Last news in Fakti

21 Декември, 2023 19:25 3 484 6

Apple показа повече от новия CarPlay

  • apple.carplay-
  • porsche-
  • aston martin

Все още не е ясно кога ще видим серийната версия

Apple показа повече от новия CarPlay - 1

През 2022 г. Apple разкри предстоящо усъвършенстване на CarPlay, което показва значително развитие отвъд възможностите на сензорния екран. Следващото поколение на CarPlay е готово да разшири влиянието си до всеки екран в автомобила, а Apple вече предостави проблясъци на персонализираните си проекти в сътрудничество с производители на спортни автомобили от висок клас като Aston Martin и Porsche.

Публикуваните от Apple рендери показват адаптацията на системата в Aston Martin, където тя не само управлява екрана за инфотейнмънт, но и разпростира влиянието си върху арматурното табло. Последният се отличава със стилни сребристи уреди със зелени очертания, рамкиращи обложката на албума на възпроизвежданата медия. За разлика от това системата в Porsche управлява централния сензорен екран, арматурното табло и екрана за пътниците. Арматурното табло включва централен циферблат със скоростомер вляво и таймер за обиколка вдясно.

Макар че самите дизайни може да не са революционни, те подчертават фокуса на Apple върху интегрирането на модерни технологии. По време на своята Световна конференция за разработчици Apple обеща, че актуализираният CarPlay ще използва безпроблемно данни директно от автомобила за функции като скоростомер, индикатор за батерията и други

Общата цел е безпроблемно да се интегрира работата с iPhone в автомобилите, като се даде възможност на водачите да имат достъп до приложения, контакти и други данни чрез информационно-развлекателната система на автомобила, като същевременно се предлага високо ниво на персонализация. Apple подчертава, че информацията от автомобила няма да се съхранява в телефона, и уверява потребителите, че интерфейсът ще даде приоритет на неприкосновеността на личния живот.

В най-новия Cayenne потребителите на CarPlay вече могат да управляват "основни функции" като аудиосистемата, климатика и околното осветление. Apple е групирала тези функции в "уелнес режими" с имена като Relax (Отдих), Warm Up (Загряване) и Refresh (Освежаване), което даосигурява допълнително удобство.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Eдин

    7 1 Отговор
    Пичове, това е кола бе ! Що го правите като киносалон?

    Коментиран от #2

  • 2 Джон

    0 7 Отговор

    До коментар #1 от "Eдин":

    Колата не винаги е в движение. Понякога чакаш и си ровиш в телефона.

    Коментиран от #3

  • 3 Зарядко

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Джон":

    Най-вече на зарядна станция.

    Пичове, няма да ослепеете ако го пуснете тоя телефон и прочетете някоя книга докато висите да чкате в колата. Гарантирам ви!

    Коментиран от #5

  • 4 Алексей Петров

    0 4 Отговор
    Само бедните, глупавите и грозните ползват Андроид.

    Коментиран от #6

  • 5 Селчо

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Зарядко":

    Ти книжка ли си прочел :)
  • 6 Знайко

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Алексей Петров":

    ....и затова си ползвам Симбиан Белле рефреш 2!
    youtube си смениха енджина за да извадят стрите устройства от играта, но пак има приложение , през което си плейвам тубата-казва се J-tube. имам андроид за разни по-модерни глупости като банкиране и била-кард но го ползвам само когато се налага.