Last news in Fakti

14 Април, 2020 22:50 71 218 148

Адв. Гайдарски за ФАКТИ: Цялата власт на Борисов в същината си е противоконституционна

  • адв. стефан гайдарски-
  • конституция-
  • парламентаризъм-
  • факти

Юристът е силно обезпокоен от това, че никой в България вече не говори за парламентаризъм, дори и на теоретично ниво

Адв. Гайдарски за ФАКТИ: Цялата власт на Борисов в същината си е противоконституционна - 1
Снимка: ФАКТИ

''Аз следя внимателно реакциите на адвокатурата, доколкото мога и участвам в тях, според мен в голямата си степен са адекватни, освен на върха, там има какво да се желае. Според мен в адвокатурата текат едни много оздравителни процеси, гласът ѝ се чува все повече и мисля, че българското общество може да разчита на своята адвокатура като институция и за в бъдеще за опазване на остатъците от демократичния ред в страната. Но това, с което започнахте вие, какъв тест е сега извънредното положение за демократичност, то е като че ли един фар, който хвърля светлина докъде сме стигнали. А ние сме стигнали далеч в лошите неща според мен'', това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ адв. Стефан Гайдарски.

''Както е известно, изречението на днешния ден, а може би и на седмицата, то всеки ден е много забележителен, много интересен в нашето съвремие, изказването на г-н Гешев, че той е пратеник на Бога, че той чрез Бога упражнява своите правомощия. Аз изобщо не съм изненадан от това изказване и дори смятам, че концентрацията, с която се коментира и се отвръща, е доста, доста закъсняла, защото ние 10 години чуваме, че ''аз съм пратеникът на Бога'', само че от другия ''Бог'' - г-н Борисов. И това е една много тъжна констатация, защото човек в крайна сметка, независимо с какво се занимава, трябва да стъпи на някаква основа, да има усет, да се довери на някакво мнение. Докато идвах насам си мислех по този въпрос. Все трябва да има пет личности в тази държава, които като ги чуем какво говорят и какви тези отстояват, да кажем - аз се двоумя между тези. Дори бих ви дал три примера, които ми се струват важни, и които са пряко свързани и с Борисов, и с Гешев, и с това докъде сме стигнали. В крайна сметка, нашето общество - общество от Бога ли или е от хората? Защото, ако демокрацията е спазване на законността, значи тя идва от хората, от представителната власт, която хората са дали на своите представители да пишат правила. А Бог е извън цялата тази работа. Ние стигаме до някакви средновековни измерения'', коментира адв. Гайдарски.

''Според мен има причинно-следствена връзка този път между управлението на ГЕРБ и деградацията на юридическото образование генерално. Младите юристи, общо взето са оставени на принципа на Ленин - да се самообразоват, иначе лоша работа'', отбеляза той.

''Днес има едно много интересно становище на една съдия от от Върховния съд, която твърди доста аргументирано, че спирането на работата на съда е противоконституционно. Но дебатът за противоконституционността също е сведен до изключително ниско равнище, защото цялата власт на Борисов в същината си е противоконституционна. Какво имам предвид? Когато най-важните нормативни актове се нареждат по телефона, или се спират по телефона, или се изменят по телефона, когато председателят на Народното събрание, който по смисъла на нашата Конституция е първият човек в държавата, козирува след телефонни обаждания и буквално като една секретарка предава прищявките на нашия властелин, пратен от Бога, темата кое противоречи на Конституцията е абсолютно второстепенна. Пак стигаме до началото, българските граждани все пак имат нужда да се доверят на някого, да видят отнякъде ориентир. Ще дам пример със себе си. Единственият ми ориентир в правната материя и теория, защото има силни отстъпление и в науката, и в теорията, аз се ориентирам по аргументациите и тезите на нашите съдии през техните решения и мотиви. През съдебната практика, това ми единственият шанс, че все пак в съдийското съсловие са останали едни хора, които са достатъчно просветени, и които според мен, общо взето, са последната крепост на демокрацията в нашата държава. Аз съм дълбоко убеден в това, че съдът не трябва да се критикува, камо ли да се обругава, както стигнахме на едро'', заяви още адвокатът.

Той изрази категоричното си мнение, че коментирането на съдийските актове е абсолютно недопустимо дори и в африканските държави.

Аз с любопитство и известна доза нетърпение очаквам да бъде разсекретен, каква дума, одитният доклад. Той би трябвало да е публичен, така си мисля. Това, че съдебната системата не е работила през последните пет години, е изключително смущаващо, според мен, изказване от устата на г-н Гешев, защото по този начин той поставя еднозначно оценка на ръководени от него структури, като например Специализираната прокуратура. Това значи, че Специализираната прокуратура не е работила през последните пет години. Той през всичките тези пет години е бил активен прокурор в някакъв смисъл и това значи, че той също не е работил. Аз съм смутен от неговата самооценка, от една страна, а от друга страна персоналните квалификации, които си позволи г-н Гешев, те останаха всички във въздуха, без никаква подкрепа. Персоналните атаки, които отправи към наши елитни съдии, ако г-н Гешев е прав, те в същата степен се отнасят и за г-н Цацаров'', заяви той адв. Гайдарски по адрес на главния прокурор Иван Гешев.

''Що се отнася до това прословуто разпределение на случаен принцип на дела, според мен неговата роля е силно преувеличена. Не може да се правят такива изводи. В крайна сметка, вътрешното убеждение на съдията стои накрая, то е висше благо в правораздаването. Случайното разпределение е един по-дребен проблем и няма как да прехвърлим всичките тежки въпроси на съдебната система върху някакъв дигитален проблем, информационна система и т.н. Аз очаквах повече от г-н Гешев'', коментира адв. Стефан Гайдарски броженията по повод системата за случайно разпределение на делата.

