Last news in Fakti

13 Ноември, 2023 20:33 1 980 2

Най-усъвършенствания автопилот на Tesla пристига след две седмици

  • мъск-
  • tesla-
  • автопилот

Очаква се FSD 12 да е голяма стъпка за технологията

Най-усъвършенствания автопилот на Tesla пристига след две седмици - 1

Дългоочакваната 12-та версия на автопилота на Tesla - обявен за най-усъвършенствания вариант на FSD до момента - е само на две седмици разстояние, ако вярваме на последното обещание на Елон Мъск. Новината идва, след като Мъск беше попитан в X от ентусиаста @WholeMarsBlog кога клиентите ще могат да изпробват за първи път FSD 12, а отговорът му беше "около две седмици".

Макар че досега прогнозите на Мъск за сроковете "две седмици" се оказаха едва ли не точни - някои хора превеждат това като "в някакъв момент в бъдещето" - времето му за това е особено интригуващо. Това е така, защото събитието по доставката на Cybertruck в Гигафабриката в Тексас ще се състои след около две седмици, на 30 ноември.

През юни Мъск заяви, че версия 12 вече няма да бъде "бета", но какво точно означава това, е изключително неясно. Още с пускането си в края на 2020 г. функцията FSD беше описана от Tesla като бета софтуер, който изисква пълен надзор от страна на водачите, тъй като все още се тества и разработва. Tesla използва това обозначение "бета", за да компенсира някои критики и да се противопостави на определени правни претенции при различни злополуки. Поне през 2016 г. Мъск описа системата, излязла от бета-версия, като такава, която има повече от "един милиард мили пробег в реални условия".

В миналото Мъск неколкократно е заявявал, че компанията е много близо до постигането на пълна способност за самоуправление, но това все още не се е случило. "В миналото съм грешал за тази прогноза, но чувствам, че сме по-близо до нея, отколкото някога сме били", каза Мъск през юли на Световната конференция за изкуствен интелект 2023 в Шанхай.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коолеегааа..

    3 0 Отговор
    Я не ме занимавай с глупости .. !
  • 2 Гост

    2 0 Отговор
    Пристига до първата патрулка.