Last news in Fakti

14 Март, 2024 15:15 1 864 4

Ще се закрие ли центърът за интегративна онкология? Д-р Христо Дамянов пред ФАКТИ (ВИДЕО)

  • христо-
  • дамянов-
  • онкология-
  • център-
  • медицински

Всички болни получиха тотален отказ, а на всичкото отгоре министерството се разправи с медицинския център, казва онкологът

Ще се закрие ли центърът за интегративна онкология? Д-р Христо Дамянов пред ФАКТИ (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Опитваха се досега четири, пет пъти да ни закрият. Това се случва от 2012 година. Буквално сме подложени на абсолютен натиск, терор и какво ли не, за да затворят клиниката. Това е сериозен проблем. При нас се наложи отказ да се прилага канадската ваксината на Коули. Става въпрос как ваксината да се прилага на пациенти у нас, за да се натрупа клиничен опит, с научни данни и факти, които да се използват от канадците. Ваксината е създадена от американски лекар и показа много сериозни резултати, но не получихме реални възможности да приложим ваксината, респективно да дадем съответните научно потвърдени резултати. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ онкологът д-р Христо Дамянов.

„Какво се получи с пациентите от България. Десетки пациенти се обръщат към нас, пращат ги при нас, идват при нас и ние съответно по правилата на медицината и по наредбите на здравното министерство ги насочваме за разрешение да се допуснат за това лечение. И винаги последва отказ след отказ. Всички тези болни получиха тотален отказ, а на всичкото отгоре министерството се разправи с медицинския център в областта на интегративната медицина. Малко са такива центрове по света, а ние не можахме да изпълним поръчката на канадците. И така тази ваксина остана в миналото, нейните възможности останаха в миналото“, каза още онкологът.

„Какво се случва у нас? Нашата клиника не разчита на Здравната каса. Ние създадохме един център и в продължение на 20 години използваме методи, които са широко разпространени в света, които обаче не разчитат на стандартите за онколечение – хирургия, лъче и химиотерапия. Ние въведохме всички модерни методи в областта на интегративната онкология, това е нова специалност, ново направление, което е изключително перспективно, което не разчита само на трите стандартни метода, но няма как да продължаваме да работим, защото останах без персонал“, сподели още д-р Дамянов.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АМИ

    4 0 Отговор
    дано тези, които имат интерес (очевидно финансов по някаква линия) да закрият клиниката, дано им се наложи да я ползват точно те!!!

    Коментиран от #3

  • 2 Ама, защо?

    1 1 Отговор
    Нека да се прилага само на комунисттите от бсп, ъзраждане , дпс и герб! За да оцеляват!
    А другите ваксини няма да им трябябват, щом в канада не се тества...😂😂😂😂😂🗽🗽🗽🗽
  • 3 Нещо не си разбрал

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "АМИ":

    В клиниката се правят тестове, а не се кекува!
    За тестове се изплащат долари, а болните ги баламуркат, пе може и да оздравеят на куков ден😂😂😂😂
  • 4 127

    1 0 Отговор
    мафия