За срещата между г-жа Ралица Негенцова (председател на Висшия адвокатски съвет) и българския премиер, която бе заради изказване на последния по адрес на адвокатската гилдия, адв. Стефан Гайдарски заяви следното: Дотам сме я докарали, че цялата държава да разчитаме, единствените надежди свързани с институции да са през Фейсбук профили или през разни други нелегитимни пътища, да бъдем забелязани от г-н Борисов, да ни обърне внимание, и ако в хода на минутките, в които ни обръща внимание му направим впечатление - да ни свърши работа или да ни реши проблем. Това е пълно противоречие на идеята за държавност и институции генерално. Това в известен смисъл има по-негативни последици и от диктатурата. Аз имам чувството, че българските граждани не могат да усетят в пълнота редуцирането на обема на своите права, защото той е редуциран много отдавна, той е редуциран преди 10 години, когато г-н Борисов взе властта. Той с първите си действия въведе извънредно положение, от тази гледна точка. Другото, което силно ме безпокои мен е, че никой в тази държава вече не говори за парламентаризъм на теоретично ниво, на практика какво е положението е ясно. Никой не говори за чл.1 от нашата Конституция, че България е държава с парламентарно управление и, че чл.1 от нашата Конституция е най-сериозното опровержение на властта свише, която г-н Борисов упражнява 11-а година, а неговият последовател, философски, г-н Гешев, ни го съобщи същото днес.''

Целия разговор можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 194 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Само една дума

    360 46 Отговор
    Браво!

    Коментиран от #60

  • 6 Обикновена гражданка

    165 27 Отговор
    Ами ние по цял ден това правим.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Аллооо Факти

    55 211 Отговор
    Вървите уверено по пътя на Волен Сидеров

    Коментиран от #34

  • 11 За Мутрагеньо

    272 41 Отговор
    Няма ли ковид 19? Само че и корона вирусът бяга от Мутровируса.
  • 12 пройчо

    225 28 Отговор
    "... единствените надежди свързани с институции да са през Фейсбук профили или през разни други нелегитимни пътища, да бъдем забелязани от г-н Борисов, ..."*****Точно!А що стнА така, а????
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Мечо Грух

    255 47 Отговор
    Докторчета на възлови постове със звания проф. и доц. бяха купени за каузата на ...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Иви

    196 52 Отговор
    Едно сравнение на данните за коронавирусът у нас и в съседните държави показват, че нашето положение не е така розово, както го представят Борисов и командваният от него щаб. Към днешна дата данните показват , че има два фактора които влияят много лошо върху бъдещото състояние на икономиката на страната и доходите на населението:
    1. България има най- нисък процент на регистрираните с COVID-19 на база численост на населението – 0,01,. В другите съседи % -та на регистрираните случаи е : Гърция-0,02, Сърбия- 0,05, Румъния – 0,03, Турция-0,07 и Северна Македония – 0,04. Проблемът е, че ниският процент на регистрираните случаи при нас се дължи на малкия брой извършени тестове, а не на малкия брой заразени , поради предприетите мерки за изолация . Ако не се предприемат реални действия за масово тестване на населението, това състояние категорично ще удължи времето на действие на епидемията и вероятно пикът , в най- добрият случай ще бъде Юли – Август .
    2. България има най-висок процент смъртни случаи на база брой на регистрираните с COVID-19 – 5.04. При другите съседи % -та на смъртността е : Гърция-4,62, Сърбия- 2,10, Румъния – 5,01, Турция-2,12 и Северна Македония – 4,45. Не съм специалист и не мога да посоча , дали причината е в квалификацията на медицинският персонал, подходящи медикаменти за лечение или медицинско оборудване, но ако тази тенденция се запази, при очевидното нарастване на заболелите лица, нищо добро не ни ч

    Коментиран от #66, #73

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 гост

    53 214 Отговор
    тоя пак кое някое червено мекере ми се чини
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 петър

    77 345 Отговор
    От къде ги изкопавате все такива умни световно неизвестни стратези ,многознайковци да размирисват пространството????Хората се чудят как да ни спасяват .Те се разгорещили да ми приказват празни безмислени въздухарски съждения.Паразити.

    Коментиран от #47, #56, #62, #80, #116, #120

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Една сълза ще пусна

    107 111 Отговор
    Аз онзи ден като разбрах пък,че адвокати искали и на те социални помощи от държавата, защото сега не работили -ама много много мъчно ми стана .В България в тая беднотия адвокатите ни мизерстват. Един ДМС номер и за тях все пак ние с тези минимални заплати преди кризата сме заделили и сега не работим ама по един ДМС помощ да им пратим!Спасете беден адвокат пуснете смс на ДМС номер

    Коментиран от #139

  • 26 сггсгс

    254 54 Отговор
    Гербаджийте на общински нива доста се налапаха ! Гроб за герб ! гроб
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 СоцБоц

    203 43 Отговор
    Абе сороспии,за комунизма ще квичите,я се вижте сега....... Да ви пикам на Демокрацията
  • 29 Нулев пациент

    135 16 Отговор

    До коментар #13 от "Нулев пациент":

    Да добавя, че единствената прилика, която имам предвид е в чувството за вечна власт и превъзходство над всички и при тримата.
  • 30 Димитър

    210 37 Отговор
    България загива.Българите които не умрат от глад ще умрат от вируса защото държавата ще лекува сиганите ( има цензура) а ние ще мрем сами кой както може.Ако не ги спрете догодина ще са те и управляващи .

