Last news in Fakti

10 Януари, 2024 13:08 2 746 10

Говорим си с новите Mercedes-и, като с приятел

  • mercedes-
  • ai-
  • mbux

Новата система Mercedes Assistant включва усъвършенстван MBUX Virtual Assistant

Говорим си с новите Mercedes-и, като с приятел - 1

Mercedes-Benz предостави на света подробен преглед на своята нова информационно-развлекателна система MB.OS, като това се случи по време на CES 2024. Иновацията ще бъде представена от серийната версия на Mercedes-Benz Concept CLA-Class и впоследствие ще бъде разпространена в другите модели, базирани на модулната архитектура на Mercedes-Benz (MMA).

Една от ключовите характеристики на новата операционна система е внедряването на новия MBUX Virtual Assistant. Твърди се, че тази нова система предлага най-„човешкия интерфейс“ от всеки друг Mercedes-Benz и използва генеративен изкуствен интелект (AI) и проактивен интелект.

Според автомобилния производител MBUX Virtual Assistant може да предложи „полезни предложения, базирани на научено поведение в ситуационен контекст“, като пускане на последните новини сутрин или стартиране на предпочитаната от шофьора програма за масаж в края на работния ден.

Говорим си с новите Mercedes-и, като с приятел

Този асистент е подкрепен с четири така наречени „личностни черти“, състоящи се от естествени, предсказуеми, лични и емпатични, и има за цел да симулира разговор с приятел. Като такава, ключовата дума „Hey Mercedes“ вече не е необходимо да се казва, за да инициира помощ, а системата може да отговаря на въпроси и да търси разяснения, като задава собствени „интелигентни въпроси“.

MBUX Virtual Assistant също използва звезден аватар на централния дисплей на информационно-развлекателната система, за да изрази различни настроения и състояния на съществуване, като например когато е спокоен или развълнуван. Новата MB.OS също показва и нова съраунд навигационна система MBUX.

Говорим си с новите Mercedes-и, като с приятел

Тази настройка използва усъвършенствана 3D графика, за да предостави на пътниците подробна карта на света и може да показва различни видове трафик, включително автомобили, камиони и микробуси, велосипедисти и дори пешеходци близо до пътя. Освен това системата наслагва напътствия за маршрут върху дисплея, за да направи навигацията по-лесна от всякога.

Има и много други нови функции, открити в системата MB.OS. Например услугите за стрийминг на видео ще бъдат надградени с услугата RIDEVU от Sony Pictures Entertainment, докато множество видео игри в аркаден стил ще бъдат внедрени благодарение на партньорството с Antstream.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    8 7 Отговор
    Путин ще си говори с асистента на Немски, докато мужиците клечат на външните си тоалетни
  • 2 Сатана Z

    0 2 Отговор
    Шприцен,шприцен!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 емил

    6 1 Отговор
    Немците вместо до подобрят на ДВГ качествот те се занимать с елементарни работи. Защото първото иска повече разходи и които се отразяват на цената. Не напразно шефът им каза ; " "Ние сме били наивни когато сме правили качествени коли " целта е да изкара гаранционният срок --- 90 .000 хиляди километра или 2 години това е . ( преди да коментирате вижте ресурсът на ДВГ колко е колко между -90.000-150.000 км)
  • 5 Е46ца

    4 0 Отговор
    Тези спрелите са тръгнали към дъното.Няма да оправят качеството на двигателя и интериора , ами новостите от тях са селфи камери , гласови асистенти , игри ..... Нямам думи.Мислят за удобството на клиента, като закъсаш някъде и се развали "великия" мерцедес да имаш 1 таблет да минава времето докато дойде пътната помощ.
  • 6 Крашасистент

    4 0 Отговор
    Вече правят всичко друго в автомобилите, но не и да си гледат пътя.
  • 7 Мдаааа

    3 0 Отговор
    А дали ще може да ти "духа" като приятелката ти?
  • 8 Пешо

    2 0 Отговор
    Двама германски полицаи спират Мерцедес за проверка.И двамата възкликват,почти едновременно:Колата не става,ама що за име е това,Гюнтер!!!
  • 9 Кънчо

    1 0 Отговор
    Интересен разговор се очертава с мерцедесите и то не само в Германия - на
    китайски език,писмено и говоримо!
  • 10 Откачения Елит

    2 0 Отговор
    Няма друго какво да измисли ще си говорим с коли и ИИ,браво все по-ДГРАДИРАЛ СТАВА СВЕТАЬ