Last news in Fakti

9 Януари, 2024 16:50 3 488 51

Доц. Методи Андреев пред ФАКТИ: ПП не са направили толкова големи зулуми, колкото направи ГЕРБ (ВИДЕО)

  • методи андреев-
  • пп-
  • зулуми-
  • герб

Аз подкрепях ПП-ДБ и в момента продължавам да им симпатизирам в известна степен. Но не мога да разбера защо толкова бързо се отказаха от основната идея, която ги събра- битката с корупцията, коментира експертът

Доц. Методи Андреев пред ФАКТИ: ПП не са направили толкова големи зулуми, колкото направи ГЕРБ (ВИДЕО) - 1
Снимка: ФАКТИ

КС няма да отмени всички гласувани промени в Конституцията, аз не съм конституционалист и няма да е сериозно аз да го коментирам. Но ще си кажа моето мнение за твърде нашумялата поправка, която касае участието в управлението на държавата на български граждани, които са и граждани на друга държава. Смятам, че тук тези, които правиха промените в Конституцията, малко се объркаха. Не знам дали са се объркали или толкова им е капацитетът. Това аз не мога да го кажа. Личното ми мнение е ,че български граждани, които имат и друго гражданство, трябва да могат да участват в управлението на държавата. Защото много предприемчиви и умни, интелигентни хора отидоха в Америка, Австралия, Нова Зеландия. Има такива и в Турция, които бяха изгонени в края на комунистическия режим, във връзка с т.нар. "Възродителен процес". Аз не слагам разграничение между тези хора. За мен те са български граждани, които в момента са и граждани на друга държава и те трябва да имат едни и същи права по отношение на управлението. Има националистически партии, които казват: "Да де, ама нека да не са Турция, нека да не са Америка, пък да са само Европейския съюз". Аз смятам, че ако го бяха написали: "Български граждани по рождение, с друго гражданство в момента, могат да участват в управлението на държавата". И разбира се да има и този срок за уседналост, защото ,все пак, трябва да е в час човекът, какво се случва в тази държава".
Това коментира в студиото на ФАКТИ пред Лили Маринкова доц. Методи Андреев- бивш председател на Комисията по досиетата в НС по повод промените в Конституцията и по-специално правото да бъдат депутати и министри българи с двойно гражданство.
Вижте сега, какво се случва: Ние с Петър Славов сме пуснало писмо до сегашния министър на правосъдието Атанас Славов, с което искаме да ни каже колко чужди граждани са станали български граждани с т.нар. "златни паспорти". И нещо повече- поискали сме да ни каже на кои държави са те представители.
При всички случаи тук има много сериозна корупция. И то корупция на най-високо ниво. Знаете кой се занимаваше с даването на българско гражданство- институцията Президентство и министърът на правосъдието. Те имат отношение към тази материя. Представете си гражданин на Руската федерация, който със "златен паспорт" е станал български гражданин и е почнал да развива на територията на страната ни бизнес. И си има тук уседналост. Той спокойно може да си направи партия и да стане включително и лидер на парламентарна група. Може и министър.
Не забравяйте ,че ние сме единствената държава в Европейския съюз, която до момента не сме запорирали имот на нито един руски олигарх. Независимо от крайно антируското говорене на някои от сегашните лидери на сглобката. Нито един.
България , за съжаление, така се управлява, че елитът на държавата, умовете на държавата, не са в страната. И интелигентните, предприемчивите хора се махат от България. Това, което виждаме тук като елит, то не е елит. То е корпоративна мафия, която е превзела политическата система.
Смятам, че ПП не са направили толкова големи зулуми, колкото направи ГЕРБ.
Аз познавам бизнесмени, които преди са се занимавали с точене на ДДС. Откакто Асен Василев е финансов министър , те повече не могат да го правят това нещо.
Двойното гражданство не е големият проблем на България. Големият проблем са тези, които в момента ни управляват тука. И то не , защото те ни управляват, а защото ни управляват по начин, който на такива хора като мен не им харесва.
Аз подкрепях ПП-ДБ и в момента продължавам да им симпатизирам в известна степен. Но не мога да разбера защо толкова бързо се отказаха от основната идея, която ги събра- битката с корупцията.