    Коментиран от #91

  • 31 А7уууиииии

    47 118 Отговор
    Къв е този каскет,бе ? Откъде изпадна ?
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Поздрави на Факти

    40 130 Отговор
    От спонсора ''Русия днес''
  • 34 До глупака

    54 43 Отговор

    До коментар #10 от "Аллооо Факти":

    Волен е непоклатим,той си вдига рейтинга,най добрия и верен руски агент е не досегаем,Ахмед доган го знае и няма да позволи на Бойко да го осъди,министър Чобанов е човек на ДПС назначен през квотата на Атака,която е нужна на ДПС задкулисно да ръководи с Герб,ако Атака не получат добри резултати ,техните гласове ще отидат при Валери симеонов и Вмро те стават много силни и ще създават проблеми на Доган и Бойко,Риснаците са зад него.пимните ли златният пръст по време на Орешарски
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Jojo

    81 15 Отговор
    "Аз съм дълбоко убеден в това, че съдът не трябва да се критикува, камо ли да се обругава, както стигнахме на едро'', заяви още адвокатът. ...В крайна сметка, вътрешното убеждение на съдията стои накрая, то е висше благо в правосъдието" - значи, мятам 10 000 лв. на съдията и той ги отказва, защото това да отсъди в моя полза противоречи на вътрешното му убеждение. Интересна гледна точка ...
  • 37 Joyar

    31 17 Отговор
    Ред е да ни чипосат като има такива коментари инфаркти че и другия да пише ако му стиска
  • 38 криминално проявен

    141 23 Отговор
    А добро утро!!!.... Къде бяхте толкова години???...!!!... Хората живеят без добро здравеопазване, без добра образователна система....чергарски бази...без никаква социална политика,......и елита на адвокатурата само си бъбреха на маса за тези неща....и де да бе само това!!!.... Възможно ли е да е запалена искрата вече?..!!!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Иван

    36 79 Отговор
    Този пък кой е ,сега всеки много разбира нещата
  • 41 Корнела

    34 90 Отговор
    Написа кремълския сайт....
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Гаргамел

    139 33 Отговор
    Бойко знае,че това му е последното управление и когато празнуваме той ще е в Калифорния с много пари
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 минчо

    127 21 Отговор
    така е -след като има много прости хора които се разбират с простака на републиката
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Някой си

    29 12 Отговор
    А добро утро!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Мушната гайда

    32 167 Отговор
    Гайдарчо Народа е избрал властта и ти си никой да внушаваш обратното И пак ще изберем Герб и ББ

    Коментиран от #129

  • 51 Чнг

    161 25 Отговор
    Държавата е пълна бутафория.Раздут държавен апарат , корупция,еднолично управление яка цензура.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Бубу

    69 16 Отговор
    Да господин адвокат, проблема не е в информационната система, проблема е в зависимостите и обвързаностите на много голяма част от съдиите . Казвате вътрешното убеждение на съдията стои накрая, и какво излиза борисов не трябва да се сравнява с Бог, но съдията може. Значи тези неподкупни съдии и алчни адвокати са честни и независими, ама толкова независими че не знам колко пъти трябваше чужди посланици да ни показват гнилите ябълки. Вие г_н адвокате личи си също сте толкова умиляващо загрижен и „независим„

    Коментиран от #81

  • 54 Само оловото

    99 28 Отговор
    В главата на бойко ще спаси българския народ от робството което тиквата въведе. Десет години геноцид над българският народ.
  • 55 за съжаление

    64 25 Отговор
    Всяка дума от статията е вярна. И какво от това? В следващите поне 20 г. ще бъде това статукво.
  • 56 До Петър

    63 10 Отговор

    До коментар #22 от "петър":

    Когато се научиш да правиш разлика между факти и изводи, и от друга страна празни лафове, като - ще видиМЕ, ще прецениМЕ, ще вземеМЕ, ще дадеМЕ, ще работиМЕ...тогава ще се изказваш. Иначе кънтиш от празнословие.
  • 57 карa

    35 31 Отговор
    Точно представител на тази мазна гилдия, да говори за правова държава???
  • 58 Колев

    59 28 Отговор
    Адвокатите са най наглите престъпници в България съюзяват се с дявола за да измъкнат парите на подзащитните.Данъци не плащат никакви а същевремено генерират огромни печалби
  • 59 СОКРАТ

    26 54 Отговор
    Какъв ОКСИМОРОН само: ДОЦЕНТ: ГАЙДАРСКИ!

    Коментарът на партийната му принадлежност е излишен!
    в Библията стои: по делата им ще ги познаете! За другаря ГАЙДАРСКИ и съпартийците му се подразбира: ПО ДУМИТЕ ще ги познаете, защото те ДЕЛА нямат!

    Коментиран от #67

  • 60 С други думи

    41 17 Отговор

    До коментар #5 от "Само една дума":

    Има ли адвокат не корумпиран/да си плаща дакъците на това което взема от клентите/ да си декларира всички приходи поне един
  • 61 Sissi

    54 18 Отговор
    Все пак си мисля, че има доста умни българи родолюбци, които ще спасят нашата красива родина от лапите на звяра

    Коментиран от #87

  • 62 Ново

    25 19 Отговор

    До коментар #22 от "петър":

    Знаико многознамко ама парите не си знае като опре да плаща данъци нямат пари за химикалки щом ги засегнат държавата лоша
  • 63 Червения

    47 17 Отговор
    В България на глава от населението ,най много са Адвокатите и Журналистите. Какъв е техният произведен продукт с добавена стойност , който да влезе в бюджета на Държавата?? Колко много паразити и реване за лесни пари.......

