Last news in Fakti

15 Февруари, 2022 18:03 22 369 72

Росен Миленов за ФАКТИ: Мафията в България са 15 000 лица, заграбили 200 милиарда

  • росен миленов-
  • мафия-
  • 15 000 лица-
  • 200 милиарда

"Ако бъде задържан Борисов или Делян Пеевски, това ще е само видимата част на айсберга", каза експертът по национална сигурност

Росен Миленов за ФАКТИ: Мафията в България са 15 000 лица, заграбили 200 милиарда - 1
Снимка: ФАКТИ

"Адмирирам желанието на всеки един държавник да бори организираната престъпност. От експертна гледна точка обаче - това, което се случва, е несериозно и несъстоятелно". Това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ експертът по национална сигурност и граждански активист Росен Миленов. Думите му бяха относно зададен въпрос от водещата, касаещ декларираните намерения от министър-председателя Кирил Петков за борба с престъпността.

"Тук сме го коментирали, може би от 6-7 години говорим, че организираната престъпност или мафията - както искате я наречете, онова, което е превзело цялата държава, не са 50, 100, 200 човека. Това е мрежа от 15 000 лица, които са заграбили 200 милиарда и те фактически доминират икономически, политически и дори в социалната среда в страната", припомни Миленов.

"Връщаме се на това какво има в службите. Аз съм го казвал, правили сме протести пред ДАНС. В службите има цялостна, всеобхватна информация за всички престъпни схеми, които се случваха в последните 32 години", отново припомни бившият служител на службите за сигурност, който е виждал нещата отвътре.

"В 150 страници подробно е описано каква е ролята на службите, прокуратурата, съда, както и на всички останали държавни органи в спомагането на организираната престъпност, а не в противодействието й", каза той и уточни, че тези 150 страници са от негов разпит след като е напуснал службите през изминалото десетилетие.

"В България всичко онова, което знаем като мутри, като икономически лица олигарси, са кръгла нула. Те не са мафиоти. Мафиотите са политиците и назначените от политиците на висши ръководни длъжности в трите власти - изпълнителна, законодателна и съдебна". твърди Росен Миленов.

"Хората чакат задържани лица и отнемане на придобито имущество по незаконен начин в полза на държавата", обобщи той очакванията на гражданското общество.

"Mрежата от 15 000 в тесния и широкия смисъл има монопол върху средствата от Европейския съюз, върху бюджета, върху всяка една пазарна ниша, независимо дали става дума за хранително-вкусовата, за търговията с акцизни стоки и т.н. Службите имат потенциал в рамките на 15 дни да установят по оперативен, негласен начин приближените лица до всеки един от т.нар. политически лица, включително Борисов. След това трябва да се иска разкриване на банкова тайна, като това може да стори прокурорът, тъй като той има право на това без разрешение от съдия. Оперативните лица или разследващите полицаи трябва да искат разрешение от съдия", коментира Миленов, а след това продължи така:

"Личността Гешев по законоустановения начин не е проблем да бъде разследвана при наличие на придобити данни. Прокуратурата са едни канцеларски писари. Очите, ушите и ръцете на прокуратурата са службите. Те по негласен начин могат да установят лица, да установят обстоятелства, там са хората, които могат да боравят със специални разузнавателни средства, да правят оперативни комбинации и ред други неща, които са част от оперативната дейност. За това, ако има политическа воля, когато държиш изпълнителната власт не е проблем да събереш обстоятелствата, при които е бил назначен Иван Гешев, дали някой и с какви пари е гарантирал за неговото значение, дали на него са му дадени пари за самото назначение и с кои лица е свързан. Споменах за оперативна комбинация, а това значи, че можеш да работиш по отношение на лица, които са приближени до Гешев, през които той е уязвим и да поставиш прокуратурата пред свършен факт. Тогава вече може да изкараш пред обществото данни, че главният прокурор в качеството си на такъв осигурява чадър на тези лица. Например да вземем един Делян Пеевски. Имам чувството, че постоянно го проверяват, заграбил е 500-600 милиона, а може би и повече, и накрая ще се окаже, че е останал само с Опела си, с който влезе в политика. Той постоянно разпродава всичко".

"Ако бъде задържан Борисов или Делян Пеевски, това ще е само видимата част на айсберга. Отдолу са 15 000. Те са се крили зад широкия гръб на Борисов, докато той е лъгал, както и зад гърбовете на други политици. Той (б.р. Борисов) ще повлече всички тях - кой ли не е ходил в кабинета в Министерски съвет, в къщата му в Банкя, в ловните хижи, където е играл карти", смята експертът по национална сигурност.