Още от анализа на Методи Андреев за ставащото в родния политически живот- във Видеото



Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    27 5 Отговор
    Те ги правят тайно.Като снарядите за Украйна.
  • 2 Биби Кинк

    39 4 Отговор
    Методий е изобретил метод за изчисление на зулумите!
  • 3 Дом

    44 12 Отговор
    Най-големият золум, е че седнаха на една маса с Мафиота от Банкя и дебелия Магнит. Съдебната реформа, ако не устройваше мафията, нямаше да я гласуват, т.е. няма такава.

    Спешно ни трявбат нови лидери на промяната, тези се оказаха измамници.
  • 4 Ццц

    44 7 Отговор
    "Смятам, че ПП не са направили толкова големи зулуми, колкото направи ГЕРБ." Аз пък предлагам да не им даваме 12 години да направят и по-големи. Защото Денката за 9 месеца успя с лекота да натрупа 5 млрд. кредит. Все една прави балончета от сапунена вода. Верно е, че той е само обвивка, а премиерът е едно ококорено влечуго, но да си ходят. Не щем им промяната, не щем им чегъртането..

    Коментиран от #12

  • 5 ГЕРБ

    21 10 Отговор
    Идиот поредният боклук пууууу......да ти......
  • 6 Здрасти

    16 4 Отговор
    Аре в устата е не българин. Не били направили..
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Факт

    34 5 Отговор
    Зулуми ли? Че те така нагло излъгаха народа и избирателите си! Уж бяха алтернатива на мафията ГЕРБ и ДПС, а пък се съюзиха точно с тях.... Гавра с народа, подмяна фалш, измама... И хоп - сглобка подчинена на чужди интереси, дори оставиха пенсионерите без добавки и армията без въображение , всичко заради Украйна....

    Коментиран от #10

  • 9 Те са

    15 5 Отговор
    като ангели спрямо шайката и главатаря ѝ, а золуми е просто меко казано за ограбването на една държава и нейния народ , както и всевъзможни криминални дела !
  • 10 Факт

    17 5 Отговор

    До коментар #8 от "Факт":

    Поправка- армията без въоражение а дадоха и малкото останало читаво въоражение..

    Коментиран от #45, #48

  • 11 Бонев

    31 3 Отговор
    Те че са правили золуми,правили ама и ти яде две години кюфтета от герб. Що мълча тогава?

    Коментиран от #13, #51

  • 12 Справедливият

    12 20 Отговор

    До коментар #4 от "Ццц":

    ГЛЕДАЙ ДЪЛГ В ПРОЦЕНТ ОТ БВП, Г.Л.У.П.А.К.О , ЗАЩОТО ЧАСТ ОТ НОВИЯ ДЪЛГ СЕ ПОЛЗВА ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА СТАРИ, А ОСТАНАЛОТО Е ЗА ИНВЕСТИЦИИ И ВДИГАНЕ НА ДОХОДИТЕ, КОИТО Т.ИКВАТА НЕ ПИПНА 12г, а раздаваше на аверите си милиардите от джипката срещу 30% комисион в офшорки!!!
  • 13 Кошаревски свидетел

    8 9 Отговор

    До коментар #11 от "Бонев":

    Напротив единствено той напусна Парламента преди да му изтече. мандата

    Коментиран от #20

  • 14 Ами ...

    19 2 Отговор
    "Смятам, че тук тези, които правиха промените в Конституцията, малко се объркаха. Не знам дали са се объркали или толкова им е капацитетът".
    Коментарът е излишен!
    Колкото до второто гражданство - сума ти араби, руснаци, и какви ли още подобни имат ПРИДОБИТО българско гражданство. Те собствените си държави не са оправили, та да управляват в България. Децата ми са с двойно гражданство по рождение и аз не смятам, че трябва да имат права в управлението на България. Да не говорим, че познавам хора с три гражданства. Манджа с грозде.