    Коментиран от #124

  • 64 Сойка Присмехулка

    50 9 Отговор
    Единодушно всички мразим адвокатите. Факт във Факти. Когато стане напечено всички търсим адвокат. Отново факт. Въпросът е защо. Ами ако не ги търси никой те ще си намерят друга работа. Извън сарказма: има много адвокати, които си вършат честно работата и хвърлят повече труд дори от разследващите органи и съдиите. Или може би не сте чували, че последните обичайно си претупват работата и нарочат ли някого жална му майка.
  • 65 Циркова трупа Ангелови

    19 5 Отговор
    Напечено ,адвокат,дяволска работа ,да пази Бог...!
  • 66 Ромски коментар

    11 7 Отговор

    До коментар #16 от "Иви":

    Хахаха..!(Този който го оценя е още по прост,че видите ли БГ ,била най здрава,докато има такива като тебе готоеанковци,държавата няма се оправи..!)
  • 67 Камен

    5 8 Отговор

    До коментар #59 от "СОКРАТ":

    Какъв сократ направо близалка.85
  • 68 Вляадимир Кънчев

    33 9 Отговор
    В България всички разбират от право - онова, което се описва в к оментарите към статията с "хвърлям на съдията едни 10 000 лева.." За това сме на това дередже. Имам мечта - един ден, дано да е по-скоро, всички адвокати да спрат да работят - всички! Статията не е за ТЕЛЕ - зрители, а за практикуващи юристи. Самият факт, че има юристи които мислят различно е вече добър. Към колегата - нашето право стана без промяна в законите "прецедентно" . Също като Вас ровя по цял ден задължителната съдебна практика. Има такива решения по аналогични казуси, че всеки критичен коментар е недостатъчен!

    Коментиран от #76

  • 69 joro

    14 10 Отговор
    И от мен браво.
  • 70 Пешо

    13 13 Отговор
    Всички айдукати са за панди за. По добре да не се обаждат.
  • 71 1122

    15 6 Отговор
    към№22 Петър! Първо прочети всички за и против и тогава си изказвай мнението!Защото някои хора за разлика от тебе имат по вече възможности да се запознаят с мненията на по вече и по запознати с проблема хора отколкото тебе незнайни драскачо.Така че, уважавай мненията на другите!

    Коментиран от #101, #123

  • 72 Аз аз

    39 11 Отговор
    "цялата власт на Борисов в същината си е противоконституционна" много неща в нашата държава са противоконституционни! Но това се дължи на хората, които ни управляват. Те са тези, които трябва пример да дават. А техният пример е на кражби, лъжи, въобще на потъпкване на човешките права
  • 73 888

    28 13 Отговор

    До коментар #16 от "Иви":

    Изключително вярно наблюдение. В България се прави много малко на практика. Болниците в действителност са празни. Населението не се тества и Никой не може да каже реалния брой на заразените. Причината е, че просто няма тестове за бърз анализ в страната. Даже 1000 души не фигурират като тествани. Досега, за 1 месец, въпреки бавния анализ, областните РИОКОЗ можеха да тестват с ПСР по 20-30 граждани на седмица, подавайки реални данни. Отделно медицинските университети можеха да отворят лаборатории, т.к. имат апаратура. Това е елементарна организация, която щеше да даде картината на епидемията. От един месец в България се наблюдава едно социално упражнение, което ще доведе до огромно обедняване на населението.
  • 74 Към "една сълза ще пусна"

    6 9 Отговор
    Ще бъде една сълза на глупака!
  • 75 Лея

    22 19 Отговор
    Тоя гол охлюв откъде изпълзя,че да тегли локуми!? Толкова много приказки-и почти 90% от тях празни и дори тенденциозни! Всички знаем, че обемът на правата ни е редуциран още преди 75 години...и така досега.Нищо, че уж преди тридесет години навлязохме в т.н. демокрация-тя си е наша, побългарена, тоест доста различна от истинската!А по повод съдиите и адвокатите-пак така всички знаем, че чеп за зеле не става от тях!Там е такава корупция, такива нечисти комбинации и далавери, че ние , хората които сме далеч от тази материя и знаем дори само 20-30%от истината,пак се молим да не попадаме в машината на съдебното производство, защото не се знае кой стои срещу теб и какви са финансовите му възможности да си купи делото!И още-з наем процентно колко българинът има доверие в съдебната ни система....Така че господинът е можел да си спести лозунгите.
  • 76 5976

    13 7 Отговор

    До коментар #68 от "Вляадимир Кънчев":

    "Статията е за практикуващи юристи..." Тогава да се публикува в специализ. ви издания, тука тя е на вниманието на всички и всички мнения имат право на живот!
  • 77 Юрист

    8 8 Отговор
    Този адвокат,откри топлата вода!? Къде беше преди 10 години? Първи според Конституцията е Президента,г-н адвокат,отвори и прочити! Председателят на НС е бил първи само по времето на Димитровската конституция! Т.Живков през 1971 с неговата К- ия създава Държавен съвет и поста Председател на ДС равняващт се на Президент ! Но явно не си присъствал на лекции по КП !
  • 78 Юрист

    7 9 Отговор
    Този адвокат,откри топлата вода!? Къде беше преди 10 години? Първи според Конституцията е Президента,г-н адвокат,отвори и прочити! Председателят на НС е бил първи само по времето на Димитровската конституция! Т.Живков през 1971 с неговата К- ия създава Държавен съвет и поста Председател на ДС равняващт се на Президент ! Но явно не си присъствал на лекции по КП !
  • 79 6433