"Така неречената Велика троица Делян Пеевски-Кирил Домусчиев-Георги Самуилов взимаха най-големите финансови активи, които обществото дори не може да си представи. Говорим за престъпления с акцизни стоки - горивата, които отиваха към строителството и земеделието и т.н.", заяви още Росен Миленов, а след добави, че: "Може би някой филтрира информацията до министър-председателя".

"Никой не е по-силен от държавата. Това, че Иван Гешев не може да бъде махнат, са приказки за наивници", отбеляза той.

"Публично ще приканя и Гешев, и Рашков, и председателя на ДАНС, за да демонстрираме какво могат правораздавателните органи", добави Росен Миленов към края на участието си във ФАКТИ.

Целия разговор между Лили Маринкова и Росен Миленов можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 129 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Деси от Пелово

    82 7 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    преди въжето трябва 🥒
  • 3 Гръч

    66 32 Отговор
    Гласувах за него,но българите избраха подмяната

    Коментиран от #13

  • 4 ГЕРБ

    36 124 Отговор
    Без доказателства всичките тези приказки са колкото да не заспиш пълен бълвоч

    Коментиран от #5, #7, #8, #20, #59, #66

  • 5 Суджук гейт

    100 8 Отговор

    До коментар #4 от "ГЕРБ":

    Доказателствата са изядени.
  • 6 Иска си

    131 12 Отговор
    Трепане и това е!
  • 7 Lssah

    67 8 Отговор

    До коментар #4 от "ГЕРБ":

    Още ли има стотинки за тролене. Още малко и край, нали знаете?
  • 8 ПОСЛЕДНИЯТ ВЪЗРОЖДЕНЕЦ

    73 12 Отговор

    До коментар #4 от "ГЕРБ":

    никога герб просто забравете във времето всеки и всичко се връща и плаща както няма и бесплатен обяд
  • 9 Петият ангел

    80 12 Отговор
    Когато дойде петък 13ти, 15000 масоня ще висят по черниците надолу с главата.
  • 10 Читател на факти

    72 20 Отговор
    Прав е човекът но нищо не можем да направим за съжаление.
  • 11 Шерлок Холмс

    53 20 Отговор
    Тоя па 15 000 души, не повече от 2000
    няколко стотин кметчета и към тех прикрепени няколко различни фирми с един собственик които отчитат усфояват парите и пращат по нагоре по веригата веригата и няколко по мастити строителни фирми чрез които усфоиха милиарди. Боко и шайката му не са ларж, не са делили с много хора плячката.
  • 12 Абсурдистан

    100 3 Отговор
    Само да добавя:Тези 15000 са от всчки цветове и само овцете се делят на партии!
  • 13 дааа

    46 10 Отговор

    До коментар #3 от "Гръч":

    Поздравления от мен имаш за избора.Интересно е мисленето на българина по минусите,които ти дават.Мрънкаме,че има мафия ,мрънкаме ,че ни ограбват денонощно,мрънкаме ,че има чадър и никой нищо не прави,но много харесваме лицата ,които са на власт от години(Радев).
  • 14 1122

    48 7 Отговор
    ДОБРЕ, ДЕЙСТВАЙТЕ,ЧЕ НЯМА ВРЕМЕ ,ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА СЕ УКРИВАТ...
  • 15 И вие от службите

    51 4 Отговор
    Как допуснахте това да се случи?как противодействахте.?АЗ ШЕ ВИ КАЖА АМИ НИКАК вие сте същите крадци като политиците и действате в комбина
  • 16 толупчо

    40 6 Отговор
    Сравнително Точни цифри!
  • 17 Георги

    47 6 Отговор
    Това е самата истина но заграбените пари никога няма да се върнат
  • 18 Оногундур

    10 31 Отговор
    Миленов, тва изявление много странно че го правиш чак след като н.марков сподели тази информация в консервите. Ти или копираш или в БОП-а правите активно мероприятие. Ако е второто (най вероятно) никой няма да се хване. 50 милиарда освен това има само Боко дето е никой. Представте себе колко има заграбени наистина.
    Па и то не е за пари а за инфраструктурата и каналите и някои ресурси. Другото е плява ми се струва. Само натоварвате общественото пространство. Дано е за добро

    Коментиран от #37, #56

  • 19 Бивш гербаджия

    50 10 Отговор
    Аз затуй вече не гласувам за герп и дпс, защото са само крадци и мутри. Във всеки град се знаят кои са грабителите на България. Ако има такава партия и правителство, което ще ги изправи до стената и гръмне за него ще гласувам. До тогава ще чакам.
  • 20 оня

    41 7 Отговор

    До коментар #4 от "ГЕРБ":

    Човека казва начина:)) Ти на улав се правиш, нали си гербер:))
  • 21 Чекмеджан

    28 3 Отговор
    Само 15хил члена ли ни останаха
  • 22 Мнение

    46 10 Отговор
    Този човек трябваше да го върнат в ДАНС, защото само така ще се започне от някъде.

