Last news in Fakti

20 Юни, 2023 15:01 5 204 21

Александър Симов пред ФАКТИ: Сега Бойко Борисов издига около себе си желязна стена чрез ВСС (ВИДЕО)

  • алексадър-
  • симов-
  • бсп-
  • борисов-
  • гешев-
  • сарафов-
  • всс

Гешев стана неудобен, когато започна да говори срещу лидера на ГЕРБ, казва депутатът от БСП

Александър Симов пред ФАКТИ: Сега Бойко Борисов издига около себе си желязна стена чрез ВСС (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Сега виждаме ефектите от тези измами, които ни представят управляващите. Искаха Висшия съдебен съвет (ВСС) да освободи Иван Гешев. Добре! Аз не съм адвокат на Иван Гешев. Никога не съм бил и никога няма да стана, защото съм бил на протестите срещу него и съм викал за неговата оставка. Стигна се обаче до начин, по който бе освободен. Ясно беше, че това не е промяна на статуквото в съдебната система, а запазване на статуквото. Гешев стана неудобен, когато започна да говори срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. И сега имаме Борислав Сарафов. Вече чуваме от ПП и ДБ как трябва Сарафов да си подаде доставка. Ехо, а вие какво сте очаквали от този Висш съдебен съвет. Някой е очаквал хората във ВСС да преоткрият някакъв морал в себе си, нещо да им светне и да започнат да работят по функцията, за която е създаден ВСС ли ... ВСС е избран в този състав, за да защитава Бойко Борисов. Виждаме, че сега Бойко Борисов издига около себе си желязна стена чрез ВСС. Това коментира пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Александър Симов, депутат от БСП.

„Нека си поговорим и за искането на имунитета на Борисов. Какво му пречи да си го даде? Ако Борисов се смята за невинен, както казва, защо не го даде. И сега, след като видяхме промяната на Гешев със Сарафов, „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ изпитват някакво недоволство. Късно е либе за китка, както се казва. Борисов в момента е събрал повече сила. Рокадата, която направи ВСС, беше плесница в лицето на българското общество и морален тест за ПП. Те се издъниха – двойка. Нали чухме как направиха комисия, за да защитят Бойко Борисов, когото щяха да пенсионират. Борисов е събрал достатъчно сили в момента, за да отстрани Гешев“, добави социалистът.

„От тук нататък големият въпрос е дали „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ могат да извършат каквато и да е съдебна и конституционна реформа. Все се въртим в едно и също. През 2015 година - забележете пак същите сили и пак Христо Иванов, тръгват да променят Конституцията. Казват дежурното - този път времената са на назрели, ДПС са узрели, ГЕРБ са съгласни да правят промени в Конституция. Стига! Когато през 2015-а се стига до зала и ГЕРБ спря едно от исканията на Христо Иванов, той хвърли оставка. Какво го кара Христо Иванов да смята, че може да надиграе тази съдебна машина сега, след като Борисов си има ВСС!? Упражнението по стратегия на управляващите в момента е това да ни представят една измама като някакво политическо постижение“, каза още той.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ИНЖ

    15 7 Отговор
    А БСП/БКП/ не участва ли в избора на сегашния състав на ВСС????
  • 3 Мисля

    29 9 Отговор
    Може и да е говедо ама е прав!Ангелите от ПП иДБ спасиха Борисов,изпраха Пеевски и се издъниха тотално с подмяната.
  • 4 Светослав

    28 8 Отговор
    А бе къде е Батко бе. Никакъв го няма, повече от месец. А и другите герберастки активисти се покриха. Дори Добрев, Биков, Сачева, Къдравата Сю и Смръдлата от Дулово.

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Електра

    13 9 Отговор

    До коментар #4 от "Светослав":

    Не се крият но от комунисти и шарлатани, не могат да се вредят във телевизиите на Прокопито. Защо не ги канят, питайте баджак мисирките. Сам се чудя, как така в нито една телевизия или сайт, не се казва и една дума, за най успешният ни премиер, построил, толкова колкото всички комуняци за последните 60-70 г....

