Last news in Fakti

16 Март, 2024 11:30 2 616 11

Окачването на новата Panamera крие много трикове (ВИДЕО)

  • porsche-
  • panamera-
  • окачване

Сложната система може да се контролира и с телефон

Окачването на новата Panamera крие много трикове (ВИДЕО) - 1

Обновеното Porsche Panamera може и да не се различава драстично от своя предшественик на външен вид, но може да се похвали със значителни подобрения под външния си вид, като най-отличителната характеристика е иновативната система Porsche Active Ride. Тази усъвършенствана система за активно окачване представлява ключов напредък в динамиката на шофиране на спортния модел и въвежда някои интересни функционалности.

В основата на системата стои агрегат, монтиран във всеки ъгъл на автомобила, който разполага с електромотор за регулиране на хидравличното налягане в амортисьора. Захранвани от 400-волтовата батерия на автомобила, тези мотор-помпи работят в комбинация с еднокамерни въздушни пружини, за да осигурят несравнима ефективност.

Ефективността на системата е такава, че тя ефективно премахва накланянето, наклона и потъването по време на движение, като предлага стабилност. Освен това амортисьорите притежават способността да регулират характеристиките си до впечатляващите 13 пъти в секунда, за което спомагат акселерометрите, които следят всяко движение на автомобила.

Подобно на E-Active Body Control на Mercedes-Benz, представена преди шест години при GLE, системата Active Ride на Porsche теоретично позволява работа, докато автомобилът е неподвижен, като позволява динамични движения като отскачане и странично накланяне. Въпреки че тази интригуваща функция понастоящем не е налична в серийните модели, инженерите на Porsche демонстрираха нейния потенциал по време на презентациите с помощта на приложение за смартфон, свързано с жироскоп, което позволява на потребителите да симулират динамични движения на автомобила.

Макар че развлекателната стойност на тези динамични движения може да е впечатляваща, истинската стойност на усъвършенстваната система на окачването се крие в способността ѝ значително да подобри както управлението, така и качеството на возене на Panamera, особено по труден или неравен терен. Panamera без усилие запазва стабилност, докато преминава през неравни повърхности, благодарение на усъвършенстваното си окачване.

Porsche вече е в процес на интегриране на своята система Active Ride в други модели, включително в Taycan. За целта ще бъде използван DC-DC преобразувател за понижаване на напрежението от 800 волта на 400, което ще позволи безпроблемното функциониране на системата в цялата гама на Porsche.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дамм

    14 14 Отговор
    Още мнайсет хиляди върху цената, за да не се клати джендъра вътре.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 гостгост

    14 9 Отговор

    До коментар #1 от "дамм":

    Карай си Ладата и недей да знаеш много джендърче.

    Коментиран от #4

  • 3 тебе

    8 5 Отговор

    До коментар #1 от "дамм":

    и в трабантче шта иzклатя

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 дамм

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "тебе":

    Голям мерак да се иzкаляш.

    Коментиран от #6

  • 6 pyzляк

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "дамм":

    ще му сложа дъждобран и вериги тъй че ни сЪ притеснявай.ама мажи ду питу с графитна грес
  • 7 незнайко

    5 3 Отговор
    Влизаш в завой, автомобила не се накланя а остава хоризонтален, но телата вътре нямат амортисьори е се накланят ! Ако автомобила правеше обратен наклон в завоя щеше да е по добре, но това още не го практикуват .Защо не заложат на тази концепция ?

    Коментиран от #8

  • 8 РЗС

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "незнайко":

    Ае момче ти порше ли ще учиш как се влиза в завой? Ти идея имаш ли на камара писти коя кола е най бърза? И най вече защо?
  • 9 Без съмнение

    3 0 Отговор
    Панамерата е много хубав автомобил. Не мога да преценя кое е по-добре или зле. От една страна 1001 електронни системи които с увеличаване на супер доброто представяне на автомобила, увеличават и вероятността от повреди и разбира се, увеличават и цената. Все пак, на фона на цените на други марки и модели супер премиум автомобили, Панамерата не е скъпа. До 150х Е с всички екстри. В Германия. На мен ми е скъпо, но сигурно има хиляди и хиляди хора за които това е добра цена.
  • 10 Александър Иванов

    1 0 Отговор
    много симетрични дупки на теста.ка ли ще се справи по българските ,,пътища
  • 11 123

    1 0 Отговор
    И 5-цифрена сума в Евро, ако трябва да се сменя някой от тези компоненти.