    Коментиран от #32

  • 23 КИРО ЖЪРТЪ

    66 3 Отговор
    РОЕН МИЛЕНОВ Е АБСОЛЮТНО ПРАВ. СТО ПЪТИ СЪМ ГО ПИСЪЛ ЧЕ НАЙ - ГОЛЕМИТЕ МАФИОТИ СА ПОЛИТИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ, А ТЕХНИТЕ СЛУГИ СА БИЛИ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ОЛИГАРСИ.ВСИЧКИ КОИТО СА БИЛИ ВЪВ ВЛАСТТА СА ИСТИНСКИТЕ ГРАБИТЕЛИ НА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА.ТОВА Е ДЪРЖАВНАТА МАФИЯ.32г. НА НАС НИ ВРЪЗВАТ ПИЛЕНЦА НА КАНАП.ТРЯБВА НИ ИСТИНСКИ 10 НОЕМВРИ С ИСТИНСКИ ЧЕСТНИ. И МИЛЕЕЩИ ЗА НАРОДА И БЪЛГАРИЯ УПРАВЛЕНЦИ.ИНАЧЕ СМЕ СИ ЖИВИ УМРЕЛИ И ЩЕ СМЕ ВЕЧНО РАБОТЕЩИ БЕДНЯЦИ
  • 24 D.R.Klein Bond linr structure

    6 22 Отговор
    Да ви е а май кат а буга риии

    Коментиран от #39

  • 25 Истината

    32 11 Отговор
    Много просто хората трябва да проумеят че комунизма е правилния строй там такива тарикати не вървят и средствата за производство са в държавата а незаконно придобитото национализация и данъци.Просто обикновените хора не трябва да са тъпи и алчни за огромните перспективи които им дава капитализма

    Коментиран от #45

  • 26 Смехурко

    23 4 Отговор
    Тези 15000 до един са репресирани и пострадали от комунизъма!
  • 27 Пиночет

    40 5 Отговор
    Чили затова сега се нарича "Швеицарията на Латинска Америка " ! Защото Пиночет за една нощ разчисти кърлежите на стадиона ! Затова и Романещи , дето беше по-зле от нас сега е с двойно по-високи доходи ! Защото изпозастреляха местните Лукановци и Младеновци !
  • 28 23949

    37 3 Отговор
    Поздравления за това момче, абсолютно прав е че ПП и сие нищо не правят по въпроса. Онази на правосъдието ходи ли въобще не работа?
  • 29 ггг

    46 1 Отговор
    Колкото и да го харесвам тоя пич Роската, неможах да изгледам цялото му интервю - водещата е рядко противна личност. Въобще няма ли кой да им обясни на тея всичките мисирки, че хората не се интересуват от тяхното мнение - те са там да отрязяват действителноста и да задават правилните въпроси. Кому е нужно да слуша постоянните им напъни да упражняват мисловна дейност и да прекъсват гостите си. Мисирките сте ни до болка ясни от коя порода сте, искаме просто да изслушаме гостът какво има да каже.
  • 30 Е що лъжеш?

    11 4 Отговор
    Само Керенски (бивш шеф на НЕК застрелян в Турция 1993г ) и още трима авери са си разделили над 4.5 трилиона лева .1993 г същия имаше палат къща за 2 милиона долара в кв .Драгалевци.За другите няма кво да се говори,но ти лъжеш нагло с цифрите.
  • 31 Aлфа Вълкът

    6 36 Отговор
    Значи в България трябва да има 15 000 милионера?
    Всички българи и фирми държат има няма
    80 000 000 000лв в банките! А туй са 200 000 000 000лв.
    Къде ги намурате такива експерти бе факти?
  • 32 3.14К

    33 8 Отговор

    До коментар #22 от "Мнение":

    Не само да го върнат, а трябва да оглави ДАНС. Там към момента няма свестни хора, на които да се довериш. Всички са пробити и трябва човек като Росен Миленов. Който и друг да сложат до половин година каскета, толупа, крастевичаря и манекена ще ги свалят от власт.
  • 33 БСП на Бунището

    10 22 Отговор
    И като премахнеш Капиталистите кво става бе,Многоумник???Кой ще даде работа на два милиона работници???Всичко е свирено!!!Необратимо е!!!Не може да има Капитализъм без Капиталисти и Работници,които да им работят на Заплата....И ако направите така,че и тези два милиона избягат в Европа,остават 2.5 милиона Пенсионери и Управляващи на тази Територия.....

