Last news in Fakti

6 Януари, 2024 11:30 4 052 13

Опасно предизвикателство се завръща в TikTok

  • tik tok-
  • lug nut challenge-
  • предизвикателство

Властите предупреждават да поглеждате болтовете на джантите си

Опасно предизвикателство се завръща в TikTok - 1

През 2021 г. вниманието беше привлечено от рискова и потенциално незаконна тенденция в социалните медии, наречена "Lug Nut Challenge". Тази тенденция, често срещана в платформи като TikTok, включваше насърчаване на хората да разхлабват или свалят гайките или болтовете на джантите на автомобилите, което създаваше сериозни рискове за безопасността. Понастоящем има признаци, че тази тенденция може би се завръща.

Въпреки че възраждането не е напълно ясно, наскоро Департаментът за обществена безопасност на Вали Център публикува предупреждение във Facebook към жителите да проверяват автомобилите си за признаци на вандализъм и да съобщават за всякакви проблеми.

От само себе си се разбира, че подобни действия са изключително опасни и може да доведат до инциденти или значителни щети. Властите подчертават сериозността на този въпрос, като отбелязват, че лицата, участващи в подобни шеги, могат да бъдат изправени пред тежки последствия, включително глоби и потенциално лишаване от свобода.

Разумно е да бъдете предпазливи по отношение на предизвикателствата в социалните медии. През септември миналата година полицейското управление на Фриско в Колорадо предупреди жителите за вандали, които разхлабват гайките на автомобилите. В този случай хората, които излизали от търговски център, открили, че автомобилите им издават странни звуци или се клатят поради разхлабени гайки на джантите до степен, позволяваща лесното им сваляне с пръсти.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    39 6 Отговор
    Проблемите на тАпите кравари не ни интересуват,
    по-важно е да не дойде в България тази "мода"...

    Коментиран от #4, #8

  • 2 Психодиспансера

    35 1 Отговор
    "...отбелязват, че лицата, участващи в подобни шеги..."
    Опит за убийство , ама "на шега" ?? Дано не хвана навреме някой "шегаджия"....ще ме осъдят насериозно,ама ще бъдат с един по-малко.
  • 3 дебре де

    24 0 Отговор
    немога да разбера защо след като това нещо тик ток лине тик так ли е се занимава с обществено опасни дейности застрашаващи живота на нормалните НЕжелаещи да ползват тази глупост се разрешава да съществува ??? да се наложи забрана на приложението и готово проблема е решен!!! но да сетих се защо не може защото ни се налага от господаря а той съвсем не е на наша страна…

    Коментиран от #12

  • 4 защо си мислиш

    8 5 Отговор

    До коментар #1 от "Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.":

    че е дошло в бг??? все пак сме тяхна колония вече 34-та година какво странно има да е тук тази глупост

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Верно ли хамериканците ти виновни?

    10 13 Отговор

    До коментар #4 от "защо си мислиш":

    Тая "мода" ся е мода инак идеята е още от 80-те.Завистливия Ганю комунист е прилагаше още през 80-те върху колата на комшията,да му прави мръсно!
  • 6 Кирчо

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "защо си мислиш":

    Да го направим с колите на столична община.
  • 7 Ганьо да спи спокойно

    10 2 Отговор
    Някакви емигрантски хлапета са правили простотии за да си правят клипове за тикток. Като знам САЩ каква полицейска държава е, тези изцепки със сигурност са ги приключили още на същият ден
  • 8 А аз чакам

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.":

    Кадирката-ахмак да се завърне в тик-тока.
  • 9 РЗС

    7 0 Отговор
    По лична примитивна логика на тик ток и други видео платформи на територията на всяка една страна трябва да се разрешава само при условие, че имат капацитет в кратък срок да свалят и блокират видеа, които са във вреда на обществото и такива да не бъдат промотирани с цел съществата които ги заснемат да бъдат демотивирани. Има ли от вас развиващи се твърде бавно за да не са съгласни с моето първично, но интелигентно мислене?
  • 10 резниЗелка

    2 0 Отговор
    в държавите където се режат зелки няма такива предизвикателсвта застрашаващи живота на себе си или някой друг, биват те веднага щом установят слабоумие. ние не можем да го възприемем, а те не могат да живеят със вредители
  • 11 Гост

    2 1 Отговор
    Никой гумаджия в България не зачиства контактние повърхнини на джантата с главината посредство финна шкурка. Така се отстраняват алуминиевите окиси или ръжда, които са предпоставка за разхлабване на болтовете.
  • 12 бай Даньо

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "дебре де":

    Няма как да пиkаш на по грешно дърво. Тик Ток е китайски ап който учи американците на простотии докато показва на китайските деца образователни материали как да решават задачи например ... Един вид китайска диверсия против американскоto общество ( българското тук е нипричом... ) Единствената причина да не е забранено е перверзното разбиране на американеца за свобода на бизнеса...
  • 13 Как може

    1 0 Отговор
    да публикувате постоянно всякакви глупости.