Last news in Fakti

19 Юни, 2014 11:32 3 728 0

Трансмисия с два съединителя за камиони

  • volvo-
  • трансмисия-
  • два съединителя-
  • i-shift dual clutch

Новата трансмисия на Volvo Trucks I-Shift Dual Clutch разполага с два входни вала и два съединителя, чрез които могат да бъдат избрани две предавки едновременно, като съединителят определя коя от тях да е активна в момента. I-Shift Dual Clutch е особено ефективна в условия, изискващи чести смени на скоростите, например при хълмисти пътища или с много криволинейни участъци и завои или при шофиране в градове с много кръгови движения и светофари. Двата съединителя и ефективното прехвърляне на мощност са от изключително значение и при превоз на нестабилни товари – например животни или операции с цистерни, тъй като недоловимите смени на скоростите предизвикват по-малко движение в самия товар.

„Когато шофирате с I-Shift Dual Clutch, имате усещането, че разполагате с две скоростни кутии. Когато е избрана една предавка в едната кутия, следващата предавка вече е подготвена в другата. Когато съединителите са два, смяната на предавките се извършва без прекъсване в подаваната мощност. В резултат въртящият момент на двигателя се запазва, а комфортът при шофиране се увеличава значително“, казва Астрид Дрюсен, продуктов мениджър „Силови линии“ във Volvo Trucks. И допълва, че тази скоростна кутия ще повиши ефективността при управлението на камиони и ще осигури комфорт на водачите по време на трафик или коварни пътни отсечки. I-Shift Dual Clutch се базира на I-Shift, но предната половина на скоростната кутия е проектирана отново с изцяло нови компоненти. Тя ще бъде на пазара през есента на 2014 година и ще се предлага за Volvo FH с двигатели Euro 6 D13 и с мощност 460 к.с., 500 к.с. и 540 к.с.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА