Last news in Fakti

14 Февруари, 2024 12:09 2 380 6

Tesla спечели 9 милиарда долара от други автомобилни производители

  • tesla-
  • регулаторни кредити-
  • емисии

Благодарение на своите електрически автомобили, компанията на Мъск има излишък от „регулаторни кредити“

Tesla спечели 9 милиарда долара от други автомобилни производители - 1

От 2009 година до сега, Tesla е спечелила 9 милиарда долара от продажбата на регулаторни кредити на други автомобилни производители, които правят автомобили с конвенционални двигатели и не отговарят на стандартите за емисии, определени от регулаторите.

Както знаете, стандартите за емисии стават все по-строги, а ЕС си е поставил още по-строги цели за емисиите от автомобилите от следващата година. Така че забавянето на електрифицирането на превозни средства от други автомобилни производители гарантира, че регулаторният кредитен бизнес на компанията ще процъфтява.

Според анализаторите този бизнес не носи почти никакви допълнителни разходи, така че продажбата на права за емисии всъщност е чиста печалба за американския производител на електрически автомобили.

Tesla, която навлиза на пазара с ниски емисии благодарение на своите електрически автомобили, има излишък от „регулаторни кредити“. Други производители, които надвишават стандартите за емисии, купуват неизползвани квоти за емисии от Tesla, за да компенсират своите излишъци и да избегнат солидни глоби.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПоКУРко

    1 2 Отговор
    Това се знае от Всяко Дете?!? Пак Невероятна статия от Фатки мисирките!
  • 2 Е46ца

    0 1 Отговор
    Заедно с данъците ще станат над 50 милиарда печалба за тесла.Като се сметне и разходите по заплати на работниците , мъскчо ще вземе едни 70-80 милиарда.Така работи политиката на тесла.

    Коментиран от #4

  • 3 дон чикен

    0 1 Отговор
    това е то зеления бизнес... за пари става въпрос не за екология
  • 4 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Е46ца":

    Не е лошо да се чете преди да се плещят врели некипели !! 9 милиарда , ама от 2009 г !!!!!!! ЗА 15 ГОДИНИ или по 600 милиона годишно !!! За първите 9-10 години може и да са платили с тях някоя дребна сметка , обаче от 2017 , когато тръгна Модел 3 това е капка в морето !! За миналата година с близо 2 милиона продажби и средна цена 50 000 долара Тесла има приход само от продажби на автомобили НАД 100 МИЛИАРДА !!! Освен това от зарядните , производството на промишлени батерии , производството и продажба на соларни инсталации и т.н има поне още 20-30 милиарда приходи !! Отделно от финансови операции на борсата има още 20-30 милиарда !! Изобщо въпросните 600 милиона както казах са капка в морето от приходите на Тесла и все по-малко от тях ще стават !! За твой ужас !!

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.