Last news in Fakti

13 Февруари, 2024 15:22 6 514 69

Иван Гешев пред ФАКТИ: Мартин Божанов бе един треторазряден измамник (ВИДЕО)

  • иван-
  • гешев-
  • божанов-
  • петров-
  • еврото-
  • алексей петров-
  • държава-
  • славов-
  • атанас

Убийствата ще продължат, казва гостът

Иван Гешев пред ФАКТИ: Мартин Божанов бе един треторазряден измамник (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Докато бях главен прокурор, всички знаят, че срещу водения като лобист Петьо Петров - Еврото се предприеха съдебни действия. Също така виждате и нещата, които се изнасят сега около делото, което е образувано срещу Мартин Божанов. Пак по мое време е образувано. Но, вижте, сериозният въпрос е друг. Защо винаги откланяме темата съзнателно за различни проблеми в страната с някакви медийни балони, защото това лице – в крайна сметка, е убито. Божанов е убит. И ние сега говорим за живота на едно лице, което е убито. Приемаме, че той е лош. ОК. Какво правим с убийците, какво правим със случая с Къро, с убийството на Алексей Петров. Това са поръчковите убийства, които се случиха през последните месеци. Убийствата ще продължат. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Иван Гешев, бивш главен прокурор и основател на „Граждански блок“.

„За тях защо нямаше комисии в парламента. Ще кажа защо! Мартин Божанов бе един треторазряден измамник. Съжалявам, че така говоря за починало лице. Сега виждаме как се злоупотребява с имена. Има много по-сериозни хора, които с години се работили в съдебната система като лобисти, а не със злоупотреба с имена. Но понеже той е безобиден се създаде тази парламентарна комисия. Държавата вече не съществува, след като имаше атентат с 5 кг тротилов еквивалент срещу главен прокурор на страна от Европейския съюз… Вижте, това, което последва, тези убийства, те ще продължат. Казах, че нямаме държава. Ето… Въпросът сега е къде е държавата и защитени ли са българските граждани. Всичко друго е пропаганда“, добави Гешев.

„Смятам да съдя правосъдния министър Атанас Славов и Емануил Йорданов, заради думите, че има явна връзка между мен и Божанов. Това са лъжи. Тоест, министърът на правосъдие лъже. Аз съм много притеснен за конгитивтните способности на Атанас Славов. И в едно досъдебно производство ще поискам психологическа експертиза на Атанас Славов. Емануил Йорданов пък каза, че, докато съм бил глава прокурор, Петьо Петров е напуснал следствието. Петров е напуснал през 2015 година. Тогава аз бях един обикновен прокурор. Тези хора трябва да се научат, че първо трябва да мислят, а после да говорят. Явно министър Славов ще е единственият министър в Европейския съюз, който ще бъде съден за клевета. Сериозно съм притеснен за когнитивните способности на министър Славов, защото той казва, че аз съм Господ. Това, меко казано, не съответства на реалността, но ще поискам психиатрична експертиза в хода на съдебното производство дали е вменяем министърът, за да говори по този начин. И двамата са лъжци“, каза още Иван Гешев.

„Божанов не го познавам. Единственият случай, за който разказах, че съм имал досег до това лице, е, когато той е пратил шофьор да ме проследи с кола. Изпратил е негов шофьор от едно заведение да ме проследи с кола. Тогава НСО сигнализира МВР, а после ме информираха, че това лице заедно с жена придружител са задържани в Първо районно. Ако това е познанство… Какво да кажа повече. Такива документи има в НСО и в МВР“, добави Гешев.

„Една от причините, за да бъда освободен като главен прокурор, е вижте! Сигнал към системата. И си правете сметката! Щом главният прокурор може така да бъде освободен, си правете сметката“, сподели още Гешев.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    56 8 Отговор
    Гешев първо да плати 6 млрд на НЕКСО.

