Last news in Fakti

3 Февруари, 2024 11:30 1 553 3

Hyundai и Iveco ще си партнират за електрически бус

  • hyundai-
  • iveco-
  • бус

Той ще бъде насочен към европейските клиенти

Hyundai и Iveco ще си партнират за електрически бус - 1

Hyundai и Iveco ще си сътрудничат в разработването на нов електрически товарен автомобил, предназначен за европейския пазар. Автомобилът ще бъде изграден върху глобалната платформа eLCV на Hyundai и е планиран да дебютира на транспортното изложение IAA в Хановер, Германия, през септември. Макар че конкретните подробности за модела са оскъдни, очаква се той да обслужва търговския сегмент, като се фокусира върху превозни средства с брутно тегло от 2,5 до 3,5 тона. Hyundai ще се занимава с производството и доставката на кабината на шасито, докато Iveco ще отговаря за персонализирането и дистрибуцията.

Сътрудничеството надгражда предишните съвместни усилия на компаниите, които включваха търговски автомобили, задвижвани с водород, като eDaily FCEV и E-Way FCEV. Новото начинание разширява партньорството им, за да обхване по-широка гама от екологични модели, допринасяйки за общия им ангажимент за развитие на въглеродно неутралната мобилност на европейския пазар.

Новият електрически товарен автомобил вероятно ще бъде оборудван с платформата Global eLCV на Hyundai, проектирана да предлага на търговските автомобили подобрени възможности за превоз на товари, особено при нисък под. Сътрудничеството има за цел да използва платформата на Hyundai и опита на Iveco на европейския пазар, за да допринесе за ускоряване на въглеродно неутралното бъдеще в Европа.

Кен Рамирес от Hyundai изрази увереност в трансформиращия потенциал на тяхната платформа Global eLCV и сътрудничеството ѝ с Iveco, като заяви ангажимента им да играят значителна роля на пазара на лекотоварни автомобили (LCV) и да насърчават по отношение на неутралните въглеродните емисии в бъдеще в Европа. Допълнителни подробности за автомобила и неговите възможности се очаква да бъдат разкрити в навечерието на официалния му дебют през септември.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акула

    2 0 Отговор
    Браво
  • 2 силни играчи

    2 0 Отговор
    = успех
  • 3 Бай Генчо

    1 0 Отговор
    Вече имате един кандидат купувач