    Коментиран от #25

  • 15 Салама свършва и за тоя

    9 2 Отговор
    Аре бре ,всичко се дели.Лъжата ,кражбата и жадността си имат имена.Всички искат салами и луканки с хляб и сол никой не ще да кара.
  • 16 Червената шапчица

    4 1 Отговор
    "Сравнението не е аргумент" (Comparaison n’est pas raison) - Муцинка Фешънлиева
  • 17 пешо

    12 1 Отговор
    мето когато бепе в герб , защитаваше тиквата като матросов на амбразурата
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ...

    10 4 Отговор
    добре че не каза че е фен на тия неадекватници :)))) Прави бяха разни хора че тиквун ще ни се стори като слънце спрямо тия
  • 20 Бонев

    12 2 Отговор

    До коментар #13 от "Кошаревски свидетел":

    Напусна герб след като НС се разпусна.
  • 21 българин

    11 7 Отговор
    Този надмина себе си в словоблудствата и скоро ще стане професор, "ПП-ДБ не са направили толкова големи зулуми, колкото направи ГЕРБ", мазньо, какъв по-голям зулум от това да управляваш с ГЕРБ и ДПС, да изпереш и да облечеш във власт тиквата и шиши, няма един от "елита" на червената мафия, който да не е престъпник и да струва дори 5 рубли.
  • 22 Оги

    11 4 Отговор
    Премахнахте коментара ми 18 Защо ?? Питам защо пропускате Данчо ментата ,сглобката е с негова помощ!! Облагите нямат измерение!! Купувайте памперси за вечните депутати !!!

    Коментиран от #32, #33

  • 23 Град Симитли

    15 2 Отговор
    Ама си прибира тлъстата заплата като герберски депутат!!!
    Пууууууу, срсм нямате бе, хора ли сте?!
  • 24 Обективно

    13 2 Отговор
    И тоя не спре да се натиска на силните на деня, откакто го изгониха от Герб
  • 25 Само питам

    7 4 Отговор

    До коментар #14 от "Ами ...":

    Защо само араби или руснаци са ви в устата? Турците,евреите,испанците- света вода ненапита.За канадци дори и не помислям.

    Коментиран от #35

  • 26 "всъщност

    6 6 Отговор

    До коментар #7 от "Много им пречи Кокорчо на ДСарите":

    цялата п.а.с.м.и.н.а е. ко.мун.истическа" и техни наследници бих добавил, независимо в коя от управляващите партии са.
  • 27 Някой

    9 4 Отговор
    Глупости! Който е бягал с 200 от България, да дойде на бял кон да управлява!? Те веднъж са предали Родината, пак ще я предадат!

    Коментиран от #30, #31

  • 28 Не е късно да се поправят

    6 2 Отговор
    Не губи кураж идва нов тираж
    !
  • 29 Мнение

    4 3 Отговор
    Битката с корупцията остана на заден план заради българите, които не отиват да гласуват и подкрепят ПП/ДБ, за да имат мнозинство в Парламента! Нява как малцинство да водят битка с корупция! Явно българският народ не иска да се води тази битка!
  • 30 Глупости пишеш

    4 5 Отговор

    До коментар #27 от "Някой":

    Това, че някой е избрал да получи по-качествено образовяние в чужбина, да разшири кръгозора си и да почерпи култура от по-развитите държави, а после се е върнал, за да приложи наученото в собствената си Родина е повод за възхищение, а НЕ е предателство!

    Коментиран от #49

  • 31 Алооо

    3 3 Отговор

    До коментар #27 от "Някой":

    Имаш много ограничено мислене, образовай се малко, не пиши простотии.
  • 32 Пффф

    3 2 Отговор

    До коментар #22 от "Оги":

    Стига лъжи и манипулации!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 хихи®

    1 4 Отговор
    Това дето ГЕРБ го боядисаха ПП ППодмяната не могат го открадна
  • 35 Ами ...

    4 2 Отговор

    До коментар #25 от "Само питам":

    Писах : с придобито гражданство . Колко европейци или канадци, американци, австралийци сте водели с ПРИДОБИТО българско гражданство. А колко араби са придобили? Ние сме европейци по рождение и мястото ни е в Европа по рождение. Мислете, МОЛЯ.
    Писах : децата ми са двойно гражданство и не смятам ....т.н. Което значи, че не смятам български граждани с придобито или с по рождение друго гражданство трябва да имат права в управлението.
    Чукча троли, чукча не чете.