    Коментиран от #2, #66

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Коиловци брадърс

    58 5 Отговор
    Доста елементарен човек.
  • 4 ИСТИНА Е

    61 4 Отговор
    Ама ви раздавал хилядарки те всеки месец, и вие бяхте щастливи, и сега се правите на умрели лисици
  • 5 дом

    69 4 Отговор
    Клоун. Роден за клоун, уволнен като клоун. Използваха те като памперс и не са приключили. Шиши и Бочко още ще се гаврят с теб. Свиквай, няма да са мили. Може и да боли.
  • 6 Абсурдистан

    61 2 Отговор
    За треторазрядна правораздаваща система се полага и треторазряден измамник!

    Коментиран от #38

  • 7 Да бе каскетчо

    53 2 Отговор
    Ма и на теб ти е снасял и пепко еврото и той
  • 8 Коментар

    52 3 Отговор
    Господин гешев е със серозни психически отклонения и трябваше да лекува шизофренията си още преди 6 години, но прасето Цацаров е виновен за цялата свинщина
  • 9 Държи

    40 3 Отговор
    се като хитрееща треторазрядна мутра от миналия век ! Скандално !
  • 10 Тома

    43 2 Отговор
    Нотариуса наистина е третокласен измамник но номер едно да бест измамник и мошенник е каскета който продължава да се прави на луд
  • 11 Бегай !

    42 1 Отговор
    Треторазряден пък си вял байряка 20 г.😂 И какви са тези лобисти в съдебната система ? Този направо каза ,че правосъдие не съществува.
  • 12 0101

    30 2 Отговор
    Е що не го арестува като беше на власт,играехте заедно,но имаш силен чадър,банкянския,и няма нотариус,има божанеца,беше на ниво като пантю Пантев ,или карамански
  • 13 Смятайте

    38 3 Отговор
    Щом с някакъв, както казва Гешев "треторазряден измамник" се "бориха" толкова време и видиш ли, тъкмо да го хванат...и той се спомина,...колко ли време ще се "борят" с първокласните?!

    Коментиран от #25

  • 14 Естествено че

    27 0 Отговор
    Убийствата ще продължат. Прав е Иван Гешев
  • 15 А да питам

    29 3 Отговор
    Щом Мартин Божанов е бил един треторазряден измамник защо не е в затвора ? Дали прокуратурата е толкова беззащитна колкото я представя Гешев ? ......
  • 16 е сега 2 юди го

    15 2 Отговор
    продали за сребърници . той по джуджетата свил злато , свил доказателства . не е законно . 6 години го обвиняват за завзет бизнес . Бавене на сигнали и криене . Отказва да говори . защо . Имало Лобисти . хахахаха сега има много твърдения с по 3-4 неверни неща . натрупва се вредна инфо . щом не са в затвора със сарафов може да е нарочно . записите с рушветите ги няма . жената на еврото се крие . така със снимки и глупости не се раздава правосъдие , както каза Кокинов . Айде крали сте , бедни сте , божанов не знае , само еврото . Лобисти били . Няма развитие . Славов и йорданов са го намразили, а и други плюват .
  • 17 Рекла ма 😛

    8 2 Отговор
    Това, че са ходили в гастроном който ти предлага да опиташ "храната на света" не означава че си преминал всички граници... и да се мисли космополитен
  • 18 Ъхъъъъъъ мозък

    19 2 Отговор
    Петьо Петров е напуснал следствието. Петров е напуснал през 2015 година. Тогава аз бях един обикновен прокурор и само работихме заедно......
  • 19 Какво стана с джуджетата ?

    25 1 Отговор
    А с най дебелото джудже какво стана ? Ментор на обществото ли стана ? Атлантик ли стана ?
  • 20 даааа

    20 2 Отговор
    Много хубаво говорите всички,които сте извън вастта.По принцип не е лъжа ,че държава няма ,а мафиотска върхужка невиждана в днешна Европа ,а и в по-голямата част от света.Държава отдадена на наркотици,казина,кредити.Как може да се промени това и възможно ли е въобще ,аз незнам,но знам ,че този пъпеш е от виновниците за това положение,а не е решение.
  • 21 Тройката е голяма работа

    13 2 Отговор
    От думата три - 3 идва и Мутри (виж какво съдържа тази дума в себе си като градеж на думата и синоними на МуТри
  • 22 Адрес 4000