    Коментиран от #42

  • 34 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    28 2 Отговор
    това се оправя само с революция!!!НАТО и ЕС никога няма да го позволят!!!
  • 35 Явор

    6 15 Отговор
    Росен Миленов го уважавах и харесвах до момента, в който не реши да се кандидатира за президент на отминалите избори. Не трябва много да се вярва на когото и да е, защото има неискрени хора, които изменят на идеите; не че ги изповядват. Зная, че крещенето на мегафона беше, за да се кандидатира за президент. Шансове нямаше, Радев си имаше най-големи, но си е интересчия. Затова сега говори по тези въпроси.
  • 36 Последствия

    29 4 Отговор
    Никой от властта не ще и да чуе думите на Миленов! Така е от години! Защо ли!?
  • 37 Росен Миленов

    30 2 Отговор

    До коментар #18 от "Оногундур":

    Здравейте! Тези данни ги говоря от години. Във Факти преди две години съм говорил същото. Вижте тази статия. Прегледайте в интернет други мои статии и интервюта и ще разберете за мръсните пари. Поздрави, Росен Миленов! https://fakti.bg/video/441950-rosen-milenov-bivsh-slujitel-na-dans-za-fakti-za-30-godini-se-ograbiha-200-miliarda-ot-naroda
  • 38 Ковидиотин

    18 4 Отговор
    Честито българино.Разочарованите от ИТН,ДБ и БСП гласуваха за ПП и получиха същите.Значи,ако колата ви се счупи отивате при добрия майстор,но по пътя ви се счупва нещо в мозъка и в най-близката работилница на пазарлъци.След време разбирате че са ви прецакали и търсите майстора ама от пуста срама почвате да питате за някой друг добър в занаята.Приятели ви препоръчват техен приятел,който ви оскубва като кокошка на живо.Отново ревете,но развалените части в мозъка стават повече и вие не знаете на кой свят се намирате и си говорите сам.Другите не ви мислят за луд защото и те си говорят сами
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Явор

    6 16 Отговор
    Росен Миленов са го изхвърлили от ДАНС, Николай Марков от НСО и затова сега много говорят. Принципите на някои хора са такива, демек никакви.
  • 42 Bai...

    5 0 Отговор

    До коментар #33 от "БСП на Бунището":

    Е, ми, пе...Ст сър!
  • 43 миленов

    9 2 Отговор
    стига това с кражбите и обогатяването на определен кръг хора с милиарди това го знае е внука ми в първи клас .кои предприе нещо макар и малко през този преход на прехода поне едно дело да беше заведено за продажбата на цялата ни икономика за 1 долар на когото трябва гледаме и живеем в ено дажевю вече 20-25 години и няма край на длъш и шир имаше една песничка а ние вече не вървим на никъде само боксъваме в калта
  • 44 От мен лопатите

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Браво Роска!
  • 45 Bai...

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Истината":

    +++++++++++++!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 дидо тира

    14 1 Отговор
    затвор за шайката на суджуце ограбила България през последните 12 години
  • 48 попич

    13 1 Отговор
    ШАЙКАТА,ХУНТАТА,ШИШИ,СОКОЛА,КАСКЕТА и МУТРАТА от Банкя са ВОЖДОВЕТЕ в ЗАТВОРА
  • 49 Киро брейка

    10 2 Отговор
    Росене излез на площада и го на бутай на шайката сега ще има ефект щото и аз искам да го на бутам на Мата Хари и Шехерезада
  • 50 гоше

    10 4 Отговор
    сега разбрахте ли защо е имало народен съд!
  • 51 Съдията

    6 1 Отговор
    Коментирайте си.
    Чудно студио имат факти.Дали не замислят да пуснат факти.тв.
    Тогава никой няма да влиза във форума и да чете лъжи, а ще слуша.Как бе око да види ръка да барне
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 варненец

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Аааа недей така ...Твоят любим Кирчо ще ти се разсърди е вече няма да си "играе " с теб :)))
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Йтръ

    7 1 Отговор
    Нека господ да им вземе най милот
  • 56 Лъжа

    8 2 Отговор

    До коментар #18 от "Оногундур":

    Бойко е заграбил половината от тия 200 млрд. Това го прави деветия най-богат човек на планетата след Стив Балмър и пред Лари Елисън. Цукерберг му диша прахта от обущата.

