Last news in Fakti

4 Април, 2024 17:14 1 573 6

Вместо електрическа кола Apple реши да прави домашни роботи (ВИДЕО)

  • робот-
  • apple

Навлизането на пазара на персонална роботика ще позволи на Apple да заеме силна позиция в домовете на хората по света и да се възползва от собствените си разработки в областта на изкуствения интелект

Вместо електрическа кола Apple реши да прави домашни роботи (ВИДЕО) - 1

Журналистът Марк Гурман, известен с интереса си към продуктите на Apple, каза, че компанията проучва възможността за навлизане на пазара на персонална роботика, което трябва да бъде нов мащабен проект след отменената разработка на електрически автомобил. Източниците на Гурман са пожелали да останат анонимни, позовавайки се на „секретността“ на проекта.

Компанията иска да създаде автономен робот, който може да върши домакинска работа, като миене на чинии, и да следва потребителя. Това обаче ще изисква решаване на сложни инженерни проблеми, а това ще отнеме години. Според източници, Apple вече е разработила усъвършенствано настолно роботизирано устройство, но все още не е известно дали някой от тези проекти ще влезе в масово производство. Аснто е обаче, че Apple търси нови източници на доходи.

Навлизането на пазара на персонална роботика ще позволи на Apple да заеме силна позиция в домовете на хората по света и да се възползва от собствените си разработки в областта на изкуствения интелект. Както отбелязват медиите, компанията сега има остра нужда от разработване на нови пазари поради натиск от страна на акционерите. Последните се притесняват от невъзможността да намерят нови източници на доходи - настоящите продукти вече не осигуряват ръст на приходите. В продължение на няколко години Apple планираше да разработи нов пазар със собствен електрически автомобил, но проектът за създаването му беше затворен през февруари.

Източници от Apple твърдят, че роботизиран интелигентен дисплей се разработва от няколко години, но ръководството не е сигурно дали изобщо си струва да се развива тази посока. Една възможност за такова устройство може да бъде да имитира движенията на главата на човек - като кимане - по време на FaceTime разговор. Компанията обаче се съмнява, че хората ще са готови да платят огромни суми пари за подобно устройство. Освен това по време на процеса на разработка възникнаха технически проблеми.

Apple няма да е първата компания, която ще се опита да навлезе на пазара на домашни роботи. През 2021 г. Amazon представи домашния робот Astro на цена от 1 600 долара. Компанията не бърза да увеличава производството си и затова устройството остава нишов продукт. Миналата година Amazon представи бизнес версия на робота за работа като охранител.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да когато

    0 3 Отговор
    Парите са повече от възможностите да дава на вложителите интерес девиденти от акциите почва да става пирамида. Епъл опитаха с кредити. Това беше добра стъпка във финансирането. Но роботи колко ще възращаемост от това ???? Прилича на идея Елън кога си е напушил. Или Елън и Винету във вигвама когато си пушат лула за добре дошъл. Има и много добри идеи във финансиране или научно изследвания който им трябва малко повече финансиране. Амазон купиха АЕЦ и ще строя изчислителен дата център. Носещ милиарди печалби от продажби.
  • 2 Хахаха

    1 0 Отговор
    хахахахахахахахахахаха 😂😂😂😂😂😂😂
  • 3 Джон

    1 0 Отговор
    Пак грешка. Апъл трябва да се занимава с информационни технологии

    Коментиран от #4

  • 4 Тод

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Джон":

    епъл трябва да се занимава с реклама и маркетинг!
    Да консултират производителите, как да продават продуктите си.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.