    20 6 Отговор
    "Аз съм дълбоко убеден, че съдът не трябва да се критикува..." Съдът не е нещо абстрактно, той е хората работещи там. При толкова мащабни белези на деградация не само ще бъде критикуван, но и ще бъде отхвърлян! Да не говорим за адвокатите, тази прослойка е олицетворение на цинизма. Някой отвън ли е виновен, че те не са читави хора? След пълнолетието всеки лично е отговорен за това, което е.
  • 80 НароднаМилиция

    11 3 Отговор

    До коментар #22 от "петър":

    Мисли Петре,мисли.
  • 81 Информиран

    25 10 Отговор

    До коментар #53 от "Бубу":

    Бубу, това за "алчните" адвокати се чува често, но ми се ще някой да каже, защо ги считат за алчни?
    Защото ни искат парите ли за сложна и продължителна помощ, която ние сме потърсили?
    Защото хонорарите на българските адвокати са най- често по 10 и 15 пъти по- ниски от тези в западните държави ли?
    Защото за да работят следващия месец трябва да похарчат преди това една заплата разноски ли?
    У нас просто така е прието, не са алчни тези на които им дават, свършили или не някаква работа, алчни са тези, които нямат избор и трябва да си заработят парите! И то какви пари, като клиента си паркира Майбаха на ъгъла, сваля си златните ланци и пръстените, и отива на среща с адвокат, където кърши ръчички колко бил закъсал с парите!
    Айде баста, че българщината взе нещо да ме мъчи!

    Коментиран от #89, #95, #97

  • 82 Тодорова

    13 37 Отговор
    Защо изобщо обсъждаме такива индивиди като това жалко адвокат че, истината е че ние искаме Герб искаме и вярваме на Бойко Борисов затова го избираме и ще продължаваме, чувствам се защитена и знам че той няма да ни предаде като всички до сега, затова Герб и пак ще победим всичко друго е чесане на езици заяждане и комунистическа злоба

    Коментиран от #84

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Ганю

    13 37 Отговор
    Хей чичкови ЧЕРВЕНОтиквеничевчета я питайте вашите дядовци и татковци за режима за който пишете тук дядо ти чакаше 20 год. за жилище 15 год. за кола ядеше банан 1 път в годината ако успее да си купи а сега бедното адвокатче си излива трагедията в която е изпаднал по вина на Бойко който го е пропуснал в списъка за яслата

    Коментиран от #125

  • 87 Айде бе

    16 5 Отговор

    До коментар #61 от "Sissi":

    Кой звяр, ма Сиси- от еротичните ти сънища ли? Защото ако си имала реално съприкосновение със съдебната ни система и адвокатурата ще ти се прииска да почнеш наред с огнепръскачката!
  • 88 Умен

    15 22 Отговор
    Тази работа я направи БСП другарю Гайдарски.Понеже в губернията още има засегнати от култа към личността, БСП-то предприе АКЦИЯ(любима дума на шумкарите) срещу Борисов като му вменяваше в продължение на години отговорност за всяко едно нещо в държавата.
    Някакъв карал с 200 и се пребил - виновен Борисов, някаква ударила с джипа си автобус и той катастрофирал - виновен Борисов, някакъв полудял и убил чалгарката, с която живее - виновен Борисов, Ганьо нямал пари за хляб обаче за билетчета от лотарията има всеки ден - виновен Борисов, някъде пътя бил разбит - виновен Борисов.Съответно той започна да се занимава с всичко, защото Сланинова ще го упреква за всичко, което не е свършено.И докато БСП съвсем умишлено предизвикаха нещата да бъдат такива в същото време започна да бута Гумен Гадев да си бута тъповидната мутра навсякъде по въпроси, които въобще не са му юрисдикцията.В това време, обаче брътвежте и чувството на задълженост на Мунчо да се изходи по всяка една тема се представят като нещо много добро.

    Коментиран от #127

  • 89 И аз да кажа

    23 6 Отговор

    До коментар #81 от "Информиран":

    Ами не знам за горкичките адвокати, но зная, че тя са си избрали професията. Доброволно са тръгнали да участват в игра, за която се знае че има играчи с белязани карти! Нали не от мен сега разбират, че добър адвокат е не който знае най- добре правната материя, а който има контактите и средствата за да уреди решение в полза на клиента си. Изобщо за какво "право" говорим? Сега реват, защото е на път да се види колко умряла е цялата ни правна система и че може без нея! И не, не съм за тоталитаризъм, но независимата (по български) съдебна власт е бич, а не стожер в държавата ни. А пропо, магистратите си получават огромните заплати при пълно бездействие сега и не се е чуло за дарения или отказ от тях! Помните ли какъв вой вдигнаха ,когато Дянков опита да не им даде премии?
  • 90 Георти

    23 14 Отговор
    Този който пише че 15 г се чака за кола и 20 за жилище при управлението на Т.Гивков явно не е живял тогава а само е чувал Повечето заводи където работеха гражданите даваха жилища и то с лихва 1 процент От 1975 г.започнаха и частни кооперации да се строят И резултата е показателен най много собствени жшлища на глава от население в света А съдебната система също работеше по добре от сега Имаше и комунистически елементи но делата по принцип се решаваха по казус

    Коментиран от #92, #109

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Помнещ

    10 15 Отговор

    До коментар #90 от "Георти":

    За това живеехте по 3 поколения в една панелка.Айде бегай!

