Last news in Fakti

27 Януари, 2015 13:44 1 567 1

Самолетът на Air Asia остава на дъното на морето

  • air asia-
  • самолет
Самолетът на Air Asia остава на дъното на морето - 1
Снимка: AP/БТА

Индонезия официално обяви, че приключва операцията по изваждането на самолета Airbus A320 на малайзийската нискотарифна авиокомпания Air Asia, който падна в Яванско море на 28 декември 2014 г. Спасителите не успяха да извадят корпуса и той остава на дъното на морето. Направено е всичко възможно да бъдат извадени телата на загиналите 162 пътници. Едва 70 от тях обаче бяха извадени.

Основната причина, за да не бъде продължена операцията, са тежките метеорологични условия. Също така, в опитите да бъде извадена основната част на самолета, той се е разпаднал на още части.

В близките дни се очаква ИКАО да излезе с официален доклад за причините за катастрофата. В него обаче няма да бъдат включени данните от черните кутии, съобщиха от Националния комитет по безопасност на транспорта. От там уточниха, че най-вероятната причина за трагедията е човешка грешка и технически причини. Изключва се версията за терористичен акт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    АТРАКЦИЯ ЗА ВОДОЛАЗИ И УБЕЖИЩЕ ЗА РИБИ