    22 2 Отговор
    Като е бил тееторазряден измамник защо не го тикна зад решеттките?
    Измекяр такъв
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Механик

    23 1 Отговор
    Ми като си го знаел какъв е бил, що не го арестува, бе?
    То най-лесно се вади нож на умряло куче.
    Всичките "специалисти" се изказахтепо темата. Всичките всичко знаете, ама никой нее взел мерки?! Ми тогава връщайте заплатите, понеже не сте си свършили работата!
  • 25 3.14К

    22 1 Отговор

    До коментар #13 от "Смятайте":

    Каскета продължава да се прави на луд и жертва! Но е прав за нивата в престъпната схема. Първото ниво са толупа и шиши, второто ниво са Гешев, Цацаров и Сарафов и третото ниво са посредниците като нотариуса , еврото и прокурорите и съдии изпълнители на поръчките. И докато се прави на луд и не разкаже цялата истина как беше назначен и как им осигуряваше чадър, след известно време няма да има тази възможност. Веднъж тези ,които пазеше го предупредиха, втори път няма да има.
  • 26 Куха лейка

    5 0 Отговор
    Е ти кво чекаш от куха лейка.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ами кой ли ги избива

    1 3 Отговор
    като имаш проект - партия, по ударник ли си . Кой ще е следващия умрял . немога да измисля . среди на гешев , не на сарафов, не, на сигурност саморазвити и без дипломи ама по ТВ да са го давали , не . по октопод всички умряха . тук при съдии и прокурори , ама само прокурори 11 , да . влияние и имоти . Отнемане , Рекет , смърт има или болести за измамените . Убиеца къде ли ходи . чакал е и като е видял колата е действал . версията е за лобиране и отнемане на имоти . други зад гърба . Пострадал . Демек килъра да подгони 2 прокурори със знаци и взелия имота му . Него без знаци да го пушне . Кой ли ще пушне .
  • 30 0000

    13 2 Отговор
    Схемата е много проста и ефективна,еврото и божанеца,пускаха жените си да обслужват ганьo като касkета,прави се видеозапис,тия записи бяха в банкянския,и оня тур4ина тракторa,и при шефа им от дс на един плаж край Ница
  • 31 Обикновен

    13 1 Отговор
    Господин Гешев явно познава първоразрядник и второразрядно, но да беше направил нещо с който и да е разряден. Нищо....мълча като партизанин, а сега иска някой да му вярва.
  • 32 Анонимен

    10 0 Отговор
    Започни да говориш.
    Спри да мълчиш и да прикриваш далаверите на бандитите. Докажи, че си нещо.
  • 33 Име

    7 1 Отговор
    Така е, ти си първоразряден!
  • 34 Град Симитли

    8 1 Отговор
    "... Аз съм много притеснен за конгитивтните способности на Атанас Славов...."
    .... Начо Кубето е въздух под налягане, да не кажем пр@дн@!
  • 35 анализатор

    4 0 Отговор
    ОБРЕЧЕН ДА МИРВА. ИНАЧЕ.....ЯСНО.
  • 36 Някой

    18 1 Отговор
    Щом треторазрядните измамници си разиграват даловери за 100 млн. лева безнакадано вече 30 години. Сигурно първоразрядните измамници крадат милиарди цезнаказано.

    Гешев да каже, защо срещу този "дребен" измамник подчинената му прокуратура не е предприела нищо. Гешев да каже вярно ли е, че е бил приятел на Божанов, както твърдял убития.

    Гешев тези убийства стават защото вече 35 години прокуратурата и съда не си вършат работата. Защото вместо този Божанов да е в затвора и разорен. Делата му приключват по давност, а сметката му е 100 млн. заради бавна прокуратура,и съд. И защото жертвите на този вместо да получат справедливост в съда. Се налага сами са издават и изпълняват смъртни присъди.

