Last news in Fakti

20 Юли, 2014 14:12 1 848 2

Нови стрелби около Донецк и Луганск

  • боинг 777-
  • донецк-
  • катастрофа

Британският министър на отбраната Майкъл Фалън недвусмиследно посочи, че Владимир Путин спонсорира тероризма

Украинската армия е успяла през изминалата нощ да отблъсне нападенията на проруски сепаратисти срещу летищата в Донецк и Луганск. Това става ясно от съобщение на специализирания сайт „Информационна съпротива”. Сепаратистите са стреляли по летището в Луганск с миномети, а в Донецк аерпортът е бил обстрелван от БМ-21 Град. Правителствените сили са успели да отбият атаките, но и да разширят охраняемия периметър.

Разследването в Източна Украйна на трагедията с малайзиския боинг 777 продължава да тъне в неизвестност. До момента са открити 196 тела, съобщи отделът в Донецк на украинското министерство на извънредните ситуации. В издирването участват и водолази, тъй като в района има и изкуствено езеро.

Международните експерти продължават да нямат пълен достъп до останките от боинга. Проруските сепаратисти в Украйна заявиха, че ще гарантират сигурността на експертите, ако Киев се съгласи на примирие. От своя страна украинският президент Петро Порошенко поиска самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република да бъдат обявени за "терористични организации" от ООН.

В коментар на причините довели до трагедията със сваления над Украйна "Боинг -777", бившият министър на отбраната Аню Ангелов каза в предаването "Неделя 150" по БНР, че става въпрос за една огромна трагедия, предизвикана от задействане на взривно устройство. Почти всички наблюдатели изключват възможността за техническа неизправност на самия самолет. От тази гледна точка, взривното устройство може да бъде вътре в самолета, в багажно отделение, камикадзе, а може да бъде и от външно въздействие във вид на ракета. Всичко това като възможности съществуват. Но най – важното, е да се открият сред останките от самолета, останки от ракета - носител на бойната част, която като цяло пада също с останките от самолета, отбеляза пред БНР Аню Ангелов.

Той препоръча, че трябва да се направи така, че да няма достъп на странични лица до останките от самолета и ракетата. Ако това не се направи, районът, който е под властта на проруските сепаратисти - те нямат интерес да се намерят тези следи. Самото ходене сред останките, включително и нечовешко отношение към тела, което се наблюдава по някои от телевизиите, говори косвено за гузността на проруските сепаратисти. Моята оценка е, че ако се намерят черните кутии, там ясно ще се види въздействието върху самолета. Много е важна черната кутия от кабината на пилотите, каза Аню Ангелов.

Според бившия вонен министър трудно може да се отправи вина към украинските средства за противовъздушна отбрана. Според него конфликтът между Русия и Украйна може да се ожесточи.

В статия във вестник "Сънди таймс" британският премиер Дейвид Камерън заявява, че ако се докаже, че украинските сепаратисти стоят зад свалянето на малайзийския самолет с близо 300 души на борда, то Русия ще трябва да бъде порицана. Той поиска от европейските си колеги да вземат по-твърда позиция спрямо Киев.

Британският министър на отбраната Майкъл Фалън недвусмиследно посочи, че Владимир Путин спонсорира тероризма.

Холандската банкова асоциация обяви, че е блокирала всички карти на пътниците от злополучния полет заради появилите се информации, че мародери действат на мястото на трагедията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    5 0 Отговор
    Няма нужда от разследване, американците и украинците са предварително информирани и даже дават изявления-вината за това е на несъгласните да преотсъпят доброволно домовете, земята и свободата си! Аз мисля, че основната вината е на тези които са дали трасе през раьона, а това са Украинските наземни служби в Днепропетровск. Няма как да предполага нещо съдейки от манипулативни информации, а за това кой има интерес да скрие улики те и защо опълченците призовават за примирие, а наемната национална гвардия и украинската армия продължават военните действия с бомбардировки на жилищни квартали и заводи. От тук можем да си направим заключение за морала на управляващите Киев и готовността да жертваш живота невинни с цел постигане на хегемония. Примерите за технологиите са в историята
    , близка Ирак, Либия, Афганистан, и далечна Колонизация, робовладение и тнт.
  • 2 Вежливые люди

    4 0 Отговор
    У ополчения еще и Звезда Смерти есть, Путин вчера подгониль, рядом с Буком стоит в ангаре! Так что бойтесь!
Новини по държави: