Last news in Fakti

8 Януари, 2024 18:53 1 907 6

Volkswagen внедрява ChatGPT в своите коли

  • vw-
  • volkswagen-
  • chat gpt-
  • ai-
  • изкуствен интелект

Системата ще донесе "обогатяващи разговори" в моделите на марката

Volkswagen внедрява ChatGPT в своите коли - 1

ChatGPT ще бъде включен в съществуващия гласов асистент IDA на Volkswagen и ще се предлага в различни модели по-късно тази година.На теория това позволява на потребителите да задават разнообразни въпроси и да получават отговори от ChatGPT. Въпреки това VW не предоставя конкретни данни за степента на разговорните взаимодействия с автомобила. В прессъобщението се твърди, че ChatGPT може да "предлага подходящи отговори на почти всяко въображаемо запитване".

По отношение на сигурността VW уверява, че интеграцията на ChatGPT няма достъп до данните на автомобила, което гарантира, че личната информация не се предава на глобалния изкуствен интелект. Нещо повече, компанията подчертава, че всички въпроси се изтриват незабавно, като по този начин се осигурява определено ниво на защита на личните данни. Това означава, че потребителите трябва да се чувстват спокойни, дори когато задават потенциално чувствителни или нетрадиционни въпроси. Интеграцията работи безпроблемно с настоящата информационно-развлекателна система на VW, като използва същия познат глас и не изисква допълнителни стъпки за активиране.

"Volkswagen винаги е демократизирал технологиите и ги е правил достъпни за мнозина", заяви Кай Грюниц, член на Управителния съвет на Фолксваген, направление "Техническо развитие". "Това е просто вкоренено в нашето ДНК. В резултат на това сега ние сме първият производител на серийни автомобили, който прави тази иновация стандартна в автомобилите от компактния сегмент."


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ужас

    12 0 Отговор
    Дори и да я няма жената на предната седалка, пак ще има някой да мрънка.
  • 2 дарк фючър

    12 0 Отговор
    Всички технологични дяволи се борят за душата ви и да ви притежават!
  • 3 Селчо

    9 4 Отговор
    Предпочитам да карам Лада и да слушам Лили Иванова.
  • 4 А50

    6 0 Отговор
    Абе ще шофират ли или ще спорят с ИИ, то и без това блеят и незнаят къде се намират ами сега и това. Който иска в къщи да прави каквото иска, но на пътя да се държи адекватно.
  • 5 Радио Ереван

    4 0 Отговор
    ....в Перник са започнали ранните записвания за модела
  • 6 Ммм Даааа

    0 0 Отговор
    "Умни" коли за прости хора. Следващото поколение което ще се роди няма да може дъ-то си да избърше без АИ (изкуствен интелект).