    Гешев, ако подчшнената ти прокуратура си беше свършила работата бързо и в срок. Този Божанов сега щеше да е в затвора, а не в гробищата. И нямаше са,Ива нужда да се разследва убийство и да се търсят убийци.
  • 37 анализатор

    6 0 Отговор
    ИМА ЛИ такъв прякор - начо кубето.....разкажете
  • 38 Зевзек

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Абсурдистан":

    Треторазряден шмекер си прави горгара с последнорялазрядни главни прокурори като Гешев цели 30 години.
  • 39 А Й . Й ДЕ бате

    5 0 Отговор
    СЕГА да те видим и разберем . КАЖИ какво и за КОГО знаеш . Щом тоя е дребен КАЖИ кои са ЕДРИТЕ и от кой край на София и от страната са ТЕ . Ако си доблестен и честен и милееш за НАРОДА си , сега е момента да се ЖЕРТВАШ и ЩЕ те ЗАПОМНИМ с Д О Б Р О .
  • 40 БеГемот

    9 0 Отговор
    Хора със средна интелигентност и гъвкав морал заемат и са заемали най вишите държавни постове...е как да тръгне тая държава...но най жалката история е тая с генерал доктор футболист ,тенесист,кмет,пожарникар барон Мюнхаузен най подготвения и незаменим мошеник нямаш къща и съответно шкафче звездата на българският избирателен гении Бойко с убития дедо в царевичака но с червена книжка вместо жълта такава!
  • 41 Бай Иван

    8 0 Отговор
    Само затвор за тебе!!!
  • 42 Адвокат

    11 0 Отговор
    Този нагъл и безскрупулен гост защо не е разследвал този треторазрядник и защо не каже първоразрядниците, които е задържал и които са осъдени? С тези тъпотия,които ръси,доказва,че не е могъл да се справи даже с треторазрядник, какво остава за другите. Нищоправенето е характерно за прикриватурата но България и този има пряка вина,че сме на дъното. Няма функционираща държава без правосъдие.
  • 43 1234

    10 0 Отговор
    Докато беше главен прокурор тоя милиционер,не беше чувал за божанеца,сега пък пул подробности ,треторазряден дето върти стотици милиони
  • 44 Миро

    7 0 Отговор
    Тя и Севда ПРката на Бойко живее в палат, ама нито Цацаров нито Гешев питат от къде е. А Цацаров от както е шеф на комисия за отнемане на незаконно придобито имущество тя спря да работи. А Гешев спря прокуратурата. Но ГЕРБ и ДПС това ги устройваше.
  • 45 Миро

    6 0 Отговор
    Тя и Севда ПРката на Бойко живее в палат, ама нито Цацаров нито Гешев питат от къде е. А Цацаров от както е шеф на комисия за отнемане на незаконно придобито имущество тя спря да работи. А Гешев спря прокуратурата. Но ГЕРБ и ДПС това ги устройваше.
  • 46 Само напомням

    12 0 Отговор
    Борисов(ГЕРБ), Добрев(ГЕРБ), Горанов(ГЕРБ), Овчаров(БСП), Гергов(БСП), Пеевски(ДПС), Данчо(ДПС) само една малка част от онези, които трябваше да бъдат разследвани и осъдени. Но няма как да осъдил Шефа си, който те е назначил. Нали така бе, Ванката от Вакарелско.
  • 47 Трайко Питанчев

    11 0 Отговор
    Г-н Гешев искам да ми отговорите на два въпроса; 1. Защо в един от изтеклите разговори се обръщате към Бойко Борисов с "шефе"? 2. По каква причина сте бил на среща с Бойко Борисов?
  • 48 Пенев

    8 0 Отговор
    Значи главния прокурор можеше да вкара всеки корумпиран политик до преди около година в затвора. Сега обаче Гешев започва да се бори с корупцията.... Нищо не чух и за ДП и за ББ ! Кога ще връща парите? ДПС кога ще връщат крадените милиарди? ГЕРБ кога ще връщат крадените милиарди?
  • 49 Скапана

    8 0 Отговор
    долна държава
  • 50 Зайо Байо

    7 0 Отговор
    За съжаление , основният виновник си стои в Банкя и гледа какво е надробил за годините на безконтролното си царуване !
  • 51 кандидат за политически боклук?

