Last news in Fakti

10 Април, 2024 14:13 2 253 3

Велосипед, изработен изцяло от карбон (ВИДЕО)

  • електрически велосипед

С едно движение електрическото превозно средство може да се превърне в обикновен велосипед

Велосипед, изработен изцяло от карбон (ВИДЕО) - 1

Стартъпът Ofiito представи трансформируем велосипед от въглеродни влакна, наречен Urban Racer и отличаващ се още с вградено автоматично осветление и подвижен двигател. С едно движение такова превозно средство може да се превърне в обикновен велосипед, но дори и с електромотор, новият продукт тежи само 13.7 килограма.

Електрическият велосипед е оборудван с разглобяем 250 W мотор, осигуряващ въртящ момент от 30 Нм и позволяващ на модела да достигне пикова скорост от 45 км/ч. Този параметър е заключен от софтуер, така че собственикът на Urban Racer да не може да го надхвърли. Двигателят се захранва от вградена литиева батерия, осигуряваща максимален пробег до 150 км.

Рамката на велосипеда (включително вилката, кормило и седалка) е изработена от T800 въглеродни влакна. Използва се компактен LED екран за показване на информация за заряда на батерията, текущата скорост, изминатото разстояние и изгорените калории. Водачът може да превключва между три режима на двигателя чрез контролите на волана.

Urban Racer се предлага в пет размера на рамката, за да отговаря на велосипедисти с височина от 150 см до 205 см и с максимална товароносимост до 100 кг. Моделът е оборудван и с трансмисия с електронен заден лост L-Twoo, хидравлична спирачна система и алуминиеви капли. Велосипедът може да бъде поръчан предварително в Indiegogo на цена от $2 000 за максималната конфигурация.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фхклйб

    4 0 Отговор
    Има излишни екстри с които се вдига цената.
  • 2 стар маймун

    9 0 Отговор
    Това не треа да слиаш от него, иначе нема го видиш как е станало невидимо.
  • 3 ЗЕЛЕНСКИ

    1 4 Отговор
    АКО МОЖЕШЕ ИДА СЕ СГЪВА И ДА СИ ГО ПЪХА ВЕЛОСИПЕДИСТА ОТЗАД ГРЕШКА НЯМА ДА ИМА