Last news in Fakti

27 Октомври, 2023 11:27 1 905 8

Apple потвърди, че безжичните зарядни на BMW могат да повредят iPhone 15

  • apple-
  • bmw-
  • iphone-
  • зареждане-
  • toyota

Компанията обещава да поправи това

Apple потвърди, че безжичните зарядни на BMW могат да повредят iPhone 15 - 1

Потребителите на iPhone 15 съобщават, че безжичното зареждане в техните BMW-та може да доведе до повреда на NFC чипа. Засегнатите потребители нямат възможност да използват Apple Pay и казват, че единствената възможност е да заменят телефона изцяло. В нов доклад се казва, че Apple е потвърдила проблема в двата модела на BMW и един модел на Toyota.

За първи път този проблем се появи по-рано този месец. Тогава нямаше много информация за това, освен няколко отделни случая на безжични зарядни устройства в модели на BMW са изгубили функциите на NFC. Сега изглежда, че от Apple признава проблема и предприема действия за коригиране на ситуацията.

Според MacRumors Apple е изпратила вътрешна бележка до оторизираните доставчици на услуги, в която потвърждава, че всички версии на iPhone 15 са обект на този проблем. Това, което не се казва, е защо точно се появява грешката или какво точно ще направи, за да отстрани проблема, освен да пусне актуализация на софтуера по-късно тази година.

Дотогава изглежда, че дори кратък престой на безжично зарядно устройство в BMW може да разруши чипа NFC. "Снощи загубих и NFC чипа след 10-минутно зареждане в новото ми BMW I4", се казва в един от дискусионните форуми на Apple. "Моят 3-дневен iPhone15 Pro беше изпържен, след като го заредих на подложката за зареждане на моето Z4", каза друг.

Това споменаване на Z4 би трябвало да означава, че и Toyota също страда и по-конкретно тези, които притежават MKV Supra. Тъй като тя е създадена съвместно с BMW, тя също използва същия тип безжично зарядно устройство и потенциално може да причини същите повреди според бележката на Apple.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    6 1 Отговор
    Това е проблем за кифлите с ифон и бенве.
  • 2 браво бе

    2 0 Отговор
    благодарим отказах се от покупката на бмв е сега да си прецакам новия телефон заради едно бмв как ли пък не! ще си закупя лексус....

    Коментиран от #3

  • 3 Патурко

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "браво бе":

    Лексус е собственост на Тойота ... ама ти от къде да го знаеш това нали?!?
  • 4 Бойкот на алчните О.Л.Х.

    0 0 Отговор
    Кихането и кашлянето също могат да повредят АйШит...
  • 5 не поврежда ли и

    2 0 Отговор
    човеците това облъчване ? или не му дреме на бруталният капитализъм ?
  • 6 Хмм

    3 3 Отговор
    и 2-те марки повреждат собственика
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Малиии

    0 0 Отговор
    И сега ко прайм? Дали да си сменя БМВ-то или да си купя китайски телефон?