Last news in Fakti

4 Ноември, 2023 11:30 5 788 17

Луксозен кемпер за 500 хил. евро разполага дори с гараж

  • кемпер-
  • гараж-
  • кола

Concorde Liner 1090 Gio може да побере кола до 4.3 метра

Луксозен кемпер за 500 хил. евро разполага дори с гараж - 1

Кемперите са изключително популярни начини за живот при екскурзии, а някои хора дори стигат по-далеч, като ги използват и за пълноценно живеене, за да заместят традиционната къща, било то за по-дълъг период от време или като цяло. Именно за такива хора е направен кемперът Concorde Liner 1090 Gio, който с цената си от около 500 хил. евро може да предложи всякакви удобства, включително и „гараж“.

Пространството е по-малко, но все пак е достатъчно голямо, за да побере автомобил. Колата не може да бъде по-дълга от 4.3 метра) или по-висока от 1,36 метра, нито да тежи повече от 1 400 килограма. Изискванията за размер и тегло дисквалифицират много съвременни машини, но модели като Mazda Miata все още биха се вписали в тях.

Гаражът е разположен в задната част на кемпера, което намалява площта на спалнята и понижава височината на тавана. "Центърът за релаксация" на кемпера, както го нарича Concorde, може да побере голямо легло. Liner 1090 GIO има U-образна кухня между предното жилищно пространство и спалнята. От едната ѝ страна са разположени хладилникът и шкафове, а от другата – мивката и готварският плот. Има и достатъчно място за съхранение над и под кухненската зона.

Дневната зона и кабината се предлагат в различни цветове, покрития и материали, с две пейки една срещу друга и маса за хранене в средата. Двете предни капитански кресла също се въртят за повече място за сядане. Отпред кемперът има кожено арматурно табло и повдигната позиция за шофиране.

Concorde създава Liner 1090 GIO върху шасито на Mercedes-Benz и разполага със 7,7-литров редови шестцилиндров двигател с мощност 299 к.с. и въртящ момент 1200 нютон метра. Конфигурацията може да достигне дължина до 11,5 метра и широчина 2,5 метра, като същевременно тежи повече от 12 тона.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасковски каунь

    19 2 Отговор
    Направо си е без пари за българина.

    Коментиран от #2

  • 2 Българин

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Хасковски каунь":

    От долу може да си пъхнеш старто бмв дизел с номизнатична стойност от 1993г
  • 3 плюс минус

    9 5 Отговор
    А вода, ток, канализация......?

    Коментиран от #11

  • 4 Ко речи?

    14 5 Отговор
    Да бе! Ще тръгна с ТИР на почивка. Който има толкова пари, изобщо не се занимава с глупости.
  • 5 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 2 Отговор
    Добра идея, особено ако в комплект с кемпера е една по-мъничка градска кола....

    Коментиран от #7

  • 6 Чудесна

    11 1 Отговор
    Машина, прекрасен кемпер. Разбира се, поради тегло и размери, има много ограничения къде може да отиде, откъде да мине и паркира. Идеята за свободно движение на колела не е точно приложима в този случай.
  • 7 УСА боклук

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    И аз това чакам. Само да науча кога кемперът ще е в България и отивам да се запиша предварително. Ред да хвана
  • 8 Тцъ

    4 7 Отговор
    Няма ли баня, тоалетна и течаща вода с канализация, не е за мен това нещо, ако ще и без пари да е. Отделно може и да те хване клаустрофобия като легнеш да спиш и таванът е на сантиметри от тебе.

    Коментиран от #9

  • 9 И аз тъй

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Тцъ":

    Като се. Апия и тавана ми слиза на сантиметри от главата,някой път да е ме претиска
  • 10 Селянин с Волво

    4 3 Отговор
    За половината на тези пари може да се вземе много по-голям и по-добър RV. С 2 спални, 2 пълни бани и т.н.
    На показзаното на снимката недоразумение за 500к гаража заема почти половината от него.
  • 11 Ахъм!

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "плюс минус":

    Забрави да питаш за парно.
  • 12 гост

    6 2 Отговор
    А някои тука преди седмица се пенеха , че караваната на Епъл и Тесла за 130 000 била скъпа , при положение , че е пет пъти по-добра от това !! Само ще отбележа , че автомобила който я тегли няма нужда да е двуместна малолитражка , на всичкото отгоре самата каравана има собствено задвижване , което не само подпомага тегленето , ами и е напълно автономна при паркиране , има място за поне 6 човека и не отстъпва по нищо в интериора , даже го превъзхожда отвсякъде ! И за десерт след 3-4 дни престой с панелите си на покрива ще е заредила напълно и безплатно не само собствената си батерия , но и тази на електромобила !!! Тоест с престои от по 3-5 дни можеш цяло лято да обикаляш Европа безплатно , като навсякъде ще разполагаш и с нормална кола за разходки наблизо !

    Коментиран от #13

  • 13 Ъъъ

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Като си купиш най -обикновенна каравана,тогава коментирай.Явно не знаеш, че в Европа с караваната си до табелата на някой по-голям град.В града на се допускат.Затова повечето каравани са оборудвани с места за скутери или колела.Занда могат да отидат до града след като оставят караваната на паркинг.

    Коментиран от #14, #16

  • 14 гост

    9 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ъъъ":

    А ти с кемпера ще стоиш само в центъра , хаххахах !! Хората си купуват каравани и кемпери да ходят дето няма други хора или са съвсем малко , а не да се навират в градовете !!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ъъъ":

    Да ти обясня пак , че трудно вдяваш !! Караваните са оборудвани с багажници за велосипеди или мотори , най- често кросови , за да СПОРТУВАШ сред природата , далеч от цивилизацията , а не за да ходиш с тях до центъра !! Със същото са оборудвани и доста от кемперите , пак по същата причина , а не щото караваните не ги пускали в градовете , хаххахах !! И караваната е по добрия избор по ред причини , ама точна тая дето си я измислил е най- тъпата ! Как точно си представяш разходката из повечето европейски градове , където трудно се разминават малолитражки с кемпер 6-7 метра и широк 2,5 ???? Това ще е не разходка , а филм на ужасите , от който побеляла коса ще е най- малкото последствие !! Или с моторче , дето става само за един човек в най- добрия случай ?? Докато с караваната си я оставяш в крайградския къмпинг , каквито има предостатъчно на запад и с нормална кола и цялото семейство или компания си обикаляш колкото искаш из града , преди да отидете там за където се купуват караваните , колкото може по- далеч от града !!
  • 17 СЗО

    0 0 Отговор
    Интересно защо не са го направили електрически.....:)