    Коментиран от #126

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 666

    11 4 Отговор

    До коментар #91 от "Соросоид":

    Долу, СОРОСОИДИТЕ!
  • 95 До Информирания

    7 5 Отговор

    До коментар #81 от "Информиран":

    Информиран това за "алчните" адвокати се чува често, но ми се ще някой да каже, защо ги считат за алчни?
    Ето казвам Ти, защото, като отидеш на такъв или на такава в кантората им и ..,и като започне да ти свалят "едни звезди" и "разпъват убедителни локуми", ..ама как разбираш ли, как делото е в "кърпа вързано", и ще го спечелиш и нещата са, на твоя страна от всякъде!!!
    - Само и само са ти ВЗЕМЕ И ПОСЛЕДНИТЕ ПАРИ,които са ти останали в джоба!
    И какво ,ще стане, ще Да драсне там една искова молба,за масирани, и да мята крачоли до съдебната палата, а на заседанията в зала, да си "изпее репортера".и повече да върти очите като Хамелион,от колкото да Те ПРЕДСТАВЛЯВА!
    И ако не присъстваш на място в зала, да се защитиш вербално,самоинициативно пред съдията (продажен и подкупен в повечето случай -има единици честни) - Си ПРИКЛЮЧЕН!
    Принципно адвокатите ги е Шубе',от този ход, защото ги е страх от Съдиите.
    Какво после,ще им кажат-ЗАЩО клиента е Изказал ГЛАСНО на всеослушание НЕГОВАТА СИ ИСТИНСКА -истина?!
    А ако пък спечелиш,на втора инстанция -Дай Богу, адвоката така почва да се стресира, че просто нямам думи.
    И ако делото продължи, на трета инстанция във ВКС -тоя адвокат НЯМА ДА НАПРАВИ АБСОЛЮТНО НИЩО ДА ДА СЕ ПРЕБОРИ ДА БЪДЕШ И ДА ПРИСЪСТВАШ НА СЪДЕБНОТО ЗАСЕДАНИЕ на място там.ТОЙ ВЕЧЕ Е ХВАНАЛ ХОНОРАРА!
    Ще ти каже, ами там съдийския състав е така разбираш ли 3-4 се събират,гледат,делят ..облажват.(Ако въобще благоволи да го ти го каже)
    БЕЗ ВЪОБЩЕ ДА Г
  • 96 аз съм Веска

    7 5 Отговор
    ТАЗИ ТЕМА ПРИКЛЧИ .НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ,ДЕМОКРАЦИЯТА ЩЕ Е САМО ЕДИН ЛОШ СЪН .И В КРАТЦЕ СИТУАЦИЯТА Е ТАКАВА:
    ЕДИН ТЕГЛИ ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО , ЦЯЛАТА ОТГОВОРНОСТ.
    ПРОРОЦИТЕ ГО КРЪСТИЛИ " КРАЛИ МАРКО " . СТАВА И ДЕЮРЕ .
  • 97 До Информирания

    12 3 Отговор

    До коментар #81 от "Информиран":

    .....БЕЗ ВЪОБЩЕ ДА ГИ ИНТЕРЕСУВА, ЗА твоята плебейска ощетена личност.
    Точно така , постъпват и твоите "събратя от адвокатската глутница"- наречена (колегия)
    Не ги интересуват,Съдбите,и Справедливостта в Душите на ЧОВЕЦИТЕ -А САМО И ЕДИНСТВЕНО КАК ДА ЗАВЛАЧАТ ОТ изпадналия клиент ПАРИТЕ до последния им 'цент'!
    Сега, разясни ли Ти се отговора, за който попита-макар, че Ти си го и знаеше и без това?!
    Айде баста, че българската адвокат'щина взе нещо да ме мъчи!
  • 98 Arsenal

    13 5 Отговор
    Всичко казано е вярно,за съжаление на заспалия български народ.Само едно не мога да разбера,защо по време на тази криза продължават да дават пенсия плюс заплата на много държавни чиновници от МО,МВР,Мин.на правосъдието и др.Масово,особено в провинцията хората гладуват,а много други се облажват с пенсия и заплата по време на извънредно положение.
  • 99 СЕТИФМЕ СЕ

    14 9 Отговор
    ЧЕ ГЕРБ СА ПРЕСТЪПНИЦИ -- И ЧЕ ПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИТЕ С ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
  • 100 Мария

    3 5 Отговор
    ВИДИМИЯ И НЕВИДИМИЯ СВЯТ СА БОЖИЕ ТВОРЕНИЕВЯРНО Е ,ЧЕ ЧОВЕКА Е НАДАРЕН СЪС СВОБОДНА ВОЛЯ,НО НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА БОЖИЙ И ВОЛЯ!МОЖЕ БИ Г-НА ГАЙДУРСКИ ЩЕ СЕ СЪГЛАСИ ,АКО ГОСПОД БОГ ГО ПОСТАВИ НАЧЕЛО НА БЪЛГАРИЯ?
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Тошко

    4 3 Отговор
    И Гайдарски се индефицира като член на БГЛТ с това което е казал.
  • 103 ПОЖАР

    6 4 Отговор
    Дoбри Тeрпeшeв
    Дoбри Тeрпeшeв (видeн дeeц нa БКП в пeриoдa мeжду двeтe cвeтoвни вoйни, cрeд глaвнитe фигури при зaвзeмaнeтo нa влacттa нa 9 ceптeмври 1944 г., пo-къcнo низвeргнaт oт кoмуниcтичecкaтa влacт) oбяcнявa зaщo нaрoднaтa влacт нямa дa пaднe:
    И нa кoчa мъдитe ce клaтят, aмa нe пaдaт!"
  • 104 Емо

    14 8 Отговор
    Едно е ясно-сега партия ГРОБ краде като за световно!!Всеки ден ни заливат с брифинги ,изказнания на разни докторчета купени от властта.ББ се изживява като диктатор.Спомнете си как каза за тъпите непроизведени амер.самолети-аз плащам.В момента вместо да се вземат леални мерки само кьор фишеци.Колко хора умират от инфаркти и инсулти от страх да отидат в болница?Какви мерки взема правителството за хората без работа и доходи?никакви реални или ако са те са за част от хората.Днес прочетох,че недоразумението Сачева щяла да даде по 610лв на хрантутниците от бюрато по труда и трудовите инспектори защото били много заети сега!!Питам,а когато нямаха работа и си чоплеха носа а получаваха заплати????истината е една -Герб съсипва БЪЛГАРИЯ!!

