX90632 и единствената му цел е да отчита температурата. Батерията при стандартния модел е 4575 мАч, докато при Pro версията е 5050 мАч. Google обещава поддръжка на софтуера за 7 години. Цените започват от 800 евро за стандартния и 110 евро за Pro модела.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    1 1 Отговор
    Голяма реклама на тоя телефон ей, въпреки, че никога няма да се продава официално в България и 5Г през крив макарон.
  • 2 Българин

    7 0 Отговор
    Изглежда обещаващ, а и цената е приемлива-1100 евра за телефон и часовник, като часовникът е 750лв. Проблемът с5G в БГ е изцяло в ръцете на ганьо, някой мъпет от операторите трябва да го добави в одобрени устройства. Но дори и без 5Г си е трепач
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Е46ца

    4 0 Отговор
    Само на мен ли ми се струва ,че вече пиксел 8 про е с равен а не извит екран.Това е голяма разлика а никой не я отбелязва.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гошо

    0 0 Отговор
    Автора изобщо не е гледал представянето на телефона и не е разбрал идеята на Гугъл. А именно за новостите във функциите с изкуствен интелект. Гугъл една дума не са споменали за хардуера, освен за процесора който реално работи с ИИ. Гугъл показват на останалите компании пътя по който ще върви човечеството и бъдещото развитие в техниката.