Last news in Fakti

12 Декември, 2023 12:06 2 027 1

Хуманоидният робот Надя се боксира с мъж (ВИДЕО)

  • хуманоиден робот-
  • бокс

Въпреки че роботът се изявява като отличен боксьор, машината изобщо няма да се използва за такива цели

Хуманоидният робот Надя се боксира с мъж (ВИДЕО) - 1

IHMC Robotics и Boardwalk Robotics разработиха хуманоиден робот, наречен Надя, една от основните характеристики на който е широк обхват на движение. Хуманоидният робот много точно копира движенията на оператора, а създателите искаха ясно да демонстрират това с помощта на боксови техники.

Крайниците на Надя са изработени от въглеродни влакна, които крият сложна система от двигатели и изкуствени стави. Плавните движения в спаринг теста, както и липсата на глава, поради която роботът не може да бъде нокаутиран, предизвикват смесица от възхищение и тревога. Според разработчика Надя има един от най-високите обхвати на движение в 29-те си стави, като в това отношение е по-добър от всеки друг хуманоиден робот в света.

Въпреки че роботът се изявява като отличен боксьор, машината изобщо няма да се използва за състезания (поне официално). Той е предназначен за извършване на работа на места, които са опасни за хората, например за участие в спасителни мисии или в космически изследвания.

Преди това IHMC Robotics пусна отделно видео, в което ботът преодолява труден терен. Защо са решили да нарекат хуманоидния робот с такова нежно име, може само да се гадае. И не пропускайте да изгледате забавната „сцена след надписите“ във видеото.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Новичок

    2 0 Отговор
    "Изамяма" Пфу...