Last news in Fakti

13 Декември, 2023 17:56 2 979 7

Apple ще защити iPhone по иновативен начин

  • apple-
  • ios-
  • iphone

Новостите идват със 17.3

Apple ще защити iPhone по иновативен начин - 1

Само преди няколко дни Apple разпространи новия iOS 17.2, но днес разбираме за готина функция, която ще се появи с iOS 17.3. Тя ще помогне за защитата на вашия iPhone в случай на изгубване или кражба и ще предотврати възможността някой да го отключи. Новата функция се нарича Stolen Device Protection и работи по интересен начин.

Тази нова функция добавя допълнително ниво на сигурност в малко вероятния случай, че някой е откраднал телефона ви и е получил паролата ви.

Достъпът до запаметените ви пароли изисква Face ID, за да сте сигурни, че това сте вие.

Промяната на чувствителни настройки, като например паролата ви за Apple ID, е защитена със забавяне на сигурността

Не се изисква забавяне, когато iPhone се намира на познати места, например вкъщи и на работа.

Например при включена функция действия като използване на пароли или ключове, кандидатстване за Apple Card, изключване на режима "Изгубен", изтриване на iPhone и използване на платежни методи, запазени с iPhone, ще изискват биометрично удостоверяване - без резервен вариант с парола, когато сте далеч от познати места.

Но за още по-чувствителни действия като смяна на паролата на Apple ID, актуализиране на настройките за сигурност на Apple ID, промяна на паролата или настройките на Touch/Face ID и изключване на защитата Find My или Stolen Device, едночасовото забавяне на сигурността ще влезе в сила далеч от познати места. Това означава, че след това забавяне ще се изисква второ биометрично удостоверяване.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мани ги

    13 9 Отговор
    тея скъпи боклуци.
  • 2 Дааа

    11 2 Отговор
    Тея са абсолютни безполезни идиоти.
    Наскро мой познат си загуби телефона с документите. Бил ги сложил върху покрива на колата и тръгнал. Някъде на някой завой паднали.
    Помоли ме да вляза в профила му, тъй като е на 70км и се обажда от друг телефон,каза ми данните за вход и... греда. двйна верификация, праща смс на телефона някъде където е паднал и сигурно счупил дисплея.
    Хубаво, че се сетих, че на неговия комп в къщи,май беше влизал в профила си и чрез трети човек в къщи видяхме къде е паднал с документите... на 5 км. от града на едно кръстовище в тревата.
    Та тая двойна верификация повече пречи, отколкото помага. Сега и с тая нова глупост, ходи намери човека, ако изпадне в беда.

    Коментиран от #3

  • 3 Пречи на мошеници като теб

    0 7 Отговор

    До коментар #2 от "Дааа":

    Да продадат откраднат или намерен телефон

    Коментиран от #4

  • 4 Мухахаха

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пречи на мошеници като теб":

    За да продадеш краден телефон трябва никой да не го търси, или да си много надълбоко в някои мобилен оператор.

    Коментиран от #6

  • 5 иновативно

    1 0 Отговор
    ги омагьосват..иновативно ще ги следят :)
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.