    Коментиран от #106

  • 105 лекар

    6 3 Отговор
    ДИАГНОЗАТА Е МНОГО ТОЧНА.ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ЗАПОЧВАНЕ НА ЛЕЧЕНИЕТО!
  • 106 Георти

    8 4 Отговор

    До коментар #104 от "Емо":

    Да така е Ще се отклоня малко В Турция са забранени да се продават маски Браво А тук по време на криза де прави бизнес Всяка година в Турция правителството дава по 6 млрд.долара за селското стопанство като безлихвени кредити с отсрочка на плащане 6 г.Жалко че се водим държава член на евросъюза Дано не изпаднем в хранителна криза

    Коментиран от #111

  • 107 ФАКТ

    8 5 Отговор
    ....господин Гайдарски..а вие коя партия искате да ни управлява....???????може ли да споделите :)?

    Коментиран от #135

  • 108 Коцалиев

    6 4 Отговор
    Гайдарски помага на д-р Руслан Тошев, депутата от герб. Включително му пише изказванията, а и му води делата в шахмата. Така че е калинка на Цв Цветанов
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Валентин Ангелов

    13 8 Отговор
    И ако се направи , Реално , Кадърно разследване , задължително ще излезе че Ненормалника от банкя е във властта само и единствено чрез Манипулации , Купен и Краден вот.И отдавна е време , Демокрацията да му тегли куршума.

    Коментиран от #112

  • 111 ДО ГЕОРГИ

    7 8 Отговор

    До коментар #106 от "Георти":

    Турция е богата д-ва. Вечно все някой пише за искане. Да, Б-Я Е в ЕС и когато се отпускат средства, те са за строго определени дейности, които не трябва да се променят. От ЕС не отпускат с-ва за раздаване, както ви се иска. За стедствата се изисква строга отчетност. Когато са за развитие на някаква дейност (пример: животновъдство) има изискване за малко бр. Няма как да си гледаш 3 прасенца и да ти отпуснат субсидии. Предлагам, да си искате ограбените спестявания и ПФ, както и от разграбването и приватизацията. Нагло е милионерите-приватизатори като К. ИМПЕКСОВА, Р. ГЕЧЕВ, К. ДОБРЕВ/Н.ДОБРЕВ/, Г. ГЕРГОВ, Г. ПЪРВАНОВ, СТАНИШЕВ И сие, днес с милионите си били за народа. От тази гавра, по-голяма няма. Техният популизъм важи само за деб@илите. В елите д-ви, щяха да ги замерят с камъни и да търкат наровете. Тези номера минават само в Б-Я. Наглостта няма край, щом и адвокатите се наредиха до бедните. Хайде стига наглост...
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Българин01

    7 5 Отговор
    Добра и навременна реакция на гражданска отговорност от конституционен експерт.

    Жалко, че прикритите зад анонимност безмозъчия не желаят да се вслушат и ограмотят малко..
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 ЧичУ

    2 3 Отговор

    До коментар #22 от "петър":

    ПетЪре, мноо си зле, ама ужасно много. Ти няма и да се оправиш... Никога!
  • 117 Валентин Ангелов

    7 7 Отговор
    Адв.Гайдарски , достоен човек .Пускайте това интервю навсякъде , да го види цялата пасмина Тумори от Герб и Изродите които ги ръководят.

    Коментиран от #119

  • 118 г да Капиталисти

    4 3 Отговор
    Диктатурата на демокрацията ни ви ли харесва вече?
  • 119 ОТ МЕН

    9 0 Отговор

    До коментар #117 от "Валентин Ангелов":

    Колко по-прост си, толкова по-добре. Винаги ще има хора, които ще ти казват това, което искаш да чуеш. Лесно се говори и критикува, когато не носиш отговорност. Какво ще каже Гайдарски, не е важно. Да остави мненията за себе си. Още един недоказано се адв., който търси аудитория. Пледуарията е за съдебната зала. Поради липса на подобна, си търси поле за изявяви. Силните адвокати се знаят, но той не е от тях.
  • 120 Анти турчин

    5 3 Отговор

    До коментар #22 от "петър":

    Според мен такива като теб са паразити.
  • 121 овчарче

    4 4 Отговор
    Поздравления за един гражданин!
    Гражданин с лице и кураж да нарича нещата с истинските им имена, в общество от дребни душици и дупелизци.
  • 122 Борис

    3 7 Отговор
    ОСТАВКА на корумпираното правителство!
  • 123 Опа

    2 2 Отговор

    До коментар #71 от "1122":

    Помисли върху това което си написал? Същото важи и за теб нали
  • 124 Синия

    6 0 Отговор

    До коментар #63 от "Червения":

    В България най-много са милиционерите на глава от населението, а в същото време с най-голяма корупция.
  • 125 Антидемократ

    6 3 Отговор

    До коментар #86 от "Ганю":

