Last news in Fakti

25 Ноември, 2023 11:30 4 224 8

Вижте как станция на Nio подменя батерия за под 5 минути (ВИДЕО)

  • nio-
  • подмяна на батерия-
  • станция

По-добър вариант ли е от чакането за зареждане?

Вижте как станция на Nio подменя батерия за под 5 минути (ВИДЕО) - 1

Nio е един от пионерите при станциите за подмяна на батериите, а сега кратко видео в TikTok показва как точно се случва целият процес. Кадрите са споделени от акаунт с името @iamstine.Краткото видео вече набира сериозна популярност и хиляди хора са преминали през процеса, макар и виртуално.

Въпреки че и преди са споделяни видеоклипове с подмяна на батерии в станциите на Nio, този е интересен, защото е заснет от гледната точка на шофьора и показва как изглежда преживяването зад волана.

Всичко започва с гласова команда от водача ("Искам да сменя батерията"), след което навигационната система връща предложения за най-близките станции за смяна на батерията. След като потребителят избере една от тях и направи поръчка за смяна на батерията, автомобилът започва навигация до станцията.

При достигане на дестинацията, ако станцията е готова да приеме автомобил, водачът получава инструкции да постави автомобила в "стартовата зона", обозначена като място за паркиране на асфалта.

@iamstine

♬ original sound - StineDrives

Оттук нататък единственото, което водачът трябва да направи, е да натисне бутона "Старт паркинг" на централния екран и автомобилът ще свърши останалото, като се прибере в станцията и след това подкани водача да започне процеса на смяна на батерията.

Шофьорът е инструктиран, че отварянето на която и да е врата, превключването на скоростите или натискането на спирачния педал ще прекрати процеса. Освен това климатичната система ще бъде деактивирана по време на процеса, така че водачите са информирани, че могат да регулират прозорците, ако е необходимо, преди да започне същинската смяна на батерията.

Nio твърди, че на всеки 1,4 секунди един автомобил тръгва от една от нейните повече от 2000 станции за подмяна с напълно заредена батерия. Станцията за размяна на енергия от трето поколение, която влезе в експлоатация през април 2023 г., може да извършва 408 размяна на ден.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опааа

    31 3 Отговор
    Ганееееев! Миаиркооооо! Къде е видеото???

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Е кък къде?

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Опааа":

    Оно си пише - в ТикТок, търсиш канала @iamstine. На мен ми е крайно безинтересно как го правят в някое многомилионно китайско село.

    Коментиран от #6

  • 3 ТОП видео

    4 2 Отговор
    страхотно видео!
  • 4 Блейк

    6 0 Отговор
    Джена, телепортирай ме.
  • 5 незнайко

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Опааа":

    Влизаш в тик ток България и написваш заглавието на статията !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 РЗС

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "ахгтгфдхуи":

    ти Китай като площ знаеш ли колко е? 150 станции са като капка в черно море.
  • 8 Хахахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ахгтгфдхуи":

    Тази смяна на батериите я измисли Тесла! Тесла я има технологията, виж видеото в тубата. Напиши Tesla Batteri change и ще ти излезе видеото, батерията се сменя за 1.30 минути. Но се отказаха от тази схема, защото не решава проблема. Не може да се построят толкова станции за смяна на батерии, колкото могат да се сложат зарядни станции.