    Коментиран от #61

  • 57 Китаристът

    10 1 Отговор
    Както винаги Росен е голям!!!! Направете го тоя човек поне министър бе или му дайте власт искам да го видя как действа и как ги прибира
  • 58 Хехе

    3 3 Отговор
    Имам чувството, че при Лили Маринкова са направили филиал на Курило..
  • 59 Горски

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "ГЕРБ":

    Повечето кражби са толкова елементарни, че дори студент по счетоводство от началните курсове може да ги хване.
    Пак ще повторя! - Елементарни!!
  • 60 АЗ ПОДМЯНАТА

    5 1 Отговор
    Росен като си работил при службите и си наясно с всичката работа ЗАЩО ЗАЩО НЕ СИ СВЪРШИЛ ТАЗИ РАБОТА ДА РАЗГРОМИШ МАФИЯ .РОСЕНЕ КАЖИ А НЕ РЕДИ СЛАДКИ ГЛУПОСТИ

    Коментиран от #67

  • 61 Оногундур

    3 1 Отговор

    До коментар #56 от "Лъжа":

    Така е. Става въпрос за превоз на тирове пълни със зелена хартия, затворена в сандъци и щайги за банани портокали. И ТОЙ е един от най богатите наркодилъри в света, за когото знаят толкова много фигури дори зад океана.
  • 62 Никой

    3 0 Отговор
    Не батко, олигарсите , белите якички, те са мафиотите, те държат парите.Те си пазаруват и политици и служби.Политиците им са лобисти а службите и правораздавателните органи прикриват престъпленията.Държавата ни е пробита от всякъде.
  • 63 Българин

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Списъка го искай от К.Нинова
  • 64 Само наште

    3 0 Отговор
    То туй го знаем сите. Дела трябват не приказки.
  • 65 SDEЧЕВ

    1 1 Отговор
    ИНТЕРВЮ С ТРОЛ
  • 66 При бай Ставри

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ГЕРБ":

    На бай Ставри доказателства не му трябват!
  • 67 Феликс Дж

    1 0 Отговор

    До коментар #60 от "АЗ ПОДМЯНАТА":

    Ами може и да е искал нещо на своето място да свърши в полза на обществото и ................................. са го уволнили. Да не мислиш, че са единици тия като него. Всеки, който има хъс за работа в тези УЧРЕЖДЕНИЯ е за навън. Издигат се хора, които са мръсници. Само ще добавя, че аз не съм видял умен мръсник. А си прав - темата се отклонява. По същество Миленов визира хората, които са "елит" и са създадени /или поне легализирани/ основно по времето на Костов.
  • 68 За протокола

    2 0 Отговор
    Интересни работи говори младежа, но:
    - Мафията не е само в политиката, а е връзка между престъпници и власт. В този смисъл, всички тези, които са извън властта и са натрупали парите си по незаконен начин и имат финансови отношения с властта във вид на дарения за кампании, подкупи, подаръци, услуги и т.н., са също част от мафията.
    - Корупцията и мафията не е започнала с Борисов, Пеевски и тези под тях. Всичко тръгва още в началото на 90-те години на миналия век, а той не споменава нищо за това.
    - Не споменава нищо и за Рашков и управляващите днес, а има много индикации, че и те не са по-различни от предишните.
    Може да се коментира още, но и това стига.
  • 69 АМА КИРЕТО

    2 1 Отговор
    НЕ ГИ ПРИБИРА! НЕ ГИ ОСЪЖДА! И ПРЕСТЪПНИЦИТЕ БОРИСОВ, ДОГАН, ШИШИ И ВСИЧКИ ГЕРБАВИ КРАДЦИ СА НА СВОБОДА! КОРУПЦИЯ ИМА! ОСЪДЕНИ ЗА КОРУПЦИЯ - НЯМА!!!
  • 70 0001

    1 0 Отговор
    бегай в лудницата, стига фантазира....
  • 71 Високоволтов

    2 0 Отговор
    Тия от ТИМ никой и дума не споделя , а са едни от основните гладиатори
  • 72 Шопа

    1 0 Отговор
    Това са комунисти ама вече капиталисти.
    Няма отървава без сопа и бесилката на червената сган