Last news in Fakti

28 Април, 2014 10:49 5 647 0

Безшумен мотоциклет за щатските специални части

  • darpa-
  • logos technologies-
  • brd-
  • redshift mx

Управлението за перспективни изследвания към Министерство на отбраната на САЩ - DARPA - е възложило на компанията Logos Technologies да разработи прототип на мотоциклет с хибридно задвижване. Машината ще бъде предназначена за специалните части и ще трябва да може да се движи напълно безшумно.

Хибридният байк ще има двигател с вътрешно горене, но от DARPA са поставили условие да може да работи на всякакви горива от бензин през авиационен керосин до нафта. Електромоторът пък ще трябва да осигурява безшумно придвижване в пресечена местност в продължение на поне 1 час. За зареждането на батериите ще се използват вече съществуващите в американската армия зарядни устройства.

Logos Technologies ще разработи хибридната силова установка, а за база на безшумния мотоциклет ще се използва електрическият байк на калифорнийската компания BRD. Моделът RedShift MX тежи 113 кг и може да се купи за $15 000.

DARPA финансира проекта със $100 000, а от Logos Technologies обещават първият прототип да бъде готов след три месеца. Той ще стане първият полигоривен хибриден мотоциклет в света и ще има двойно предаване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА