Last news in Fakti

18 Юли, 2014 21:44 2 689 14

Обама: Малайзийският самолет е свален с ракета

  • боинг 777-
  • малайзия еърлайнс-
  • обама
Обама: Малайзийският самолет е свален с ракета - 1
Снимка: АП/БТА

Катастрофата на полет MH17 на Малиайзийските авиолинии е причинена от ракета. Това е официалната позиция на САЩ.

"Сведенията показват, че самолетът е бил свален от ракета земя-въздух, която била изстреляна от район, контролиран от подкрепяните от Русия сепаратисти в Украйна", заяви на брифинг американският президент Барак Обама.

Той допълни, че тези сепаратисти "получават постоянен поток от помощ от страна на Русия. Той включва оръжия и обучение, тежки оръжия, зенитни оръжия".

Все пак държавният глава на САЩ изтъкна, че е твърде рано да се коментира какви са били намеренията на атаката и не обвини директно Москва.

Обама призовава за незабавно прекратяване на огъня в Украйна и поиска надеждно разследване на сваления самолет:

"Това е глобална трагедия. Азиатски пътнически самолет беше разрушен в европейско небе, пълен с граждани от много държави. Затова трябва да има надеждно международно разследване на случилото се. Съветът за сигурност на ООН е одобрил това разследване, и ние ще разчитаме всички негови членове, включително Русия, да удържат на думата си".

Американският президент призова Владимир Путин да „поеме по път, който да доведе до мир в Украйна”.

„Мисля, че е важно да признаем, че това престъпление премина всякакви граници и че е време мирът и сигурността да се завърнат в Украйна, добави Обама.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 трезво мислещ

    7 0 Отговор
    A какво ще стане,ако случайно хамериканците имат пръст в цялата работа и се окаже,че те са свалили самолета.Май най-много на тях ще им свърши работа цялата тази дандания,защото ще набедят Русия като център на злото.Просто ми прави впечатление акцентът,как сред жертвите имало много деца,как проруските сепаратисти се целели в самолетите мислейки де що всичко прелита от там е украински военни самолети и т.н. и т.н.Ами версията на Русия за втория самолет,ами мълчанието кат гъз на Порошенко дали е имало товарен военен самолет или изтребител(украински) в близост до транспортния самолет,а за поляците кво да кажем с тая военна ескадрила в Полша(американска),да не забравяме и ПВО на Украйна която иска отдавна да смаже цевта с някой свален Руски самолет(без да искат разбира се).Значи притрябвало им на Русия да си утежняват живота по този начин и да намажат филийката на Америка с такава недомислица,но нали Америка е империя на доброто,видно от всичките и пролети и демокрации които изнесоха по света.
  • 2 Змей Горянин

    5 0 Отговор
    "„Мисля, че е важно да признаем, че това престъпление премина всякакви граници и че е време мирът и сигурността да се завърнат в Украйна, добави Обама."
    Гаден, долен п.......т! Направи всичко, за да запали и насъска Украйна срещу Русия и сега говори за мир! Арогантността и безочието извират от тази!
    Цял ден ми се върти едно изречение в главата, изречено от Великия Вожд на всички индиански племена Кагахи, получил образованието си в Оксфорд, Кембридж и университетите на Айова, Оклахома и Калифорния. Перефразирайки думите на Катон Старши за Картаген, независимо от темата и същността на разговора, той завършва всяко от изреченията си с фразата "САЩ трябва да бъдат разрушени!"
  • 3 Митко Атанасов

    5 0 Отговор
    Това са приказки за балъци.
    Ходи ги разправяй на тези дето са те избрали и дето още те търпят.
    Защо им е на руснаците да свалят пътнически самолет?
    И Обама,
    втората световна отдавна свърши-МАРШ В КЪЩИ!
    Прибери си и войските докато още може с добро.
  • 4 Змей Горянин

    5 0 Отговор
    Великият Вожд на всички индиански племена Кагахи: "След края на Втората световна война САЩ на всеки 15 месеца разпалват войни в разни региона на света. На съвестта им тежат стотици хиляди, ако не и милиони, неродени деца. Ръководството на САЩ предаде идеите на тези, които създадоха тази държава. Ръководството на САЩ предаде американската Конституция. Освен това, мисля че САЩ трябва да бъдат разрушени."
  • 5 Змей Горянин

    4 0 Отговор
    Великият Вожд на всички индиански племена Кагахи: "Съвсем скоро ще настъпи моментът, когато ще преследват американците по целия свят. Никой няма да воюва с ядрено оръжие срещу тях, човешката ненавист ще ги погуби. Индианското отмъщение ги настига след столетия. Освен това, мисля че САЩ трябва да бъдат разрушени."
  • 6 Antoaneta Ardashes

    2 0 Отговор
    Дистанционна задействана.
  • 7 Монго

    3 0 Отговор
    Ако се докаже, че самолета не е свален със ситема "Бук" а с ракета въздух-въздух, ще го отнесат украинците-http://politikus.ru/events/24720-strasti-po-boingu-pervye-priznaki-rakety-vozduh-vozduh-sbival-ne-buk-m1.html
  • 8 Румен Янев

    6 0 Отговор
    То е ясно че е с ракета а не с прашка с джанки Въпроса е кой и защо го е направил!!!И това че на борда е имало толкова учени също не е случайност!!!
  • 9 Вежливые люди

    6 2 Отговор
    Мне кажется, что это злой Путин сбил самолет. На фото, до бибизянку четко виден проезжающий Бук с Путиным за рулем!
    Кто не видить - тот москаль....... и агент КГБ!
    Слава Хохлостану! Хохлодебилам Сало!
  • 10 Хрисофор Карамфилов

    4 0 Отговор
    Аз си мисля,какво търси самолет на гражданската авиация над размирна територия,с ясно изразени военни деѝствия,и при положение,че там са падали и други самолети,да военни,но самолети.Коѝ и с какъв акъл им е дал тази линия,а не им наредил просто да заобиколят,и дали това не е умишлено,за да се вдигне целият този шум,и да се настрои общественото мнение.

    Коментиран от #11

  • 11 Румен Янев

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Хрисофор Карамфилов":

    На прав път си ! Даже нещо ми намирисва да не са го думнали руснаците .....Така и няма да разберем обаче !
  • 12 Ivo Ivanov

    1 3 Отговор
    I az misla che moje rosnacite da sa go svalili,no moje i da ne sa te a nqkoi narochno da go e svalil tochno tam,NQKOI ISKA DA PREDIZVIKA VOINA.
  • 13 Nikolay Petrov

    3 0 Отговор
    Когато дядото на Обама е скачал по палмите на джунглата в Кения Русия ни е освобождавала от турско робство. Каквото и да твърди черният президент на Хамериканците ние никога няма да застанем срещу Русия . Самолетът е бил свален от руснаци колкото и кулите близнаци бяха разрушени от Осама бил ладен!!!!!! Това е отново предтекст на америка за почне нещо ново. Но да не забравяме предсказанията на Ванга че последният президент на Америка ще е черна
  • 14 nakata88bg .

    3 0 Отговор
    живеем в хитлерска германия! мислят ни за стадо овце, щом си смятат, че трябва да повярваме в тази простотия! Един въпрос, за какво по дяволите на ополченците им да свалят малазийски самолет??? но щом хамериканците го казват.... те винаги казват истината! още помним заседание на ООН, където сащ размахваха прах за пране в бяла колба и убеждаваха света, че това е химическо оръжие добито в Ирак! да горят в ада дано!