    Коментиран от #8

  • 7 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 4 Отговор
    и За Бмб и Подобни има Видов Ден
  • 8 Професор Витанов

    9 8 Отговор

    До коментар #6 от "Електра":

    Електра, затова, че писа как Краднелия и тоя рашистки комунист Симов, свириха на Борисов когато им замириса по край него на власт, ти изтриха коментар 1. И тук ако не се следва линията на Прокопито, и не си от неговите мисирки, цензурата е абсолютно. Но можеш да обиждаш Боко колкото си искаш, и никой няма да ти изтрие коментара.
  • 9 Бойко

    6 6 Отговор

    До коментар #5 от "Киро шарлатана":

    Уффф то да беше само една добре, че на Краднелия и е пресъхнал кладенеца, иначе щяха пак да ми искан слюнка за ДНК анализ.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Мнение

    16 2 Отговор
    До тук ни докараха, а може би ние сами се докарахме, един прост бандит и мафията около него, да държат цялата държава, заедно с ДПС, Доган и Пеевски, заложник на техния мръсен, долен, мафиотски живот. И до кога така ще я караме? Да чакаме Господ Бог ли да ни спаси от тези ненаситни крадци ли? Така ли ще си затрием децата, страната, защото ни е страх от мафията? Та какво още може да ни сторят, след като ни закотвиха на последното място по всичко? Срам е за нас вече 33 години.
  • 12 Киро шарлатана

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Киро шарлатана":

    Мх ми той рогача Миро знае, но сделката беше 14000 кинта от банката за развитие, а той да е председател на народното събрание.
  • 13 Киро шарлатана

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Електра":

    Мх ми той рогача Миро знае, но сделката беше 14000 кинта от банката за развитие, а той да е председател на народното събрание.
  • 14 Електра

    4 6 Отговор
    Винаги ми е идвало в повече, когато Импексов комунисти, ми говори за морал и честност. Та това е най ретроградната и крадлива партия, за всички времена, от взривяването на църквата Св. София до приватизацията и ограбването на българския народ. Партия която се е продала на рашистката чума, и на която дължи просперитета си, да ме обучава ми идва да повърна...

    Коментиран от #15

  • 15 Бай Иван

    6 6 Отговор

    До коментар #14 от "Електра":

    Права си, някой да ми посочи беден комунист, или успял комунист без да краде. Затова, тая рашистка васална територия има така незавидна съдба. И с Гешеи без Радев и обратно се тая, обречени сме на рашизъм докато свят светува.

    Коментиран от #20

  • 16 хммм

    3 4 Отговор
    Симов мяза на малко дете с тези ръкомахания..
  • 17 Тома

    6 2 Отговор
    Бати бойко по добре е да си издигне една желязна стена отзад защото бай Ставри ще повтори случката с кмета
  • 18 Истината

    2 7 Отговор
    Сашето Симов преди да стане путинист и да разсъждава за Морала беше демократ и обичаше Америка. Дори и се обясни в любов като написа "20 причини да обичаш Америка". Ето причина 14 :"Светът има щастието САЩ да са най-силната държава сега. Вярно е, правят грешки - те не са божества, а хора, м а ма му стара. Но представете си свят в който да кажем най-силната държава е Северна Корея, не ми се мисли направо. Или пък Русия. Русия е държава, която заслужава презрение, там просто никога не са зачитали достатъчно правото на всеки да има собствен живот. Или пък свят в който талибаните бяха взели надмощие. Кошмарно! САЩ стават симпатични в сравнение с техните алтернативи.
  • 19 ГОРСКИ

    5 0 Отговор
    Партиите ДБ+ПП ще последват воеводите ще има яка борба за влизане във парламента !!!!!!!!!
  • 20 ГОРСКИ

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "Бай Иван":

    Сигурно за вас по хубаво Буда да ви краде и да викате ура!!!!!!!
  • 21 Артилерист

    1 0 Отговор
    Сашо Симов ми беше любим журналист, докато беш в един сайт-свободен, разкрепостен, креативен. Мачкаше демократическите неграмотници, подлоги, натегачи, грантаджии и прочие и ми беше кеф да го чета. Ето и в този разговор за Факти перфектно се е справил. Особено по отношение на Борисов. Всички, освен шайката на ГЕРБ, знаем, че Борисов е част от мутрите, техен избранник е в политиката и ако не са те, мутрите, той отдавна щеше да е в затвора. Обърнете внимание на поведението му сега в парламента, след като Гешев се разприказва, но мутрите го спряха. Колко пъти преди Борисов се е мяркал в парламента? Но сега е като ученик в началния курс, най-примерния, че даже и за член на парламентарна комисия се е натиснал. Страх го тресе здравата, щото, а са му измъкнали имунитета от ръцете, а всички обвинения, които шайката изкарваше клевети, са се превърнали в действителни и съд и затвор не му мърдат. Това и Симов така го казва, но той, откакто се завря при Нинова, загуби журналистическа страст, олекна...