    М-льо нито баща ми, нито дядо ми чакали.... Къща можеше да си построиш когато искаш. Чакаше се за апартаменти, защото ги строеше държавата и не си мърдаш пръстта. Всеки обикновен работник със стаж над 15 години освен къща имаше и вила, стига да е бил мързелив........
  • 126 Живял и онова време

    5 4 Отговор

    До коментар #92 от "Помнещ":

    При бай Тошо живееха по три поколения мързеливите..., а сега освен тях, така живеят и бедните и хората, които са добри професионалисти, но не са достатъчно нагли !!! Капиш!
  • 127 Истината е

    5 3 Отговор

    До коментар #88 от "Умен":

    Че някой си купил палат и скъпа марка кола ,пак виновен Борисов. Истина или лъжа ,това е положението.А пък някой забогатял с милиони,пак същото.
  • 128 Истината е

    4 4 Отговор
    Че някой си купил палат и скъпа марка кола ,пак виновен Борисов. Истина или лъжа ,това е положението.А пък някой забогатял с милиони,пак същото.
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 реалист

    7 4 Отговор
    Нормално е адвокатите да започнат да хапят Борисов . Нали им отказа
    компенация на хонорарите .
  • 131 Ива

    6 3 Отговор
    Мутрата от СИК е пътник , отвсякъде , спрат ли да го охраняват всички които е предал ще го унищожат икономически и физически
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 към адвоката

    7 0 Отговор
    Най лесно се намират проблеми при свършена работа.
    То и затова който нищо не прави е безпогрешен.
    Заради това нямаш право да дириш от другите перфектност след като не си преместил и един камък за държавата.
  • 134 три четвърти

    4 1 Отговор
    Охоооо адвокате ! Блестящо интервю по телевизия 7/прости .
  • 135 от авдоката

    2 1 Отговор

    До коментар #107 от "ФАКТ":

    ами ... 7/8 много съм навит.

    Коментиран от #136

  • 136 велик адвокат

    3 0 Отговор

    До коментар #135 от "от авдоката":

    не 7/8 бре, партията се казва няма такава Чалга!
  • 137 мамин адвокат мил

    4 0 Отговор
    Погром! Екс прокурорът Сулев остана без адвокат а делото му скоро тръгва?
    преди 2 години
    toppresa.com
    Константин Сулев – бившият прокурор, станал за резил,след като беше обвинен в серия престъпления, остава без юридическа защита. Пишман адвокатът му Стефан Гайдарски е духнал в чужбина, а хора от родния му край – неврокопския, го издирват щателно с пренетции за взети и невърнати суми от негова страна.
  • 138 Паталог

    2 2 Отговор
    В интернет доста информация има за адв. Гайдарски. От нея заключавам , че е честен и морален родолюбец който стои над собствените си интереси.
  • 139 Ури

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Една сълза ще пусна":

    Да се избият до крак тези паразити
  • 140 ПИСНА МИ

    4 0 Отговор
    Безпокоя се, че плиткоумието и словоблудството се толерират от медиите! Изгонете адвокатите от публичното пространство, за да не се доказват за наша сметка.
  • 141 Когато и да пребиеш

    2 0 Отговор
    адвокат, все ще е късно.
  • 142 Наблюдател

    2 0 Отговор
    Демокрацията в България беше мит и преди "Китайския подарък". Сега просто лъсна с целия си блясък !
  • 143 вие сте на ред

    0 0 Отговор
    Кви адвокати , кви съдии сте бе , вие сте на-наглата мафия в България. Нищо не работите, само лапате. Тия закони кой ще ги спазва и изпълнява бе , кьорпе ? Цигани бият бабички, доктори, полицай, военни - наред. До кога ? Наркомани, трепят , колят , бесят , вилнеят - до кога ? Доказани престъпници с по 20 присъди на разходка свободно- до кога. Обвинени за убийства с отложени дела с години - до кога ? Мръсна сган вие сте за трепане !
  • 144 Хаджиментов

    1 0 Отговор
    И този адвокат е един смешник, величае най-корумпираната институция у нас.
    А колко адвокати обслужват престъпниците, вместо правосъдието. Колко се стараят да освободят доверениците си - престъпници на всяка цена, вместо да пазят правата им. Колко се "разболяват" в ключови моменти, колко подучват клиентите си да шмекеруват или продават клиентите си на срещу съответната сума. В последните години имах работа с около 10 адвоката и само 1 е свестен и 1 - горе-долу. Вярвам, че и други са на същото мнение.
    И кога дойде Борисов на власт, кога успя да провали юридическото образование във всички ВУЗ-ове, кога студентите там завършиха и започнаха да практикуват. И този е един платен плювач...
  • 145 Козлодуйски

    1 0 Отговор
    Я колко изтрити коментари - толкова ли са "непоносими" за цензурата?
  • 146 Ставри Л

    1 0 Отговор
    Еей, маски може да няма, ама тиксо и лейкопласт ИМА!
  • 147 Горял Прегорял

    1 0 Отговор
    Ало, добре е да четете и коментарите, ББ така прави .... Като безплатно с. проучване.
  • 148 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Не го вярвам аз това- щом е с благословията на "батко", значи е конституционно. Както създаването и функционирането на ДПС, както и гласуването на "чужденците" за български Парламент и властници. То не остана нещо , което да не е "конституционно" Даже Референдум като правихме, демократически - най-демократично Конституционните влъхви шкартираха колкото си искат въпроси. Ама съвсем по Конституцията ...и Парламента ...и Президентина Росен росен....Да не остане назад. Не сме в Дания или Швеция , я ! Всичко е по Конституцията !!!