    Коментиран от #41

  • 36 Някой

    7 2 Отговор
    До читателите, които са ме критикували:
    Учил съм в езикова гимназия и съм свидетел с какъв плам съучениците ми искаха да бягат от България, защото нямало перспективи за развитие. Та, като казах бягали с 200, наистина са бягали с 200 - TOEFL, SAT, Deutsches Sprachdiplom, хорове, отбори и всякакви други начини, изнудване на фирми да ги спонсорират, че били ценни, пък нямали пари, всякакви маймунджулъци, за да се измъкнат от "тази дупка". Сега щяли да ми се връщат началници, да управляват хората, избрали да останат и да се развиват в Родината. Е, не е честно.
  • 37 факт

    4 2 Отговор
    престъпленията на герб са несравними
  • 38 Факти

    3 1 Отговор
    Изпечени боклуци са Методи, без ПП. Те са млади. Един от най умните е Асен Василев и сие. Те не са били родени, а и да са, едва ли знаят много от преживяното от българи обикновени и турци обикновени. Страда народа за тяхните золуми на борисов и сие. Нито образованието е днес образование, с бизнес план, нито здравеопазването, всеки ви иска пари под масата над масата, с малки изключения. Оправете си държавата, че вони и мирише отвсякъде
  • 39 колонел

    1 1 Отговор
    гербад.жийски лай.нари
  • 40 яяяяяяя

    1 0 Отговор
    още един ерберски ДОЦЕНТ от югозападният.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 тиквенсониада

    3 0 Отговор
    Интересното е , че Методи беше в парламента преди време , сложен от Бойко. Явно през времето прекарано при ШАЙКАТА / наречена ГЕРБ / , той ПРОГЛЕДНА и стана върл противник на Човека-Тиква ! Какво и защо предизвика тази ТРАНСФОРМАЦИЯ ? Ето това би ми било да го чуя от него лично !
  • 45 добавка

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Факт":

    Криво да седим, право да съдим. Цялото ни въоръжение е все още от съветската военна техника. КАКВО ни даде НАТО? Чуваше се за две надуваеми лодки от САЩ при Варна, но дали се получиха. ВСИЧКО е от съветско време и се това е повод не да се засрамят нашите управници, а и ЗА ТОЗА да заклеймяват Русия. Колко години вече сме в НАТО? Освен че безплатно ползавт 4 наши военни бази какво друго имаме оттам? Боко им занесе в джоба си пари на САЩ за стари скъпи самолети преди доста години и НИ ВЕСТ, НИ КОСТ досега.
  • 46 Ха хайде

    0 0 Отговор
    Българите са на изчезване, а и за какво им са, само плямпат, а кой ще строи и прави пътища. И прав бил едно младо мохамеданче преди 12 г, като измрат българите ще им купим къщите. 1 към 1. Хаирлия да ви е и сладко на всички партии булгардже.
  • 47 така де

    2 0 Отговор
    не са направили, щото не са имали време - след няколко години и те ще лъснат, както виждаме от водачите и- триото Петков, Василев, Лорер - те вече показаха къде са им апетитите и как смятат да действат с офшорки и други външни инструменти
  • 48 хаха

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Факт":

    толкова читаво, че се моли на бога да не ти се наложи ти да го ползваш
  • 49 така де

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Глупости пишеш":

    само дето не се убедихме от действията и приказките им в качеството на това образование, както и в прихологическата им устойчивост
  • 50 Методи Андреев!! Хиени ГЕРБ и Шайката

    1 0 Отговор
    На Борисов Счупиха, Окрадоха, Оглозгаха държавата!! ГЕРБ са ненадминати крадци!!
  • 51 мИтоди андреИв

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бонев":

    Не забравяй, че този яде ,,кифтета,,-както самият той казваше- от поне 4-5 партии. На коя ли не беше член. И на края резултат - нула.