Last news in Fakti

4 Декември, 2023 14:09 1 752 2

Изкуствен интелект ще прави нови батерии за електромобили

  • батерии-
  • електромобили-
  • изкуствен интелект-
  • ai

Бивш служител на Apple събира екип от AI експерти за нов пробив в технологията на батериите

Изкуствен интелект ще прави нови батерии за електромобили - 1

Бившият изследовател на Apple по въпросите за изкуствения интелект (AI) Кулар е събрал екип от висококвалифицирани хора, за да разработят нови технологии за батерии. Сега екипът работи за Northvolt, шведска компания за батерии. Кулар е уверен, че използването на изкуствен интелект ще ускори разработката и ще освободи време за други важни задачи.

Екипът му възнамерява да използва AI и машинно обучение, за да замени ръчните проверки. В доклад на Bloomberg се посочва, че в главния завод има 4000 точки за проверка и AI ще помогне да се спести време, използвано от хората.

Кулар, известен с работата си по Apple Watch и други проекти на Apple, свързани с проследяване на съня и автономно шофиране, се присъедини към Northvolt преди повече от година. Сега той има екип от 18 души и продължава да ръководи разработките в технологиите за батерии, включително и такива за електромобили.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.