    6 1 Отговор
    Всички са се юрнали да омаловажават дейността на мартинчо!
    Крият се кривосъдниците! Това кълбо трябва да се разплете и всички замесени трябва да бъдат изгонени от службите и от правосъдната система, а после съдени! Срамота е да ни заглавикват толкова елементарно. Крайно време е да излезем на улицата! Всичко е анализирано и диагнозата е поставена! Скалпелът трябва да заиграе!
  • 52 българин 777

    8 0 Отговор
    треторазряден ама покрай него бая съдии и прокурори са лапали
  • 53 Ив Гешев,!! Като гл Прокуро, ти беше

    6 0 Отговор
    Мафиот, като тези, които Пазеше от истинско Правосъдие!! Народа те мрази, както Борисов, Пеевски, Цацаров Фидосова и Цетанов и Доган!! Вие Държахте Държавата, на Дъното, в Тинята на ЕС, докато Управлявахте!!! Народа ви Мрази, мрази!?
  • 54 воденМАДАГАВУР

    5 0 Отговор
    Накъдето и да погледнем - вижда се само БОЙКОВЩИНАТа и нейните деривати и функции - Гешев , Пеевски , Киро и Асен , Деса от Дулово , някакви патерици от СДС-ДБ , сложените с негово одобрение Прокурори , Съдии , Дипломати , Регулатори ! Каква СПРАВЕДЛИВОСТ може да очакваме тогава ? Каква битка с КОРУПЦИЯТА искаме ? Каква нова Конституция да чакаме ? Това е тотален разпад на държавността и законите ! Честито , Тиквата успя да ОПРОСТАЧИ всичко , навсякъде и прекомерно !

    Коментиран от #59

  • 55 Име

    0 2 Отговор
    Нелепо се държат съдебните ни власти, този човек е наистина - треторазряден - от друга страна пък ми става неприятно за Иван Гешев - защото - вместо да се случи промяна и напредък - властва някаква полицейщина.

    Не схващам какво пречи да се държат нормално и да си вършат работата съответните органи и администрации - в момента - наблюдаваме манифестации на личности, прояви на оригиналности, всеки е прав - да иска изява.

    Ама - театър и цирк - в живота - става въпросително.
  • 56 АРЕС

    6 0 Отговор
    На челото на тоя бок..ук пише мръсен,долен,некадърен,алчен и корумпиран плачещ за Ц.затвор.
  • 57 Айде

    4 1 Отговор
    Нищо не става от Гешев! Безопасна игла!
  • 58 Ван дер Любе

    3 0 Отговор
    Друго си Гешев първоразряден измамник. Спомняте ли как хитро подхвърли доказателствата срещу Иванчева. С един замах си осигури и финанси и пост. Сега малко е изпаднал, т.к. имаше опасност да издаде пожарникарят от Банкя, но почна да се надява на нови хоризонти. Очевидно решението е Борисов в затвора и до него Горанов, Менда, Десата, Доган, Пеевски, Гергов, Нинова и т.н.
  • 59 Гешев

    2 0 Отговор

    До коментар #54 от "воденМАДАГАВУР":

    Пропуснал си Простата КП. Не може без нещо по-кръшно и засукано.

    Коментиран от #68

  • 60 Разбирач

    4 0 Отговор
    А ти беше треторазряден шут на тиквата.
  • 61 За кокошка има обещани милиони

    3 0 Отговор
    За милиони има обещани закони
  • 62 ТаУмВзе

    1 0 Отговор
    И тоя мъпет не е у БЕЛЕНЕ! После що сме Приключили вчера ли.
  • 63 На Гише

    0 0 Отговор
    ИБАН на банкова сметка
  • 64 Как лъже тоя...

    2 0 Отговор
    Патологичен лъжец,като бившия си шеф...
  • 65 Гост

    1 0 Отговор
    Този човек разсъждава и се изразява като полицай, т.е като кука, за да не обиждаме професията полицай. Дори и да казва истини, в начина му на изразяване има закана, раздразнителност, маниерчене, плоски внушения и т.н.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.