Last news in Fakti

15 Февруари, 2023 10:37 2 320 0

Какво представлява "нулевият слой" на Mercedes и за кои модели е наличен

  • mercedes-benz-
  • mbux-
  • нулев слой

Изкуствен интелект подбира най-важните приложения в зависимост от контекста и ситуацията и ги извежда на начален екран

Какво представлява "нулевият слой" на Mercedes и за кои модели е наличен - 1

С помощта на интелигентен софтуер дисплеят и работата на мултимедийната система MBUX се адаптира напълно към потребителя. Собствениците на Mercedes-Benz C-класа (серия 206, начало на производство юни 2021) и S-класа (серия 223, включително Maybach, производство от юни до ноември 2021 г.) вече могат да инсталират по въздуха (over-the-air) изключително удобната функция на мултимедийната система на Mercedes-Benz, наречена „нулев слой“.

Този опростен потребителски интерфейс се управлява изключително интуитивно, без да се налага да се преминава през различните подменютата, защото най-важните приложения винаги са на начален екран. Системата опознава водача и запомня типичните за него настройки или маршрути.

В подходящия момент MBUX предлага персонализирани информационни, развлекателни и други функции, напълно съобразени със съответната ситуация при шофирането.

Какво представлява "нулевият слой" на Mercedes и за кои модели е наличен

Например, ако водачът се обажда на семейството си всяка вечер на път за дома, автомобилът ще предложи телефонно обаждане в съответния момент на началния екран на MBUX.

Навигацията е една от най-важните функционалности за потребителите и заради това остава винаги в центъра на екрана след актуализацията с „нулевия слой“. Повече от 20 допълнителни функции се предлагат автоматично с помощта на изкуствен интелект: от програми за комфорт от пакета Energizing като релаксиращ масаж при пътувания на дълги разстояния до предложения за телефонни обаждания.

„Нулевият слой“ направи своя дебют през 2021 г. в изцяло електрическите модели EQS и EQE. С негова помощ потребителят не трябва да търси най-често използваните от него функции през подменюта или да подава гласови команди. Най-важните приложения винаги се предлагат контекстуално на началния екран.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА