Last news in Fakti

21 Февруари, 2024 08:51 26 623

HONOR Magic6 Lite хвърля ръкавицата: едва ли ще намерите по-здрав и издръжлив смартфон за 699 лв.

  • honor
HONOR Magic6 Lite хвърля ръкавицата: едва ли ще намерите по-здрав и издръжлив смартфон за 699 лв. - 1

Неумолимата надпревара на технологиите ни кара да гледаме на нашите умни приятели – смартфоните – като на естествено продължение на ръцете си. Не е чак толкова важно по колко часа на ден боравим с тях, за да работим, общуваме или просто да се забавляваме. По-важното е те да ни радват със своята външност и удобна форма и да могат да издържат всички изпитания на ежедневието, през които преминаваме.

За преродената компания HONOR обещанията за иновации не са просто маркетингов шум. Това вече беше доказано с модели като Magic5 Pro, Honor 90 и уникалния сгъваем Magic V2. Но най-доброто не е запазено само за високия клас устройства, защото съвсем наскоро беше представен моделът Magic6 Lite, който комбинира в себе си учудващо голям спектър от качества на цена от скромните за параметрите му 699 лв.

Първокласен дисплей

За да не бъдем голословни, започваме да изброяваме какво може да предложи този модел, позициониран в средния клас. Като начало получаваме 6,78“ AMOLED дисплей с честота на опресняване 120 Hz. Веднага прави впечатление широкият цветови набор от 1.07 милиарда нюанса и точността на цветопредаването. Но не всички добродетели на този екран са видими с просто око. Той регулира подсветката в 400 нива 1920 пъти в секунда, така че е изключено очите ви да регистрират трептене и свързаното с него напрежение, парене и главоболие. И дори това не е всичко. Умният софтуер на HONOR се грижи за адекватното настройване на цветовата температура през различните части на денонощието и за филтрирането на синята светлина. Резултатът е по-лесно заспиване и по-здравословен сън поради липсата на стимулационния ефект на ярката студена светлина от екрана или казано с други думи – имате циркаден нощен дисплей.

108 MP камера

Ще имате много поводи да се насладите на чудесния дисплей на HONOR Magic6 Lite, защото той разполага с тройна камера с основен сензор с резолюция 108 MP. Компания ѝ правят широкоъгълна и макро камери, на които със сигурност ще намерите добро приложение, когато тръгнете на фото екскурзия или на разходка сред природата.

Заснемането на уникални кадри не е никакъв проблем, благодарение на интелигентната технология за разпознаване на движения, която улавя точния момент и 3-кратното приближение почти без загуба на детайли.

5300 mAh батерия за поне два дни използване

Никой не обича телефонът му да се предава твърде рано, но с голямата батерия на HONOR Magic6 Lite дори няма да се налага зареждане всеки ден. Моделът неслучайно има Gold етикет за батерията от DXOMark, а от HONOR обещават до 17 часа непрекъснат стрийм на видео или 11 часа игра. Още по-хубавото е, че дори след три години употреба телефонът ще запази поне 80% от капацитета на батерията, благодарение на използването на най-съвременни технологии за създаването и управлението на акумулатора.

Не се страхува от падане

Когато се сдобиете с това бижу, вероятно ще внимавате на всяка крачка да не го повредите. За щастие HONOR Magic6 Lite е разработен с трислойна защита и не се страхува от падане. Той е сред първите телефони изобщо, които имат 5-звезден рейтинг за здравина от швейцарската компания SGS. Защитата включва и дисплея, така че ако се случи най-лошото, рискът да се окажете с паяжина на екрана е много по-малък. Моделът има рейтинг на устойчивост IP53, така че няма се повреди при дъжд или ако не сте подсушили добре ръцете си.

Остава само да изберете кой от трите цвята – Sunrise Orange (Оранжев изгрев), Emerald Green (Изумрудено зелено) и Midnight Black (Среднощно черно) - ви подхожда най-много. Всички те са снабдени с процесор Snapdragon 6 Gen 1, 8+8 GB RAM и 256 GB за съхранение. Ще намерите HONOR Magic6 Lite в големите вериги за електроника и при трите мобилни оператора.



Свързани новини