Last news in Fakti

13 Януари, 2015 15:21 1 626 0

На самолета на Air Asia не е имало нито пожар, нито взрив

  • самолет-
  • air asia
На самолета на Air Asia не е имало нито пожар, нито взрив - 1
Снимки: AP/БТА

На откритите части от самолета на нискотарифната авиокомпания Air Asia, който катастрофира на 28 декември 2014 г. по време на полет от индонезийския град Сирабая до Сингапур и падна в Яванско море, отсъстват следи от взрив или пожар. „След изследване на всички открити части, може спокойно да кажем, че на борда на самолета не е имало нито пожар, нито взрив. По всичко личи, че катастрофата е станала в морето”, съобщи Татанг Курниадин, ръководител на Националното управление за безопасност на транспорта в Индонезия.

Истинската причина за трагедията, в която загинаха 155 пътници, от които повечето граждани на Индонезия, и 7-членен екипаж, ще стане ясна след разшифроването на двете черни кутии. Едната вече е в Джакарта, а другата се очаква да бъде доставена там в близките часове. Двете черни кутии следят различна информация. CVR (cockpit voice recorder) записва разговорите в пилотската кабина и тези с диспечерите от Ръководство „Въздушно движение”, а FDR (flight data recorder) показва параметрите и данните на инструментите по време на полета и съответно в момента на катастрофата. Очаква се резултатите да бъдат оповестени най-рано след една-две седмици, въпреки че разшифроването на записите отнема далеч по-малко време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА